Svensk och engelsk jul för oss

Hallååå i stugorna! Jag har inte försvunnit, det har bara varit så mycket med att fira både svensk och engelsk jul att jag helt enkelt inte har hunnit sitta ner förrän nu.

Det var så himla mysigt att få bo i Leons fina hus. Vi har tänt brasa, bubblat jacuzzi både inomhus och utomhus, gått promenader och firat så mycket jul som det bara går. Det har varit fullt hus och i natt hade vi 4 barn och 6 vuxna som bodde över – hela Garths familj!

Garth hade räknat lite fel på tiden mellan The Cotswolds och Somerset och istället för knappt en timma tog det nästan två timmar att komma dit. Så på juldagen satte vi av tidigt för att kunna vara med hos Garths syster så länge som möjligt. Det var supermysigt att se alla barnen tillsammans. Riktigt kaos när det var dags att öppna klapparna, men på allra bästa sätt. Ace älskar sina kusiner och var världens gladaste och nyfiknaste lilla kille hela tiden. Lilla snutten!

Det är så roligt att se honom förstå mer runt själva julen i år. Han lärde sig snabbt att öppna paket när de äldre kusinerna började riva i sina. Favoritjulklappen är ett städset med borste, mopp, vippa och mycket mer. Han älskar fortfarande att städa och varje morgon när han vaknar tar han fram sin mini-dyson, trycker på knappen och brummar runt i hela huset. Jag hoppas verkligen att det här intresset håller i sig till tonåren haha.

Ace ser verkligen upp till sin 3-åring kusin Raf. Man riktigt ser hur kugghjulen jobbar där inne bakom de stora ögonen. Allt som Raf gör vill Ace också göra. Sin lillkusin Gia kallar han för ”baba” (bebis) och ger fina pussar. Hon i sin tur kryper efter Ace vart han än går, så de kommer liksom på led genom huset.

De senaste dagarna har gått så himla fort och för att vara helt ärlig är jag helt slut nu. Vi åkte tyvärr på någon magbacill precis på juldagen. Ingenting superallvarligt, men tillräckligt för att man skulle vara lagom sugen på att äta eller dricka så värst mycket. Typiskt när det är jul och allt!

Nu har vi precis kommit hem till London igen, är mitt i att packa upp väskor, tvätta och packa om för i morgon kommer vi till Sverige och stannar i 10 dagar. Hur härligt är inte det? Jag planerar att vi ska få tid att landa och ta det lugnt. Så vi har nästan inget på schemat alls. Förutom nyårsafton, som även är vår bröllopsdag förstås.

Någon annan som firar både svensk och engelsk jul? Hur gör ni, mer av den ena, en total mix eller allt?

Nästa gång vi hörs är vi hemma i Sverige, det går fort i svängarna nu!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *