Ett plagg i månaden – Januari och en maxiklänning från Filippa K

Ett plagg i månaden under 2019 - Januari

Ett av mina mål 2019 är att ha färre kläder i garderoben, men att jag ska tycka desto mer om dem.

Jag har siktat på kvalitet över kvantitet när det kommer till kläder länge nu. Men har aldrig riktigt fått ändan ur att göra en storrensning. Nu är det dags, jag är redo att släppa taget. I Februari åker alla plagg som jag inte älskar, inga undantag. Jag ska äntligen göra plats för min drömgarderob.

Och efter det har jag gett mig själv en liten utmaning under resten av året.

Mitt problem har varit att jag har velat ha någonting, har känt att det var för dyrt och har köpt 3 kompromisser istället. I slutändan har jag spederat lika mycket pengar, men på saker som inte är perfekta. Så himla onödigt!

Så för att motverka slit-och-släng så får jag bara köpa ett plagg i månaden under 2019*. 

På så sätt måste jag tänka till, planera och vara helt säker på att jag verkligen vill ha någonting innan jag slår till. Då försvinner alla möjliga bara-för-att, impuls och okynnesköp. Helst vill jag redan ha planerat vad månadens köp ska bli innan den 1a och så blir det något som jag absolut vill ha istället för en kompromiss.

Jag har inte satt någon specifik budget, men har ett hum om ungefär hur mycket jag brukar lägga på kläder per månad, så länge det hamnar runt samma summa eller under så känns det bra. Sen kan jag ju ”spara” en månad eller två om jag vill köpa något extra fancy.

*Undantaget till regeln är saker som strumpor och annat som jag måste köpa för att jag behöver det och inte för att jag egentligen vill. Det vore lite trist att ”slösa” en månad på nya spanx känner jag. 

Mitt plagg i Januari - Filippa K Maxiklänning

Jag började faktiskt så smått i Januari. Det blev visserligen två plagg, men jag kom på idén direkt efter att jag hade köpt det första. Ett var ett rea-kap från Asos för 500 kr och det andra, som är plagget som jag kommer att räkna, var även det ett rabatterat köp, fast från Filippa K.

Jag har tittat på den här klänningen länge och bestämde mig för att prova den när vi var hemma under nyår. Färgen är perfekt gråblå och jag älskar ärmarna och hur den faller. Sen att den nu låg på 40% mindre gjorde det hela till en lätt affär.

Det här är faktiskt ett väldigt bra exempel på den typen av plagg som jag vill investera i. Tidlöst, klassiskt, bra märke, bra kvalité, mina färger, väldigt användbar och som jag har spanat på ett tag och därför vet att jag verkligen tycker om och kommer att använda. En bra start på mitt ett plagg i månaden mål.

Jag har redan haft på mig den på Laras babyshower i helgen och när jag åt frukost med Kicki och Linnéa på Ivy Chelsea Garden häromdagen.

Den kostar numera 1950 kr och ni kan hitta den här. (annonslänk)

Någon annan som är sugen på att hoppa på min utmaning med ett plagg i månaden? Jag tänkte att jag kan visa er vad jag har köpt och ni kan visa mig vad ni har valt? Vad tror ni om det?

Foto – Ida Zander

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

  1. Men ja, rolig idé!! Jag är själv student så har inte utrymme i min budget men följer gärna din ”resa” med detta! Superkul 😀

  2. Jättebra idé! Hade gärna hakat på då jag är så trött på alla dåliga köp jag har gjort. Är dock gravid så får börja efter sommaren istället. Men kul att se dina köp, du har så bra smak! 🙂

  3. Jag köper inte heller varje månad kläder åt mig själv men bra initiativ!

  4. Ann-Marie

    Vilken bra idé! Du är verkligen inspirerande att följa.
    Själv har jag oxå försökt börja tänka kvalitet framför kvantitet vilket bl.a. resulterat i att jag unnat mig mina två första kashmirtröjor som jag dessutom hittat på rea. Älskar dem och hoppas att de ska hålla i många år.

  5. Jättebra! Jag har själv försökt lite olika ”regler” för att minska onödiga klädköp. Har inte riktigt hittat den rätta för mig ännu. Följ gärna upp hur det går senare under året!

  6. Tyckte 2018 var väldigt inspirerande på min blogg, jag älskade alla fina klänningar du hade! ❤️ De var underbara, jag köpte en från asos som du hade. Svart med metallknappar, uringning och smala band. Älskar den fortfarande ✨