Måndagslistan 3e December

Tess Montgomery bloggare i london

Är det bara jag som känner att December smyger sig fram och skriker ”Surprise!!” varje år?

Jag vet att det är nära, men när julmånaden väl kommer så är jag ändå aldrig riktigt redo. Jag älskar jul, så det är superkul när jag väl kommer igång. Men jag får alltid lite ångest den 1a December över hur mycket vi behöver klämma in just denna månad.

Det bästa att göra då är att sätta sig och göra listor, så det gjorde jag i helgen. Jag har kategoriserat dem i ”brådskande”, ”vikigt”, ”stora projekt”, ”små projekt”. Det är bra att komma ihåg att bara för att någon är brådskande så behöver det inte vara viktigt och vice versa. Så nu känner jag mig i fas igen.

Den här helgen har vi i huvudsak vila upp oss, träffat vänner, plockat fram julboxen och köpt en julgran. Så fort det är December så tycker jag att det är fritt fram att dra igång med all julpyntning inklusive gran. Jag vet att många väntar till veckan innan jul, men jag tycker att det är så mysigt att börja tidigt.

Däremot har jag helt missat att köpa choklad till vår adventskalender hemma. Så i morgon efter förskolan åker vi in till Libertys och ser till att fylla på förråden. Det är lite av en jultradition för mig att åka dit, köpa julchokladen och kolla in deras julavdelning. Nästan alla våra prydnader i granen kommer därifrån och jag köper något nytt varje år.

mindful monday

Här kommer veckans måndagslista med mantra, vision, affirmation, fokus och dröm;

Veckans mantra – ”Let that shit go”. Låter bättre på engelska eller hur? Men ibland så måste man släppa mentalt. Om man testat allt, tittat ur alla vinklar och gjort sitt bästa, så räcker det. Att låta saker ligga och gnaga är bara slöseri med energi och tankekraft. Plus att det påverkar vårt välmående. Om jag har något som jag känner mig klar med för stunden, men som fortfarande inte riktigt i löst. Så brukar jag lägga det i en mental låda och stänga den till jag är redo att titta på problemet igen. Och om jag är helt klar så stämplar jag den ”avklarad” och lägger den i arkivet. Det låter kanske lite fånigt, men det drar en mental gräns för mig. Jag är visuell, även när jag tänker och det hjälper mig att avsluta och gå vidare.

Veckans affirmation – ”Räkna inte dagarna, se till att varje dag räknas”. Jag hastar gärna fram i livet och glömmer bort att vara i stunden. Speciellt när man har en liten knodd så känner jag att det är så otroligt viktigt att ta sig tiden att njuta av dem i varje stadie. De förändras varje vecka och kommer aldrig att vara så små som de är nu.

Jag tänkte verkligen på det 04.00 i morse när Ace hängde över min axel sovande efter en mardröm. Antingen kan jag stå där och önska att jag låg i sängen eller så kan jag njuta av stunden. Hans små snusningar mot min nacke, den lilla handen insurrad i min t-shirt. Han börjar bli så stor och lång att jag inte kommer att kunna stå och hålla honom någon längre tid snart. Då är det här momentet i våra liv förbi. Så jag valde att njuta och stå där en stund till. Sova kan jag göra sen.

Veckans mål – Jula till huset och fixa Garths julklapp. Han är i Amsterdam till på Onsdag, så jag är ensam hemma med Ace och Olive.  För att vara helt ärlig så är Garth en liten stökpelle (sorry baby!) och det är när jag är ensam som huset är som mest i ordning och jag har bäst rutiner. Det är en perfekt tid för mig att dekorera och planera. Garth är ying till min yang, så han har andra kvalitéer som väger upp att han är stökig. Det är nyttigt för mig att inte alltid ha allt för mycket kontroll. Men jag njuter även lite i hemlighet när jag får ett par dagar själv…

Veckans dröm – Jag drömmer om att bli tillräckligt stor i bloggvärlden och på social media att faktiskt kunna göra skillnad. Det är så många som sitter på så många följare och inte gör någonting mer med det än att tjäna pengar. Min grej är mindfulness, utan att bli för ”foilehatt” för den sakens skull. Jag skulle vilja jobba mer runt mental hälsa, ångest, stress och hur man kan hantera dessa saker i vardagen.

Jag hoppas givetvis att jag kan påverka redan nu, men jag kämpar för att nå ut ännu mer, För jag tycker att det är så otroligt viktigt att förstå att man inte behöver vara ”mentalt sjuk” för att behöva påverka sitt eget mentala mående. Det finns verktyg vi alla kan använda under livet, allt går i faser och stadier.

Det är vad mindfulness är för mig, att ta hand om sin mentala hälsa, kropp och själ.

forever new sequin dress

Veckans vision – En 10-årig Ace på ett par skidor susande ner för backen i alperna. Jag älskar att åka skidor och önskar verligen att han kommer att dela det intresset med mig. Jag lärde Garth att åka skidor i Åre och vi har varit i alperna ett par gånger sedan dess. Nu är han en helt ok och framförallt väldigt orädd skidåkare. Så det vore kul om hela familjen kunde åka på skidsemestrar tillsammans. I år känner jag fortfarande att det är lite ungt för att börja för Ace, men nästa år när han är 2.5 tror jag att han kommer att vara redo för barnbacken. Sen får han givetvis välja snowboard om han vill det istället…

Veckans fokus – Rutin och jul. Ace håller på att få 3 stora tänder på en gång, så hans sömn är lite upp och ner. Men om jag kommer i säng en bra tid så är det inga problem. Ikväll ska jag beställa poké och fortsätta med mina listor efter att Ace har gått och lagt sig.

Veckans händelse –På fredag är det dags för agenturens julfest. Jag har inte jobbat för dem än i år, så i Januari blir det avstamp. Jag måste fortfarande plåta minst ett test till min portfolio innan jag känner mig redo. Ray på MOT håller ett öga öppet efter en fotograf som skulle passa den typen av bilder jag är ute efter.

mindfulness

Lärdom från förra veckan – Att inte låta mig skrämmas. Auktoritet är ofta en illusion och det är värt att utmana när man känner att något inte står rätt till. Jag tog mig an någon som jag inte tror är van vid att få annat än ”inga problem” tillbaka. Jag är glad att jag satte ner foten och sa ifrån. Den här personen har egentligen ingen makt över mig överhuvudtaget, så varför skulle jag låta hen behandla mig illa? Jag känner mig så mycket starkare för det.

Veckans vardagslyx – Jag ska äta tidiga middagar och gå och lägga mig senast 22 nu när Garth är borta. Ladda batterierna helt enkelt. Sen är det alltid lite lyxigt att få hela sängen för mig själv. Eller i alla fall till 4-5 på morgonen när Olive bestämmer sig för att det är dags att komma upp och gosa.

Veckans Inspiration – Michelle Obamas bok ”Becoming”. Jag fick ett tips från en vän av mig att köpa den som ljudbok, då det är Michelle själv som läser. Jag har inte gjort det ännu (jag har önskat mig den i julklapp)  men jag har en känsla av att den innehåller hur mycket inspiration som helst. Någon som har läst/lyssnat på den?

Vad är din mantra, vision, affirmation, fokus och dröm den här veckan?

Klänning – Forever New, (annonslänk) klackar – Jimmy Choo (mina bröllopsskor!). Location – Beulah London. Foto – Ida Zander

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Alltså, vilka bilder! Wow!

    1. Tack snälla! Fotograf Ida är väldigt duktig <3