Q&A – teddykappan, mag-tips & bloggare som tjänar pengar

Det är dags för en liten Q&A igen. Det känns så trist att bara svara på kommentarerna i kommentarsfältet, där inte alla kommer att se dem. Då är det bättre med ett litet samlingsinlägg då och då tycker jag. Vad tycker ni, gillar ni dessa inlägg?

Jag antar att du tycker att Garth en underbar pappa till Ace (och Garth jobbar ju heltid), så varför skulle du känna dig sämre? Jag kan tänka mig att ditt dåliga mående med magproblem har att göra främst med hur du ser på dig själv och med din inre press. Har du funderat på att prata med någon om detta för att få verktyg att lära dig tänka annorlunda? Det hjälpte mig enormt! / Anna

Garth är verkligen en underbar pappa och jag vet att han gör allt han kan för att spendera så mycket tid med Ace som möjligt. Samtidigt tycker jag ofta lite synd om honom som missar så mycket. Jag vet att han egentligen mycket hellre hade velat vara hemma med Ace än att gå till jobbet. Men hans karriär är tyvärr inte lika flexibel som min, så det vettigaste alternativet vi har hittat är att göra som vi gör nu.

Jag tror även att du har helt rätt att det är min inre press på mig själv som gör att jag mår dåligt. Jag jämför mig själv för mycket med andra. Med bloggare som har all tid i världen att dedikera till sin karriär och med mammor som inte jobbar alls. Egentligen är det inte så konstigt att jag blir stressad. Jag känner ofta att jag bör kunna göra allt, men det går ju faktiskt inte. Det är klart att man inte ska jämföra sig med någon alls någonsin. Men det är lättare sagt än gjort och jag tror nog tyvärr att vi alla jämför oss på något sätt. Det är något jag jobbar på och jag försöker att inte umgås med allt för tävlingsinriktade vänner för ofta.

Jag mår dåligt i väldigt specifika perioder, precis efter att något stort och stressande har hänt i mitt liv. Så det är ett ganska klart mönster och det gör det lite lättare att hantera. Jag har inte pratat med någon ännu, men om det blir värre så är jag absolut inte emot att testa att gå till en psykolog.

Har haft otroliga besvär under åren, men att ”starta om magen” sa min läkare till mig skulle vara bra då hela mag-tarmsystemet var satt ur balans. Lidigt mycket av ibs och får alltid magsyreproblem i samband med det. Lösningen – Fibrer (inolaxol) och probiotika för mig i minst ett år. Att gå på toa när kroppen sa till och att skippa all mat som triggar under lång tid. F.H

Men din stackare, jag hoppas att du mår bättre nu. Tack för tipsen! Jag har inte testat inolaxol ännu. Jag äter probiotika tabletter varje dag, men hittills har jag inte märkt någon större skillnad av dem. Det är mycket möjligt att det är en långsam process och att jag bara behöver ha tålamod och fortsätta ta dem. 

Har du hittat en kompetent akupunktör
så borde han kuna få balans på dina magproblem ganska snabbt.
Höj din huvudända,säng med en bräda 2,5 cm så slipper du magsyran under natten. Effektivt.
Hade reflux för många år sedan men min bräda ligger fortfarande kvar.
Undvik kall mat i möjligaste mån.
Berätta hur det går för dig framöver.
Lycka till. /Aqua

Tack snälla. Jag vet inte om jag tycker att akupunkturen har funkat så himla bra just när det kommer till mina magproblem. Däremot så känner jag mig väldigt avslappnad och lugn när jag när jag går därifrån. Så det hjälper nog lite i det stora hela. Att höja sängen är en bra idé, så länge Garth går med på att sova lite högre han med. Vi använder ofta det här tricket när Ace är lite täppt i näsan och det funkar toppen. 

Får du det levererat till London? Jag skulle vilja beställa men bor också i UK! /C

Tyvärr levererar Oslo skin lab inte till UK ännu. Men jag ber en vän i Sverige att skicka vidare lådorna till mig. Vi kör 3 månader åt gången, så att hon inte behöver gå till posten så ofta. Det kanske finns någon som kan göra samma för dig om du vill testa?

Wow! Vilket jobb du lagt ner!!
UnderbaraClara fick häromsistens utstå kommentarer i stil med att hon inte har ett jobb, och att det hon gör ju faktiskt inte kostar henne nåt…
Som trogen bloggläsare måste jag säga att a) Ni lägger ner ett sjuhelsikes jobb på att producera innehåll för oss ”freeloaders” och b) samarbeten är mer än ok, så länge de passar bloggarens image, för man ska ha lön för mödan!

Tack snälla du för den här kommentaren. (även om jag aldrig skulle kalla er för ”freeloaders” ni är anledningen till att vi ens kan bogga!) Jag tror att det blir mer och mer normaliserat att blogga som yrke och fler förstår att det är nödvändigt med samarbeten för att kunna hålla kvalitén uppe på en blogg. Tyvärr försvinner hobbybloggandet mer och mer, just för att förväntingarna har gått upp så mycket. Det är en evolution i branchen helt enkelt.

Stackars Clara, hon om någon jobbar väl hårt? Men vilket konstigt resonemang. I så fall bör ju ingen få betalt, för de flesta betalar inte för att jobba. Det är ju tid, kunskap och energi som vi lägger ner, precis som i vilket annat jobb som helst. Sen är bloggande absolut inte gratis. Vi betalar för fotografer, assistenter, redigeringsprogram, kameror, datorer, appar, resor, upplevelser och saker att faktiskt visa våra läsare. Så det är långt ifrån gratis. 

Stort tack för all härlig inspiration och för att du delar med dig av stort och smått. Älskar din blogg/insta / Caroline

Tack snälla du! En fin kommentar som den här gör hela min dag mycket bättre <3 Jag ska bli bättre på att lyfta dessa små, men ack så viktiga kommentarerna. Det är ju feedback som gör det roligt att blogga och en fin kommentar är körsbäret på toppen. 

Älskar teddykappan! En fråga bara, går den att knäppa? Kunde inte se det på bilderna på Asos./Sofia

Jag älskar den jag med! Den är så himla fin och mysig. Den går att knäppa med 3 små krokar som är ganska osynliga i allt fluffet. 

Jag är själv inte överförtjust i teddykappor men din var ju supersnygg! / Mona

Tack snälla, det är verkligen en favorit! Det finns många varianter där ute, men jag föll för att den är ljusblå och lite mer krullig och mindre fluffig. 

Låter toppen, så viktigt med rutin på morgonen! Jag skulle lägga till att stretcha kroppen eller göra några yoga poser också. Behöver inte ta mer än en eller två minuter och är väldigt skönt då man ofta är ganska stel på morgonen och då också får mer energi./Anna

Tack för tipset, jag ska försöka klämma in ett par sköna poser innan jag lämnar sovrummet. Det funkar de dagarna som Garth tar Ace på morgonen. Annars är det ett yrvaket litet ilsket bi som tycker att sängen är världens tråkigaste fängelse och som är redo att leka som kommer först. 

Jag tycker att det är lika kul som du men har liksom kommit av mig lite i planering i år eftersom vår ettåring river allt här hemma. Jag har inte en enda prydnadssak kvar framme och har till och med fått plocka ner tavlor från väggarna. Så jag undrar om det ens blir någon gran i år…/Caroline

Haha, jag förstår precis hur du känner. Ace var bara några månader förra julen, så han låg mest och jollrade. Nu river han i allt som går att dra i. Men jag ska försöka pynta i år ändå. Allting får sitta lite högre upp och granen kommer nog att bli lite av ett experiment. Men hellre våga testa känner jag. Ace börjar bli bra på ”fy” nu och hytter med sitt lilla finger åt de sakerna han inte får röra. Han ställer sig bredvid Olive när hon dricker och viftar med fingret och säger ”yyy” (han får inte röra skålen och förstår inte att Olive får).

Tack Tess för att du gör min vardag mer färggrann nu när det är så grått ute och annars också.
Mer inredning är jag den som alltid önskar… ska snart inreda vårt nybyggda hus, så. Bara min man lägger in gov, lister, skåp och lite andra petitesser…/Frido

Hej Frido! Vad glad jag blir att du känner att bloggen ger mer färg i vardagen. Det är precis det jag strävar efter <3 Vad kul att ni ska inreda ert nya hus. Jag ska absolut tänka på att lägga upp lite mer inredning. Jag har inte ens visat ordentligt hur det ser ut i lägenheten över nu, så mer inredning kommer. 

Foreo! använder du rengöringsvibratorn? Har du provat manicken som duttar in ögonkrämen under ögonen och den där runda sheetmask värmeprylen?/Helen

Jag använder faktiskt redan en Foreo och tycker att den är helt ok. Kanske lite mjäkig om man jämför med många andra gadgets, men perfekt för den som annars glömmer bort att exfoliera. Den är väldigt skonsam och skön för huden. De andra två prylarna låter ju hur intressant som helst. Du vet inte vad de heter? 

Jag följer dig på Instagram också, och gillar dina små klipp, men vill helst se annat innehåll här på bloggen om jag skulle få välja. Jag skulle tycka att det var lite trist med upprepning.

Tack för din feedback! Då behåller jag klippen på Instagram så att det blir lite mer variation mellan de två. Det är alltid otroligt värdefullt för mig att veta hur ni känner och tycker när det kommet till både bloggen och Instagram.

Jag tycker det är jättebra att du har bloggen kvar! Jag är inget fan av rörlig bild. Dels har jag aldrig ljud på och dels orkar jag aldrig titta på en video. En blogg kan jag läsa när och hur jag vill, även om jag tar pauser så kommer jag igenom hela och jag missar inget viktigt för att jag tittar bort en sekund./Irina

Det har du helt rätt i. Jag själv har svårt att hinna titta på vloggar just för att jag väldigt sällan har tiden att sitta och titta konstant. Text kan man hoppa in och ur och så kan man skumma de styckena som man inte är riktigt lika intresserad av. Det är mycket mer effektivt. Jag hoppas verkligen att bloggarna kommer att överleva i framtiden och att inte alla flyttar till YouTube och Instagram. 

Tack snällaste ni för alla era kommentarer. Det är ni som gör att bloggen lever, ni påverkar mig på så många olika sätt och jag känner nästan att jag känner många av er personligen även om det bara är genom text. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Cornelia

    Ang probiotika, så finns det väldigt många olika varianter och inte alla har effekt. Man kan kalla allt möjligt probiotika även om tabletterna inte innehåller bakterier som överlever ner till tarmen (där man vill ha dom) utan de dör av magsyran. Så prova att byta sort? Min mamma hade stora problem med både mage och hälsa i övrigt efter två tuffa antibiotikakurer och har märkt enorm skillnad med probiotika, så det kan verkligen hjälpa!

  2. Kappan är så snygg och mysig!