#MINDFLUENCING

#MINDFLUENCING

Som ni har märkt har jag inte varit superaktiv här på bloggen eller på Instagram över jul och nyår. Anlendingen till det är att jag behövde en liten paus, att tänka.

På senaste har jag känt att klimatet i social media, på Instagram, bloggar och Facebook har blivit så hårt. Det har inte varit lika roligt att skapa och vara kreativ som det var förr.

Jag behövde tänka igenom om jag som är i grunden en väldigt positiv person vill vara en del av något negativt och var tvungen att ställa mig själva frågan;

Är social media dåligt eller bra?

Hjälper jag någon att må bättre eller sämre, tillför jag någonting positivt till bruset, är jag en del av problemet eller lösningen?

Så jag tog mig tiden att tänka.

Det jag kom fram till först och främst är att social media varken är bra eller dåligt, det är neutralt. Instagram och bloggar är bara plattformar online, lite HTML, algoritmer och annat jox. Det finns ingen egentlig laddning i det. Det är VI som bestämmer om social media är positivt eller negativt. Vi som skapar och vi som följer.

Social media kan vara ett ställe som föder ångest, stress, känslor av otillräcklighet, ensamhet och avundsjuka. Eller så kan det öppna våra vyer, inspirera, motivera och föra varandra närmare. Det är i grunden helt upp till oss. Det vi följer och gillar är det vi får mer av. The Secret fast i teknik.

Jag var rädd att jag skulle komma fram till att hela den här världen stod för något som jag inte känner att jag kan stå för. Jag var till och med berädd att stänga ner för gott. För att sprida negativitet eller vara en del av något som sprider negativitet går mot allting jag står för som person. Så om jag skulle behöva sluta, så hade jag gjort det.

Som tur är så känner jag inte riktigt så. Men däremot känner jag att jag måste vara en del av lösningen. Jag når ut till många, inte lika många som andra, men fortfarande många. Jag har en röst och jag vill använda den.

Jag vill inte vara en del av problemet. Så därför har jag tagit tag i saken i dag och har startat ett 28-dagars korståg på Instagram. Jag vill aktivit hjälpa till att göra social media en bättre plats.

Under #MINDFLUENCING (Mindful Influencing) på Instagram kommer ni under de närmaste 28 dagarna hitta mina tankar, idéer, undringar och tips runt social media och hur vi alla kan hjälpas åt att förändra klimatet på tex Instagram. #MINDFLUENCING är inte bara vi som skapar content, men även vi som läser, gillar och följer.

Om även du känner att du vill vara en del av lösningen istället för problemet – använd #MINDFLUENCING så kan vi hjälpas åt att göra skillnad.

Foto – Ida Zander, location – Megan’s Clapham Common. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

 1. Det är jättebra! Heja dig!
  Hoppas du når rätt publik med budskapet. Har själv slutat med mitt enda sociala media FB för ca 2 år sedan just pga negativitet, viljan att missförstå och spridande av trams. Upplevde då att de värsta var de som tagit över FB, grovt räknat ”50+gänget”. De gnällde, startade gräl ofta på basis av att de hade låtsas missförstå nån annans inlägg, ”hur menar du??” Och så var det igång. De yngre var vettigare, alla gånger.
  Har läst kommentatorsfältet t e x hos Bianca Ingrosso som fått utstå en del och jag tror absolut inte att det är 13-30-åringarna som är värst. Nej då. Äldre missbytta ska in där och sprida skit för att bli mer nöjda med sina egna trista liv.
  Nu behöver inte äldre läsare bli sura på mig för det här var full realitet åtminstone i mitt FB-flöde, och via min sambo som har kvar sitt konto ser jag att de äldre fortsätter negga. Det har blivit en livsstil för många! Plötsligt har de fått en röst, liksom.

  Tess, bloggar som din, som lyfter positivism och skönhet BEHÖVS. SVIK OSS INTE 🙂

  Kramar

 2. Bra inlägg och jag hoppas även inläggen som kommer blir bra, tror du genuint vill väl o verkligen försöker. Jag är lite rädd att du dock får motsatt effekt dvs som skribenten nedan totalt pantad.

  Typiskt scenario. Influenser snyftar över alla elaka kommentarer om att hen flyger för mkt. Influenser drar in feministkortet. Influenser säger även att den miljökonpenserar genom att rösta grönt, äta veg, ej har bil eller barn eller något annat totalt irrelevant. Faktum kvarstår stt sättet vi lever på hamnar sllt vi gör på minuskontot. Vad blir reaktionen från följare på detta gråta ut jag har fått nog inlägg? Jo idioter son frido skriver nej men gumman flyg på det kan inte va ditt enskilda ansvar att göra något åt miljöförstörelsen, o heja dig du är en powerkvinna.

  Detta är typ 97% av alla bloggare. Jag kan ibland skönja att du avviker från detta o verkligen försöker att tänka annorlunda. Men du kommer inte kunna nå hela linan ut så länge du har folk som applåderar dig för minsta lilla. Jag tycker man ist ska fråga sig: varför får jag kritik? Vad i mitt beteende väcker frågor? Hur kan jag faktiskt hitta ett sätt att förstå kritiken? Kan jag göra något åt saken eller ska jagfortsätta blunda o leva vidare i min bubbla för det är enklast så?

  Kanske osammanhängande o mkt jag egentligen skulle vilja stötta dig med för känns som du är på rätt väg men behöver lite guidance/utmaningar från någon som inte är en tondöv hejaklack.

  Gällande soc medier tror jag det per def är negativt och ångestrelaterat. Tänk själv. Hade du velat gå i högstadiet under denna tid av soc medier? Tycker du ditt instagram reflekterar din verklighet? Förmodligen inte. Men then again, hade du haft lika många följare om du haft mindre glammiga bilder? Jag vet faktiskt inte svaret på den frågan för hittills har jag inte sett en enda influenser son gått från perfekt till verklighet. Det finns en balansgång mellan att visa upp ett fint hem och att berätta om bakom scenerna. Jag tror du har mkt att vinna på att klä sv dig fasaden o visa verkligheten. Typ hur du ser ut när ingen tittar eller hur du går ut en snabbis med olive. Bilderna där du har outfit klackar o stylat hår är ointressant för dom bombarderas vi av ändå överallt.

  Tror på dig!