Kroppen efter en graviditet – 15 månader efter födseln

kroppen efter en graviditetkroppen efter en graviditetkroppen efter en graviditetkroppen efter en graviditetkroppen efter en graviditet

Jag tittade tillbaka på bilder från när jag var gravid och kan inte förstå att jag någonsin var så här stor. Så himla coolt!

Då är jag inte ens över tiden på bilderna över. De läskigaste bilderna här på bloggen är ju de här då jag var 9 dagar över... Inte konstigt att min stackars mage tog så mycket stryk.

Det var en så otroligt spännande och samtidigt läskig tid.

Längtan efter den lilla som låg där inne blandat med rädsla inför det okända och allt som skulle kunna gå fel. Det var först efter 25 veckor som jag slutade vara rädd för att titta på pappret efter att jag hade kissat. Jag var helt overkligt rädd för blod under den här tiden. Det blev bara värre och värre i takt med att bebisen där inne blev större och på något sätt mer verklig. Jag kunde statistiken och visste att chansen för ett missfall första gången är stor.

Jag trodde att jag skulle andas ut efter 12 veckors ultraljudet, men det var först när jag visste att den lilla skulle överleva om den kom ut tidigt som jag för första gången vågade slappna av.

Och sen kom han i vecka 42…

Jag hade den otroliga turen att må bra under hela graviteten. Jag gick upp 16 kg och kände mig allmänt frisk och glad. De sista 12 dagarna var tunga efter att jag hade gått över. Men jag yogade fram till dagen innan jag blev igångsatt.

Häftigt vad kroppen kan göra, hur annorlunda den kändes då och hur den nu kan kännas som min egen igen. Hur kroppen efter en graviditet hittar en ny normal. Det är tydligt att saker har ändrat plats där inne, jag har fortfarande problem med mina delade magmuskler och jag har mina nya tigerränder som jag bär med stolthet. Men annars är jag mig själv igen.

Jag kan göra 99% av alla rörelserna på yogan och har även börjat röra mig in på de riktigt avancerade poserna som jag jobbade med tidigare. Vilken resa min kropp har gjort under de senaste 2 åren!

Jag var verkligen inte den som såg ut och kände mig som vanligt igen direkt efter födseln. Jag vet att vissa har den turen, jag var tvärtom och har fått kämpa med att både acceptera att det skulle ta tid samt att vara duktig på att göra mina rörelser från min physio och att fortsätta traggla på från grunden på yogan.

Jag har fått så himla många emails från fina läsare som har varit i samma situation, både före och efter mig och det har varit guld värt att kunna dela mina erfarenheter med er. <3 Det verkar inte finnas så mycket information och stöd att hitta om kroppen efter en graviditet. Då är det bra att ha andra att ventilera med.

Nu 15 månader efter födseln så är jag tillbaka på min ursprungsvikt, jag känner mig stark och framförallt känner jag igen mig själv igen. Det känns väldigt bra.

Magmusklerna kommer antagligen aldrig att gå ihop, men jag har bestämt mig för att när jag är klar med graviditeter så ska jag operera ihop dem. Mest för att jag inte ska få problem med ryggen senare.

Jag har sagt det förr, men tusan vad cool kvinnokroppen är. Män borde vara riktigt avis på att vi får gå igenom något så häftigt som en graviditet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Josefine

    Du var saaa vacker som gravid!! Detta far mig att langta tillbaka till min graviditet, jag har en liten kille pa snart sex manader som vaxer alldeles for fort. Jag hade turen att inte fa nagra storre komplikationer, sa jag ar mer an redo for nummer 2 snart! 🙂 Hoppas du och lilla familjen har haft en mysig jul!