Måndagslistan 12e November

Jumper – New Look, halsduk – Stitch & Pieces, manchesterbyxor – liknande här. (annonslänkar) Location – Minnow Clapham. Foto – Ida Zander

Halluuuu! Så vi vaknade i morse till ljudet av droppar som föll på trägolvet i hallen… 

Hela dörrkarmen till Aces rum var full av vattendroppar. Det visar sig att lägenheten på toppen, alltså inte vår lägenhet över utan den lilla som ligger högst upp har en läcka i sitt badrum. Så det har läckt hela vägen genom badrummet i vår hyreslägenhet över och sen ner till oss.

Vi bör inte ha allt för stora problem i vår lägenhet, så länge det torkar ordentligt. Men däremot har det påverkat lamporna i vår hyreslägenhets badrum över. El och vatten vill man inte direkt leka med.

Garth sprang i alla fall upp till toppenvåningen med sin verktygslåda och lyckades stoppa läckan väldigt fort. Jag är så glad att han är händig! (eller att han har tummar som pappa säger). Men så typiskt ändå!

Det här är såna saker som händer och man kan välja att bli irriterad och tycka att det är superjobbigt, eller se det som spilld mjölk. Det är inget vi kan göra åt mer än att fixa, så det ger inget att bli stressad.

Just när det kommer till stress så har vi alltid ett val. Jag försöker att tänka rationellt och bestämma mig för om det är värt att bli stressad eller inte. Allt som har med otur eller olyckor att göra ligger i min ”inte värt att stressa över”-kategori. Hänt är hänt liksom.

Om jag ska stressa så ska det vara för något som jag kan påverka och då stressen hjälper mig att förbättra. Annars är det bara värdelös energi och tankeverksamhet.

Här kommer i alla fall veckans mål, mantra, dröm och vision:

Veckans mantra – ”Det är bara så mycket man kan göra”. Vi kan inte kontrollera allting i livet och vi kan inte heller gå tillbaka i tiden och ändra något. I slutändan är väldigt få saker dåliga, för de leder oss oftast till nästa bra sak. Så att gå runt och ångra saker och ting är bara slöseri med tid. Jag har haft flera saker i mitt liv som kanske inte var de bästa. Men i slutändan har det lett mig hit där jag är i dag och det skulle jag aldrig vilja ändra på.

Veckans affirmation –” Tack universum, för alla positiva saker i mitt liv som jag ännu inte vet om”. Jag tycker oftast att det här med att leva är otroligt spännande. Det är som att vi konstant står framför dörrar, väljer en, hamnar framför nya dörrar, väljer igen. Ett litet steg åt något håll kan ändra allting totalt. Undrar vad för coola och roliga saker som ligger där och lurar bakom dörrarna i framtiden?

Veckans mål – Det är dags för en planeringsvecka igen. Julen kommer snabbare och snabbare varje år känns det som. Så jag behöver sätta mig ner, göra min to-do lista (julklappar, planera när vi ska vara var, boka biljetter etc). Nu är det den perfekta tiden att få överblick och sedan sätta igång och köra på fram till jul.

Veckans dröm – Jag drömmer om att kunna ta med hjälp när vi reser. Så att vi skulle kunna åka varmt och  gå ut på en vuxenmiddag utan att behöva tänka på läggtider, ha en grinig bebis som borde ligga i sängen i vagnen eller behöva lita på någon barnvakt som vi inte känner. Eller varför inte en par-massage på eftermiddagen? En sovmorgon tillsammans? Det vore himmelskt!

Veckans vision – Det kliar i inredningsfingrarna igen och jag är sååå sugen på att flytta större snart. Jag ser framför mig ett viktorianskt hus med högt till tak, trägolv, kakelugn, köksö, walk-in garderob och ett rum som som blir mitt kontor.

Veckans fokus – Julen! Jag vill ha mina julklappar planerade innan Black Friday och försöka köpa så mycket som möjligt då. Det är så mycket smidigare och så sparar jag förhoppningsvis en slant med.

Veckans händelse – Jag ska på ett trevligt event som min vän Hanna håller i på Torsdag. Sedan på Fredag är det dags för akupunktur igen. Jag kände inte så mycket förra gången, men hoppas på mer av en effekt den här veckan.

Lärdom från förra veckan – Vi behöver mycket mer par-tid bara vi två. I fredags gick Garth och jag gick till Tsunami och åt sushi, drack drinkar och bara pratade om allt möjligt. Det gjorde oss och vår relation så himla gott. Jag tror att det verkligen klickade för oss båda hur mycket vi behöver den här typen av tid tillsammans. Så vi har bestämt oss för att gå på datenight varannan vecka från och med nu.

Veckans vardagslyx – Jagtycker så mycket om Jo Malones dofter och ”Lime blossom” är min bröllopsparfym som jag älskar. Så jag funderar på att unna mig ”Lime Basil & Mandarin” eller ”English Pear & Freesia” som en liten present till mig själv. (annonslänkar)

Veckans Inspiration – Vi började kolla på ”Follow this” på Netflix i går kväll och kunde inte sluta. Det är korta avsnitt om allt från Influencers och scooter-revolutionen till ”modest fashion” och sexdockor. Vissa avsnitt är inspirerande andra är mer WTF, men intressant är det!

Vad är veckans mål, mantra, dröm och vision för er?

Find the English version of this blog here.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Ett Netflix tips om du gillar Follow this är Explained. Är väldigt likt upplägg som follow this men jag upplever dem som lite bättre producerade 🙂