En röd klänning med fransar & Hur man överlever julfesten

en röd klänning med fransaren röd klänning med fransar & julfesteren röd klänning med fransar och hur man överlever julfestenÖverlev julfesten och en röd klänning med fransar

Röd klänning med fransar – Oasis, klackar – Guiseppe Zanotti, väska – Chanel. (annonslänkar) Location – Coppa club. Fotograf – Ida Zander.

Hörrni, det är snart December!

Det betyder början på den galna paraden av juldrinkar/fester/glöggkvällar som tillslut mynnar ut i julafton och nyår. Mycket alkohol och många outfits.

Det är som om alla man känner måste träffas precis innan jul. Det känns ibland som att världen kanske ska gå under istället för att alla ska vara lediga någon vecka och sedan är allt som vanligt igen.

Just jobb-julfester är en riktig kluring. Det kan vara väldigt roligt att få släppa loss lite med sina arbetskollegor. Eller så kan det gå helt åt helskotta. Det är riskabelt att blanda alkohol, julkänslor och arbetskollegor. Speciellt om hela kalaset är gratis.

Det är nästan alltid någon som blir för full, nån som dyker upp i en lite väl utmanande outfit, några som hånglar i garderoben, fula jultröjor och deep talks framåt småtimmorna.

Man håller ofta ett visst avstånd till sina jobbarkollegor. Visst är det någon eller några som man skulle klassa som ”vänner”, men inte alla. Så att festa så pass intimt med personer som man inte har valt att vara vän med själv kan både kännas ganska nervöst och lite spännande.

Alla små irritationer, flörtar, spänningar och frustrationer från ett helt år. Blandat med alkohol och att man kanske inte egentligen känner varandra så himla väl kan göra en julfest till en riktig tryckkokare av känslor.

Det är inte så konstigt att de alltid gör rolig tv av just julfester. 

Själv har jag bara agenturens julfest att gå på. Men den kommer med sina egna utmaningar. Bokare, klienter, småfulla manliga modeller… ni kan tänka er. Men jag har ändå lika roligt varenda gång.

Jag följer helt enkelt reglerna;

1. Max 2 drinkar
2. En elegant outfit 
3. Gå hem innan midnatt
4. Mingla och prata med så många som möjligt

Jag ser helt enkelt inte julfesten som ett tillfälle att festa loss. Även om det är gratis. Istället jobbar jag på de relationerna jag redan har och använder det som ett tillfälle att networka och vara en del av gemenskapen. Och så fort det börjar bli lite stökigt, då går jag hem. Var sak har sin plats.

Jag lyssnar gärna på skvallret senare, men jag tänker inte vara den som det pratas om.

En röd klänning med fransar känns som ett roligt och ändå passande plagg för en julfest. Uppklädd, men inte överklädd. Mer fin än sexig. Den röda färgen och fransarna gör att den känns julig.

Varför inte passa på att köpa din julfest-outfit på Black Friday REAn? Kika in min guide för alla de senaste rabatterna och koderna. Jag uppdaterar den varje dag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Du har ett sådant fantastiskt leende!

    1. en underbara du! Vilken fin kommentar <3