Måndagslistan 17e December

Sista veckan innan jul, hur känns det? Stressat eller har lugnet börjat infinna sig?

Vi hann förbi lite butiker på vägen hem från vår weekend och köpte de sista julklapparna. Det var så skönt att få det helt klart. Som en gullig läsare rekommenderade så har jag slagit in dem eftersom och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med hur mina paket ser ut i år. Jag måste bara hitta fina namnlappar nu…

Jag har även hunnit skicka alla julblommor, skrivit hälften av våra julkort, packat upp alla väskor så att vi kan tvätta och packa om på lördag när vi åker iväg igen. Vi ska fira jul i the Cotswolds, med en liten tur ner till Somerset på själva juldagen. Vår supersnälla vän Leon lånar ut sitt fina hus till oss, han själv firar nämligen i Kapstaden. Då är det klart att vi tar chansen att lämna London i ett par dagar.

Under tiden ska vänner bo ho oss, så det är lite hela havet stormar på allas hem just nu haha.

Jag känner mig redo och har bestämt mig för att börja sakta ner inför jul den här veckan. I morgon har jag ett ultraljud för magen och Olive måste få sin allergi-spruta på torsdag. Jag ska plåta med Ida inför ett superroligt projekt i Januari på torsdag morgon och sen tar jag jul.

Bloggen kommer att uppdateras lite mer sparsamt under julen, men med mer fokus på vad vi har för oss. Den 28e åker vi förresten till Sverige i 10 dagar, det ser jag verkligen fram emot.

Här kommer måndagslistan med veckans dröm, mål, fokus och vision;

Veckans mantra – ”Att utvecklas innebära eliminering” Det är tufft att inse att man inte kan göra allt man vill. Jag har så himla mycket idéer och saker jag vill göra och uppnå i livet. Det ger mig ofta ångest eftersom att jag omöjligt kan göra allting på en gång. Så jag har bestämt mig för att under de närmaste veckorna verkligen fokusera på vad jag allra helst vill göra i livet och eliminera resten. Jag vill zona in på saker som jag verkligen tycker är roliga och är bra på och droppa det som är mindre kul och givande.

Veckans affirmation – ”Häll från ett fullt glas”. Jaghar använt den här affirmationen förr. Den passar väldigt bra när jag känner mig lite trött och stressad. Det påminner nämligen mig själv om att för att kunna ge så måste jag själv ha. Du kan inte hälla från ett tomt glas, så därför måste jag se till att mitt glas är fullt. Om jag inte mår bra, inte har tid för mig själv, sover dåligt eller försöker göra för mycket, så vinner ingen. Vi måste alla se till att ha innan vi kan ge.

Veckans mål – 2 yogaklasser innan vi åker. Jag missade alla pass förra veckan och det känns både i kroppen och i sinnet. Jag behöver de där timmarna i ett varmt rum med bara mina tankar och rörelse för att kunna vara social och glad. Det är lite som att ladda mobilen med en riktigt bra laddare.

Veckans dröm – På senaste tiden så har jag börjat inse att jag skulle vilja jobba med något positivt. Vi ska jobba för att leva inte leva för att jobba. Jag skulle tycka att det var allra roligast att på något sätt hjälpa andra. Så ett litet frö har blivit sått i mitt sinne med en idé om vad jag vill att min 3e karriär ska bli. Mer än så kan jag inte riktigt säga, för jag är inte helt på det klara med exakt vad det innebär ännu.

Veckans vision – ”Solen går upp över havet, jag rullar ut min yogamatta och tar ett par djupa andetag innan jag börjar morgonens pass. Det är lagom varmt och fuktigt i luften och min kropp känns stark och hälsosam trots att jag är över 50 årsstrecket.”

Det här är en vision som skulle kunna börja med en yoga-resa någonstans varmt och i slutändan bli till att spendera vintrarna i en annan del av världen. Jag tänker ofta på hur jag vill att mitt liv ska se ut när jag är 50,60 och 70. Även om det är många år till dess så måste jag börja lägga grunden nu om jag vill att den här visionen ska bli till verklighet.

Veckans fokus – På lugnet. Jag väljer att behålla takten från vår härliga helg och tar en sak i taget. Jag ska läsa ut min nya bok och bara njuta av vårt fina julpyntade hem innan vi åker bort.

Veckans händelse – Jag och Ida ska göra plåtning no 2 för ett superkul projekt i Januari på torsdag och efter det är det officiellt jul för min del. Whoop!

Lärdom från förra veckan – Jag väljer hur jag vill se på livet. Vilken vikt jag lägger på saker, vad jag fokuserar på och hur jag känner. Allting är i slutändan ett val och jag utmanar hela tiden mig själv till att se på alla situationer positivt. Vad lär jag mig? Vad kan det här leda till? Hur kan jag använda den här erfarenheten i framtiden?

Veckans vardagslyx – Jag ska boka en helkroppsmassage på Fredag. För att fira att det är jul.

Veckans Inspiration – Boken jag läser just nu heter ”Ikigai – The Japanese secret to a long and happy life” och den har inspirerat mig enormt redan, trots att jag bara är halvvägs. Jag har tagit till mig ett par riktigt vettiga tankesätt både när det kommer till kroppen och tanken.

Ikigai är det Japanska ordet för ”mening med livet” och boken handlar just om att för att vara lycklig och så frisk som möjligt så måste man förutom att äta bra och röra på sig även hitta sin specifika mening med livet. Det resonerade mycket hos mig som sedan jag fick Ace inte har varit helt säker på att mina mål som jag har satt upp tidigare är rätt för mig nu.

Har du tänkt något på din dröm, mål, fokus och vision den här veckan?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Vår dröm är att börja försöka få barn till sommaren så mitt mål nu och under första halvan av nästa år är att fortsätta träna och bygga upp kroppen för att klara en (förhoppningsvis) graviditet. Så ett mål nu under denna vecka när julledigheten startar är att träna (då mer tid finns när man är ledig), äta gott och promenera mycket och få dagsljus. Målet under julen är också att försöka att inte stressa, dra ner på krav och måsten och bara njuta. Lättare sagt än gjort ibland 🙂

    1. Men vilket underbart mål! Just det där att träna innan en graviditet är vettigt, det är tungt för kroppen att bära på en stor bebis. Så länge du behåller en bra del kroppsfett både för att kunna bli gravid och för att ha något att ta av i början så är det bara att köra. Samma sak med stress, man blir ofta gravid när man slappnar av. För oss hände det precis innan jul när jag hade tagit ”julledigt” <3 Lycka till!! <3

  2. Christine

    Hej Tess<3
    Jag har en liten son på 7 veckor och jag skulle mest av allt i världen behöva meditera, sätta av tid att tänka positiva tankar, visioner, mål just nu. Men det är såklart svårare än någonsin med en liten. Såfort han sover prioriterar jag att få i mig mat, tvätta hans kläder, röja upp… ja du fattar säkert. Har försökt när han sover men det slutar bara med att jag blir störd och blir mer stressad än innan jag mediterade för jag inte får någon ro. När tar du dig tiden att va mindful? Är det när Ace är på förskolan? Kunde du även ta dig den tiden hans första månader eller är det först nu?
    Älskar varenda inlägg i din blogg, det är den bästa bloggen som finns<3 Christine