Måndagslistan – 7e Januari 2019

måndagslistan

Första måndagen tillbaka i London och den första måndagslistan 2019!

Jag har saknat att skriva ner mia tankar och mål varje vecka under ledigheten. Så det ska bli riktigt teraputiskt att få tänka till igen. Det här är mitt favoritinlägg varje vecka och det enda som jag alltid översätter i båda språken till båda bloggarna. Det är så viktigt att starta veckan på ett bra sätt och om jag kan inspirera andra att göra samma så är det ett stort plus.

Vi kör igång direkt. Här är veckans mål, vison, dröm och affirmation;

Veckans mantra – ”Be water”. Det här är mitt livsmantra och det känns rätt att komma tillbaka till det nu i början av året. Jag har insett att vatten är min grej. Jag mår som bäst när jag är på, vid, i eller nära vatten. Till och med snö funkar! Det är något med min personlighet som verkligen klickar med just det elementet.

Vatten är starkt nog att nöta sten, men mjukt nog att hålla i en bebis. Det kan vara helt stilla eller forsa med ursinnig kraft. Det är väldigt svårt att stoppa vatten, det hittar alltid nya vägar att nå sitt mål. Jag gillar hur föränderligt vatten är, men ändå alltid samma. Oavsett om det är is, ånga eller i ett glas, så är det i slutändan H2O.

Veckans affirmation – ”Jag är mån om min livsbalans och gör vad som krävs för att jag ska må bra”. 2019 handlar helt och hållet om att komma tillbaka till mig själv mentalt och fysiskt efter ett hektiskt 2018. Jag ska prioritera mitt inre lugn, sömn, nyttig mat, vitaminer och kvalitetstid med mina nära och kära. Karriären ligger högt i prio, men inte först.

Veckans mål – De konkreta målen den här veckan är att packa upp våra väskor och kika på alla fina julklappar. Tvätta och få ordning på allting så att hemmet kan komma in i sin naturliga rytm igen. Jag ska även ta ner och ställa undan allt som har med julen att göra, granen känns väldig 2018 nu…

Veckans dröm – I fredags var jag och Steffi på Centralbadet i Stockholm för en liten tjejdag (vi åt skaldjusplatå på Sturehof först, bästa dagen!). Då insåg jag verkligen hur härligt och helande det skulle vara att ha ett badkar hemma. Så i nästa hem ska vi absolut ha ett badkar har jag bestämt. Jag vill helst ha en liten spa-avdelning med en mysig läshörna, aromaterapi, bra ljudanläggning och en yogamatta i samma rum. En liten oas i vardagen helt enkelt.

Veckans vision – Det är lördagmorgon, Garth, Olive och jag sover och en liten Ace kommer tassande över och kryper ner mellan oss och så vaknar vi alla långsamt innan vi äter frukost på sängen. Just nu är Ace lite för liten (15 månader) för att vilja ha en lugn morgon med oss, det är full fart så fort han vaknar och han riktigt vibrerar av energi. Han sover även fortfarande i sin spjälsäng, annars skulle det aldrig gå att hålla honom i sängen under natten. Men den dagen han är gammal nog att ha en vanlig säng så hoppas jag att min vision slår in. Det skulle vara så mysigt!

Veckans fokus – Städa ut och få ordning på allting hemma. Vi har varit borta non-stop sedan den 21a December och jag har haft en liten längtan till rutiner och hemmet nu på slutet. Det är härligt att vara borta, men väldigt skönt att komma hem. Jag ska fokusera på att rensa ut, ställa undan och skapa plats för lugn.

 mål, vison, dröm och affirmation

Veckans händelse – I morgon ska jag möta upp härliga Kicki *på frukost. Det ser jag verkligen fram emot! *(Jag råkade fastna på hennes blogg i 30 minuter när jag skulle hämta länken. Så kan det gå!)

Lärdom från förra veckan – Jag ska ha mer tilltro när det kommer till min magkänsla. #MINDFLUENCING kampanjen är något jag har velat göra länge. Men jag har varit lite orolig över att jag är den enda som faktiskt tycker att sånt här är viktigt och att andra inte skulle orka engagera sig. Men det kändes så viktigt och rätt i maggropen, så jag körde ändå. Och vilken hit det har blivit. Jag har aldrig fått så många meddelanden och kommentarer på Instagram från nya personer förut. Det är så kul att så många känner likadant och att det har resonerat i communityn. Kanske kan jag faktiskt göra lite skillnad ändå! *lycka!*

Nu börjar jag tänka på om jag kanska ska försöka utveckla konceptet ännu mer. Vad tror ni? Jag brinnner verkligen för ämnet. Drömmen vore att skriva en bok, föreläsa eller liknande inom ämnet. Ni får gärna komma med förslag på hur ni tror att jag skulle kunna ta det hela vidare.

Veckans vardagslyx – Det känns som vardagslyx att bara sitta här på Minnow med en varm kopp grönt te med min dator framför mig och Olive snarkande bredvid. Jag har inte suttit ner såhär med mina tankar på hela julen. Det hjälper min livsbalans oerhört att ha den här tiden 3 mornar i veckan.

Veckans Inspiration – Jag ska klicka hem den här boken. Det är dags att vi börjar rensa ut på riktigt. Jag känner mig nästan nedtyngd av alla saker vi har hemma. Jag har varit lite rädd för att läsa den här boken, för jag vet hur inspirerad jag skulle bli och hur mycket jobb som krävs hemma hos oss. Någon som har läst den? Vad hände?

Ok, din tur. Vad är din mål, vison, dröm och affirmation den här veckan?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Älskar att läsa dessa inlägg. Och boken är mycket bra, finns en till nu tror jag. Ett tips är serien med Marie Kondo som nu finns på Netflix med! Älskar före & efter-momenten! 🌟👍🤓