Måndagslistan Tisdag 27e November

mindful monday

Alltså herre, det blev ett par tumultfyllda dagar.

Ni som följer mig på Instagram vet nog ungefär vad jag pratar om. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska hantera situationen ännu. Först blev jag riktigt ledsen och nu är jag mest arg så in i bomben. Men mer om det senare, när jag har fått ordning på alla tankarna.

Lite magsår på det och annat smått och gott som händer i livet och allt har varit lite mycket på en gång.

Men som vanligt när jag känner mig överväldigad, så slår någonting om i min hjärna och jag blir rationell. Jag har lärt mig att kliva ur mina känslor i en situation och kunna titta på den utifrån. Tyvärr är det något jag var tvungen att göra under min barndom för att orka med. Men det har varit ett riktigt bra verktyg för att skona mig själv från mina egna känslor ibland.

En vän skrev ”Don’t waste more than 5 minutes on being upset about something that won’t matter in 5 years” på Instagram och det träffae rätt precis just nu. Vår tid och energi är värdefull, det är så lätt att det går åt de som väsnas mest istället för de som förtjänar det eller gör oss lyckliga.

be badass

Här är veckans mål, affirmation, mantra och vision:

Veckans mantra – ”Är det här det jag vill fokusera på just nu?”. När det blåser runt mig så stänger jag alla dörrar och håller om det som verkligen betyder något. Så som Ace, Garth, vänner och familj. Så fort tankarna vandrar till fel saker så drar jag tillbaka dem till det som verkligen spelar roll i livet.

Veckans affirmation – ”Jag vet vem jag är”. Ibland tror vi på de som säger till oss att vi är på ett visst sätt. Det är lätt att ta till oss kritik för hårt. Speciellt illa är det om kritiken inte är befogad eller konstruktiv. Då är det otroligt viktigt att ha en djupare känsla av att känna sig själv i grunden. Jag vet vem jag är, bättre än någon annan i hela världen.

Veckans mål – Att rida ut en jobbig storm och bestämma vad jag vill göra av situationen. Jag är väldigt mycket ett offer i situationen, men det betyder inte att jag behöver se mig själv som ett. Jag kan vända det här till någonting positivt och det är precis vad jag planerar att göra.

Veckans dröm – Just nu drömmer jag om att kunna prata med Ace och att han ska kunna svara mig med ord. Han kan kommunicera, men mer med gester, humör och av att jag känner honom så väl. Han har 5-6 ord, men det är bara så mycket man kan säga med Mamma, Daddy, bye bye, blomma, Ace och spoon. Jag vet att det kommer snart, men jag är lite otålig. Jag har en känsla av att han kommer att ha en riktigt underbar liten personlighet när den väl kommer till sin fulla rätt.

ace chamberlain

Veckans vision – En lagom stor garderob med kläder jag verkligen älskar. Mycket är köpt second hand och annat är presenter till mig själv för stora milstolpar. Inget är onödigt eller överflödigt och alla plaggen används. Så fort jag känner mig klar med dem så säljer jag dem vidare. En organisk garderob som passar mitt liv som handen i handsken.

Veckans fokus – Vänner och familj. Nanna är i stan och även John och Debbie. Så alla Aces gudföräldrar som annars bor över hela världen är här. Jag ska även passa på att möta Gia på Torsdag för lite livssnack.

Veckans händelse – I morgon ska vi på ännu en school tour. Det är en skola som jag verkligen gillar, så jag hoppas att den är lika bra som jag förväntar mig.

Ace and Olive

Lärdom från förra veckan – Livet går upp och ner. Och i slutändan är det så det ska vara. När allting känns ganska stabilt och går som på räls så kommer något att hända som gör att man ändrar riktning. Oftast så för faktiskt dåliga saker gott med sig på någon konstig vänster. Jag tror starkt på någon form av balans i universum. Du får lika mycket tillbaka som du ger och händer det något negativt så står något positivt och väntar runt hörnet.

Veckans vardagslyx – Vi har bokat en lyxig helg till min födelsedag i December och vi kikar lite smått på resor i Februari/Mars. Just nu står det mellan Thailand, Maldiverna och karibien.

Veckans Inspiration – Jag har boken ”The lifechanging magic of not giving a fuck” hemma och då och då när jag känner att jag bryr mig lite för mycket så läser jag något kapitel. Inte för att boken i sig är det bästa jag har läst utan mer för att ge perspektiv. Den är bra i små doser när man behöver den. Ibland måste man bli inspirerad att inte give så många fucks.

Vad är dina mål, affirmation, mantra och vision den här veckan?

cutest frenchie ever

Förra veckans mål, affirmation, mantra och vision hittar du här.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Såg nu på insta vad du blivit kallad. Det intressanta är hur detta märkes verklighetsuppfattning är? Vem är deras kund? Om du är vad de kalla dig, hur många (vuxna) kvinnor kan de ha som kunder?

  1. Det undrar jag med. Själv skulle jag inte köpa kläder som visades på en supertunn superung tjej, för det är inte rätt målgrupp för mig. Jag tror inte att de har förstått vem som köper deras varor direkt.

   1. Kan du inte outa vad det va för företag? Så man vet vart man inte ska handla, lite som med #metoo fast med body shaming i stället.

 2. Älskar dina listor!

  1. Tack! De är nästan som terapi att skriva dem. <3

 3. Så vackra bilder. Man ser hur Ace älskar lilla Olive så mycket kärlek.

 4. Du ser fantastisk ut i mina ögon. Stark, hälsosam och absolut inte tjock. 😊 Sjukt att någon ens kan få för sig att tycka det! Men det verkar vara en trend med väldigt magra modeller igen, om man kollar på tex mango, zara, asos och andra nätbutiker är väldigt många av tjejerna klart underviktig. Inga muskler och inget fett, bara ben. Inga bröst, inga höfter. Ser mer ut som små flickor än vuxna kvinnor. Sen stylas de ofta så de ser hålögda och deprimerade ut. Jag fattar verkligen inte hur de kan tro att det säljer mer kläder än en leende sund och stark modell? Även hm har numera jättesmala modeller. Väldigt tråkigt att utvecklingen har tagit ett steg tillbaka från ett mer naturligt hälsosamt ideal tillbaka till det magra. Jag hoppas det vänder igen!

  1. Jag har faktiskt inte tänkt på det. Men du kanske har rätt att det smala idealet har smygit sig tillbaka igen. Jag hoppas verkligen inte att det är så, för hälsa är så mycket viktigare än ideal. Jag blir även personligen mycket mer inspirerad att köpa kläder om modellen ser mer ut som mig själv.