Måndagslistan 10e December

Jumper – Neon Rose, hårband – Asos, byxor – Asos, klackar – Pierre Hardy. (annonslänkar) Fotograf – Ida Zander

Hej finaste ni! Det är måndag och dags för måndagslistan.

Det är kul, för det är mitt i särklass mest uppskattade återkommande inlägg här på bloggen. På många sätt är det även det mest personliga eftersom att jag delar hur jag mår, känner mig och tänker på just nu.

Sen om man tycker att affirmationer och mantra känns flummigt, så är det bara att döpa om dem till veckans ”peppande tanke” eller ”en mening som jag fokuserar på den här veckan”.

Det är viktigt för mig att ha koll på hur jag mår mentalt, se tillbaka på vad som gick rätt eller fel förra veckan och förbereda mig på vad som komma skall. Jag ser det lite som kattögon (reflexprickarna ni vet) på en mörk landsväg. Livet känns ibland lite fumligt och mörkt, så det här är ett bra sätt att skapa någon form av vägledning.

Här kommer måndagslistan med veckans vision, mål, fokus och dröm;

Veckans mantra – ”Inspiration finns överallt”. Jag blev riktigt peppad av all feedback jag fick av er förra veckan. Det måste jag säga är en av mina styrkor, jag ser alltid konstruktiv kritik som ett sätt att bli bättre på vad jag gör. Så stort tack för det! Ni gör mig bättre! Jag har redan suttit både i går kväll och i morse och knarkat inspiration.

Veckans affirmation – ”Jag är ärlig i allt jag gör”. En av mina grundprinciper i livet är att alltid vara 100% jag och försöka vara 100% ärlig både mot mig själv och andra. Inte över-ärlig, bara ärlig. Det kommer alltid att finnas personer runt oss som försöker forma oss till någonting som vi inte är eller vill bli. Då är det otroligt viktigt att stå på sig och veta vem jag är i grunden. Vad jag är bra på, vad jag står för och vart jag vill hamna i livet. Det är trevligt att vara omtyckt, men man kommer aldrig att bli lycklig om man är en ”people pleaser”. Det är en fin balansgång.

Veckans mål – Den här veckan händer mycket kul så mitt mål den här veckan är att slappna av, koppla bort och njuta så mycket jag bara kan. Det är lättare sagt än gjort när man har en peppig överaktiv hjärna som hela tiden vill komma på nya ideér och utmaningar.

Veckans dröm – Just nu drömmer jag om att köpa lägenheten på toppen av vårt hus. Vi äger källaren, bottenvåningen och andra våningen redan. Det är en etta som ligger högst upp som inte är vår. Om vi kan köpa den så äger vi hela huset och har valet att slå ihop alla 3 lägenheterna till ett 5-sovrumshus istället. Det skulle vara väldigt smidigt!

Veckans vision – ”Vi lämnar av Ace till Garths föräldrar och åker in till sjukhuset för att träffa får femte (olive räknas) lilla familjemedlem. Planerat snitt, wham bam thank you Ma’am!”.

Jag hade en så lång och jobbig förlossning med Ace som slutade i drama och akut snitt, så jag har bestämt mig för att göra vad min magkänsla sa till mig från början – planera ett snitt nästa gång. Jag har redan haft 36 timmar av värkar, det räcker för en livstid. Nu är det ett tag till det skulle bli aktuellt, om vi ens kan bli gravida igen. Men det känns skönt att ha tagit det beslutet mentalt redan nu.

Veckans fokus – På mig själv! Ego eller hur? Men det är min födesedag på onsdag och jag tänker mjölka det lite extra den här gången.

Veckans händelse –Min födelsedag såklart! Jag ska äta mysig brunch med Garth,  gå på mina/pedi, yoga och mysa med Ace och Olive. Sedan på fredag åker vi till hemlig ort över helgen. Garth har bokat in oss någonstans trevligt hyfsat nära London. Det ska bli spännade att se vart vi ska.

Lärdom från förra veckan – Jag är stark och lugn. Jag har vunnit så mycket självkänsla med åren och kan nästan bli förvånad över hur bra jag hanterar mina känslor nuförtiden. När jag var yngre var jag väldigt neurotisk, mycket på grund av min jobbiga uppväxt. Men jag har verkligen hittat rätt och tycker om den lugna starka personen jag är nu. Det är en bra egenskap som Mamma.

Veckans vardagslyx – Hela veckan är vardagslyx med födelsedag, roligt middagsevent ikväll och en mini-vacay över helgen. Jag känner mig så bortskämd redan.

Veckans Inspiration – En läsare nämnde nygligen Magda Gad och det påminde mig om att gå in och likea hennes bilder så att hon kommer upp oftare i mitt eget flöde. Hon är en av dem som ger oss ”vanliga” ett litet ärligt fönster ut i världen. Den kvinnan har nerver av stål. Jag skulle inte kunna göra det hon gör, jag är stark på mitt sätt, men inte i närheten av så stark som Magda är. Hon är en sann förebild.

Har du tänkt på din vision, mål, fokus och dröm den här veckan?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Caroline

    Åh, den där kommentaren om Magda. Jag såg den och undrade vilket troll som skrev det.

    Din värld ser annorlunda ut än Magdas, men du är inte ett dugg mindre verklighetsförankrad eller imponerande stark. Heja heja!

  2. Ville inte ni ha barn tätt? Rekommenderar jag verkligen 🙂 Jag har 14 månader mellan mina, de är bästa vänner <3