Heminredning – Extra Allt eller Neutralt

extra allt eller neutralt

Extra allt; Fåtölj – Nordal, spegel – Nordal, stor puff – Jotex, lampa – Nordal, sittpuff – Jotex, bestickset – Nordal, drinkvagn – RGE, koppar – Luke Edward Hall (annonslänkar)
Neutralt; fårkinn – Skandilock, drinkvagn – Dorre, stor kruka – Muubs, liten kruka – Muubs, soffa – Bloomingville, sovset – Lexington, tavla – Ellos, korgar – Nordal.Silkespyjamas – Filippa K soft sport (annonslänkar)

Just nu är det två starka inredningstrender som råder – Extra allt eller neutralt.

På ena sidan har vi en mer neutral palett med sandiga toner, naturmaterial med ett stillsamt och harmoniskt intryck för ögat. Och på andra sida hittar vi en rik, art deko inpirerad inredning med starka intryck i juvelfärger, mässing och lyxiga texturer.

Båda är väldigt fina, men ger två helt totalt olika intryck till hemmet. Jag vet själv precis hur pass skilda de är då vi har en mycket mer neutral stil i vårt eget hem, men har inrett lägenheten ovanför i en lite modigare färgskala.

Den mer neutrala paletten tillåter ett rum att skina av sig självt. Det lockar fram detaljer som kakelugnar, vackra fönster, burspråk och höga tak. Inredningen blir ett kompliment till själva rummet istället för tvärtom.

Om man har ett rum som kanske är lite mindre intressant i sig självt så kan en färggladare och starkare inredningsstil istället skapa intresset. Rummet blir fullt av liv och energi.

Har man svårt att välja mellan de två så kan man tänka på vad rummet ska användas till. Jag tycker själv tillexempel att badrum och sovrum är skönare i en lite lugnare och neutralare inredning. Så att hjärnan och synen stillsamt kan vila. Medan vardagsrum, kök och matrum kan få vara lite livligare och gärna få dekoreras till att ge energi.

Sedan är det klart att man kan mixa de båda stilarna. Personligen skulle jag börja med en neutral palett och lägga till 3-5 starkare detaljer i sammet eller mässing. Annars är det lätt att de lugnare detaljerna drunknar bland alla möbler som kämpar om uppmärksamheten.

Vilken är er favorit – extra allt eller neutralt?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Jag alskar extra allt! Jag har forsokt med neutralt hemma forrut for att ‘andra har det sa’ men jag blir helt enkelt in glad av det! jag alskar farg, roliga detaljer..ja saker som gor ett rum roltigt och intressant 🙂 🙂 Tycker bada stilarna ar vackra, men extra allt passar mig battre!

    1. Det är lite extra power i extra allt! <3