De små detaljerna & ängsliga trender

Klänning – Mango, skärp – Saint Laurent (via Vestiaire Collective), boots – Kurt Geiger (gamla). (Annonslänkar) Fotograf – Ida Zander.

Det här fina tunna skärpet från Saint Laurent köpte jag från Vestiaire Collective nyligen. Det är precis en sån där liten detalj som jag kan använda när som helst hur länge som helst.

Till klänningar, kavajer och jumpsuits i midjan eller jeans på höften. Det är litet och diskret, men ger en outfit ett lyft på en sekund.

Jag älskar skärp, de är fantastiska outfitförvandlare. Jeans och t-shirt är supersnyggt, men jeans, t-shirt och ett snyggt skärp är snäppet vassare. Samma sak med en svart kavaj, så galet snyggt med rätt skärp!

Däremot så blev jag totalt avtänd nyligen och har bara precis börjat känna att skärp är roliga igen. Jag skyller det helt och hållet på de där jäkla Gucci skärpen som satt på VARENDA höft på Instagram under våren och sommaren. Där har vi en ängslig trend om något.

Jag gillar trender och jag tycker att det är roligt att vi kan bli inspirerade till nya saker. Men en trend är där för att utforskas och göras sin egen, inte att kopiera rakt av. Och när det kommer till att det ska vara ett enda plagg från samma märke i samma färg så har någonting gått helt fel. En armé av kloner är min idé av en modemardröm. Så enkelspårigt och tråkigt!

Minns ni J.Lindeberg tröjorna i högstadiet? Eller kanske Adidasbyxorna med ränderna? Eller kanske varenda it-väska ever?

Om jag ser någon på stan med samma plagg som jag har på mig så är det inte direkt så att jag tycker att det är pinsamt, men det är ovanligt. Tänk att se det gånger 10 bara man går utanför dörren. Här kommer jag och har en originell stil…eller inte.

Därför skyr jag den här typen av ängsliga trender. Om jag skulle råka äga ett sånt plagg så stoppar jag in den i garderoben och ser till att trenden är helt och hållet förbi innan jag tar ut det igen. Jag är mycket hellre ”ute” än ”tokinne”.

Jag är vanligtvis inte den som dissar någoting alls inom mode, men just ängsliga trender tycker jag är rätt så trist. Speciellt om prylen i fråga är dyr. Vilket slöseri med pengar.

Det ska bli väldigt intressant att se vad nästa ängsliga trend blir? Vad tror ni? Kanske någon som kan komma på något annat plagg i samma märke (och ofta samma färg) som satt på alla vid ett och samma tillfälle?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Jäklar vad snygg denna outfit är! Jag är alldeles för feg för att våga ha en sån statement klänning (för en fegis som mig är detta en statement klänning 😂😅) men galet snyggt på dig!

  1. Men hallååå! Klart du ska! Det är en hyfsat tam klänning i mina mått mätt haha. Den skulle säkerligen vara superfin på dig. Kanske våga prova något liknande och se hur du känner? Ibland behöver man bara en lite push…

 2. Jag har det ängsliga skärpet från Gucci och för mig var och är det ett perfekt komplement i min arbets-gaderob; ger det där extra kicken till skjortan och kostymbyxorna.
  Intressant hur man ser det så olika på det; javisst har jag sett många ha det, men inte mer (tycker jag) än andra starka logg trender som florerat de senaste 2 åren.
  Jeg har tex. alltid tyckt en Chanel 255 orginal (utan logga alltså) är min drömväska, men eftesom jag ser så många chanel väskor överallt – äkta och kopior – så gör det mig helt avtänd trots att den är så ikonisk…

  Väldigt snygg outfit och snyggt skärp 🙂

  1. Jag tänkte faktiskt på Chanel väskorna när jag skrev det här inlägget. Men jag tror dock att de är tidlösa, medan tillexemple Gucci skärpet har bränts ut en smula nu. Jag tror att om man tröttnar på något totalt så är det svårt att vilja bära det igen. (Och då kan man sälja det second hand!)

   1. Hmhm, ja, det kan vi ju inte veta om Gucci skärpet blir en tidslös klassiker – det kan vi först se om många år – men, det är så mycket smak och tycke.
    För mig handlar det om stil och attityd; kan ngn verkligen bära sin ängsliga grej så kör ditt race!
    Just nu för mig är Chanel väskor en ängslig grej, ack så vackra men ack så överanvända och hypade och så mycket för att visa vad jag har, många influencers har flera och jag blir bara trött… men är det inte dubbel CC:t som gör att väskan tar den plats den gör och inte endast estetiken?

   2. Jag håller med dig. Om man verkligen tittar på ett plagg och älskar det oavsett om alla andra bär det, så ska man slå till. Det är mer när man köper det just för att alla andra bär det som jag tycker att det blir tråkigt och ängsligt.

 3. Jag haller med att det kan bli trist nar en trend blir kopierad pa samma satt av alla, t.ex. Gucci skarpet. Daremot nar du sager att ” Om jag skulle råka äga ett sånt plagg så stoppar jag in den i garderoben och ser till att trenden är helt och hållet förbi innan jag tar ut det igen. ”, dar haller jag inte med riktigt. Jag sager sahar: om jag/du tycker nagot at snyggt – ha pa dig det! Det spelar ingen roll om 100 personer omkring dig har samma troja eller vad det nu ar, eller om du ar helt unik i den. Kla dig i det DU tycker om, bry dig inte i vad andra klar sig i! 🙂

  1. Du har helt rätt! Just den kommentaren står mest för mig personligen eftersom att jag har en grej just runt den typen av allt för starka trender. Om man inte bryr sig lika mycket så ska man givetvis bära plagget. Men i så fall för att man verkligen tycker att det är snyggt, inte för att alla andra har det om man vill vara ”inne”.

   1. Haller med, det ar sa latt att falla for trender utan att tanka efter om det kanns ratt for en sjalv! Du som har en sa snygg stil och alltid far till outfits som ar helt underbart fina, kan inte du gora en ‘serie’ av inlagg dar du forklarar lite mer hur man satter ihop en snygg outfit? Det later kanske lojligt, men jag ar en av dom som bara inte far till det! Jag ser snygga outfits overallt men forsoker jag satta ihop nagot ser det inte alls lika snyggt ut. Jag har inte kansla for vad som passar ihop helt enkelt for att fa till ett snyggt, stilrent helhetsintryck! Sa en serie dar du visar hur man kan fa ihop snygga vardagsoutfits for oss som det inte faller naturligt for (utan att det behover vara designerplagg for flera tusen) vore sa kul!

   2. Tack snälla du! Det där med att sätta ihop outfits handlar bara om övning. Det bästa du kan göra är att dra ut allting du har i garderober och byråer och testa att matcha det med oväntade saker. Testa alla toppar med ett par byxor, ta en bild på de du gillar tillsammans och fortsätt så med allt du har. På så sätt hittar du oväntade kombinationer som kan bli toppenbra och har ett litet bildarkiv att välja från sen när inspirationen tryter. <3