Magsår – När kroppen kraschar

Hej Måndag!

Jag kikar in lite snabbt för att säga hej, det blir tyvärr ingen Måndagslista i dag, den kommer i morgon istället. Jag har nämligen blivit riktigt sjuk av mitt magsår igen. Trots att jag äter medicin så kraschade jag ordentligt i går.

Jag mådde så galet dåligt. Ont i magen, skakade i hela kroppen, ofantligt illamående och det enda jag kunde göra var att luta mig på sidan av soffan här hemma och andas tills jag tillslut somnade av utmattning. Det var inte en rolig natt.

Så Garth tog Ace till förskolan i morse och jag har försökt fokusera på att ta det superlugnt, vila,  strukturera allt som jag känner mig stressad av och på att få kontroll igen. Mitt magår kommer från stress och inte från en bakterie som många andras gör.

Jag mår bättre redan nu, men jag vet att det gäller att dra ner på takten och ge mig själv en break när det blir så här illa. Förra gången hamnade jag på sjukhus i flera dagar. För att undvika det den här gången så har jag bokat av så mycket jag kan den här veckan och så får allting hända i sin takt.

Jag får inte ta på mig för mycket. Hela förra veckan gick i ett och det är helt mitt eget fel. Så nu är det bara prio på det viktigaste och så får allt annat vänta till efter jul. Jag pratade med läkaren i går kväll och måste gå och kolla upp vad det är som egentligen händer i kroppen. För så här kan jag ju inte må.

Nu ska jag gosa lite med min lilla skrutt och så hörs vi i morgon igen <3

Foto – Ida Zander

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Hoppas du mår bättre snart! 😘

 2. Usch, jag lider med dig! Ta hand om dig, vila, tillåt dig att ta det lugnt och mys med familjen ❤️ Krya på dig! Kramar

 3. Ta hand om dig ❤

 4. Ta hand om dig och krya på dig!

 5. Ta det lugnt, vi finns kvar här när du mår bättre<3

 6. Usch och fy, jag hoppas verkligen att det vänder så att du mår bättre snart. Ta hand om dig och krya på dig i den takt du behöver och intet annat 🖤

 7. Krya på dej finan. En tanke skulle kanske vara att kolla upp någon bra KBT terapeut i London? Jag lider själv av stress stundvis (för min del får jag hjärtklappning, magkatarr i perioder och tappar hår!). Jag var nära utbrändhet i våras men vart sjukskriven några månader och är bättre nu. För mig handlar stressen ofta om skuld. Har fått se över mitt beteende och inser hur mycket jag skuldbelägger mig själv i stressen.
  Skickar dig värme och ljus och kärlek!
  /S

 8. Usch vad jobbigt, hoppas att du mår bättre snart Tess.

 9. Helt rätt!! Hälsan först! Krya krya <3

 10. Ta det lugnt och satsa på återhämtning. Låt bloggen gå på sparlåga ett tag, vi finns kvar! Ta hand om dig. Många kramar

 11. Michelle

  Samma! Magsår ! Är chockad är att det kunde gå så långt ! Den brännande smärtan har dessutom spridit sig till mitten av magen , men värst höst upp, bränner som tusan och hugger till, knäpper till. Sjukt ont !

  1. Usch stackars, jag vet precis hur det känns! krya på dig!