Världens sötaste grå favoritjumper med tofsar

Jumper – Neon Rose – väska – Saint Laurent. (annonslänkar) Location – no32 Old Town. Foto – Ida Zander. 

Det här är min absoluta favoritjumper, jag älskar hur mjuk den är och att den har små söta tofsar.

Det här är utan tvekan min favorittröja i min garderob just nu. Den är bara så himla mysig!

Jag och Ida har skojat om att den aldrig hamnar på bild.

Vi skulle ta en bild på den i Paris, men förlorade ljuset precis då och tog en drink istället. Sedan glömde jag helt bort att ta med den när vi plåtade igen. Men nu äntligen fick den hamna på bild, min favoritjumper.

Mitten av veckan! Hur känns det?

För mig betyder det avslutet på mina ”jobbardagar” och början på min Ace-vecka. Jag älskar att jag får viga halva veckan åt jobb och andra halvan åt att vara Mamma, det är den perfekta balansen för mig.

Jag måste fortfarande jobba en del på kvällar, men det är absolut inte samma press. Jag känner verkligen att jag kan fokusera på vad jag gör mer än förut. När jag är med Ace är jag 100% med honom och när jag jobbar så är jag 100% fokuserad på det.

Onsdagar är även min yoga dag. Mellan 12-1 kör jag hot flow på Yogahaven innan jag skyndar mig att hämta upp Ace på förskolan. Han har börjat sova 2 timmar på eftermiddagen så fort vi kommer hem, så då hinner jag äta lite lunch och duscha.

Sen kommer Cathy i 2 timmar på eftermiddagen, så att jag kan avsluta med lite jobb-emails och se till att jag kan vara helt jobbfri på torsdagar. Det är min enda hela dag med Ace i veckan. 

Nu blir det ganska ofta att vi går på events just den dagen. Men så länge han tycker att det är kul och att det inte tar från ”oss” så är det bara roligt. Han är så social och nyfiken att han skulle klättra på väggarna av att vara hemma en hel dag. Han vill träffa människor, se nya saker, utforska och undersöka. Vi besöker alltid en park eller en soft play när vi är ute, så att han får ett par timmar som bara är hans.

Det är en fin balans att inte behöva ha dåligt samvete åt något håll. Jag skulle aldrig vilja ge upp min karriär och vara hemma-mamma, men jag vill samtidigt inte att han ska spendera mer tid på förskolan än med mig. Just nu jobbar jag 75% på 50% av min tid och resten spenderar jag med Ace.

Jag har aldrig varit så effektiv som jag är nu.

När jag jobbar så sitter jag alla timmar i sträck och jag tror tusan till och med att jag skriver snabbare nuförtiden. Framförallt prioriterar jag helt annorlunda. Allt som inte är nödvändigt struntar jag i. Förr gick jag på massor med event, nu går jag bara om en vän håller i det eller om det är litet och personligt med ett märke som jag verkligen helhjärtat tycker om. Samma sak med emails, jag svarar inte på allt längre. Det måste vara antingen från er läsare, personliga emails från företag (inga ”Hej bloggare/@TessMontgomery…etc), min agent United Influencers eller från agenturen). Jag har avregistrerat mig från alla pressutskick och maillistor. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid.

Som mamma hinner jag fortfarande med att sköta hushållet (men hjälp av en städerska en dag i veckan), laga all Aces mat från scratch, laga mat till oss 3 dagar i veckan (Garth gör 3 och vi kör Deliveroo en kväll i veckan).

Jag gör någonting konstant och i början kände jag mig helt utpumpad. Men nu när jag får bättre sömn så har jag vant mig vid att ha en konstant högt tempo och trivs riktigt bra med det. Jag får så galet mycket gjort!

Mitt nästa mål är att få in en träningsdag till i veckan. Just nu snittar jag på 1-2 yogaklasser och jag skulle vilja lägga till en barre eller crossfit timma. Kanske en kväll efter läggdags?

Frågan är, kan man vara en bra mamma och jobba samtidigt? Jag tycker att jag är väldigt nära att ha en nästan perfekt balans. Hur känner ni?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer

 1. Jag har ingen aning om hur jag kommer kunna balansera barn och kids eftersom jag inte har det senare men finner jättemycket glädje och pepp i att läsa hur ni gör. Då känns det som att det inte är möjligt att kunna driva eget med familj i framtiden utan som att det kan bli riktigt bra, så tack för det! 😃

 2. Jag tycker ju inte man är en dålig mamma trots att man kanske är på jobbet över 9 timmar per dag och barnet på förskola (förhoppningsvis lite kortare tid om man kan lösa det). Så jag förstår inte riktigt hur du menar.
  Jag tror att en kan känna sig dålig pga detta, men så är det ju inte.

  1. Nej gud nej, det är man absolut inte. Det är dock ofta det dåliga samvetet som säger att man är en dålig mamma så fort man inte är med dem fysiskt. Men jag tror på kvalitetstid över kvantitetstid.

   1. Oj..första gången någonsin jag hör någon använda kvalitet och kvantitet när man pratar om sitt barn. Varför föder man barn? Drt finns aldrig kvantitet när du pratar om barn. Det är inte ett tyg eller en bil vi pratar om?

   2. Fast där håller jag inte med dig riktigt. Om en förälder är där fysiskt med sitt barn, men kanske tittar i telefonen eller på annat sätt fokuserar på annat så är det enligt mig kvantitetstid. Den tiden då jag läser, leker, gosar, pratar eller på annat sätt engagerar mig med Ace ser jag som kvalitetstid.
    Alla föräldrar kan tyvärr inte stanna hemma och få båda. Då är det mycket bättre att få kvalitetstiden i alla fall.

   3. Ja jag tror ju egentligen inte att du tycker så, men funderade över uttrycket.

    Jag känner mig ju dålig som lämnar mitt barn på förskola trots att jag inte jobbar. Men det är så vi behöver göra. Och innerst inne vet jag att det bara är bra.

   4. Caroline och Tess – jag tror att ni båda är fantastiska mammor.

 3. Jag tycker du har det jättebra upplagt, best of both worlds! Jag och min man planerar att starta familj nästa år, jag är heltidsanställd men jobbar 90% hemmifrån i London och jag har tänkt mig en liknande modell efter mammaledigheten, inte officiellt gå ned till 75% men lägga upp jobbet så jag mer eller mindre kan ha 1.5 dag med mitt barn och jobba några extra timmar antingen tidig morgon eller kväll. Och min man kan också flexa ganska rejält så hoppas det kommer bli en fungerande model. Håll oss uppdaterade pls!

 4. Jag antar att du tycker att Garth är en underbar pappa till Ace (och Garth jobbar ju heltid), så varför skulle du känna dig sämre? Jag kan tänka mig att ditt dåliga mående med magproblem har att göra främst med hur du ser på dig själv och med din inre press. Har du funderat på att prata med någon om detta för att få verktyg att lära dig tänka annorlunda? Det hjälpte mig enormt!