Min Skönhetsresa – 1 månad senare

Får man säga att man är nöjd med sin hud? Jag känner mig i alla fall väldigt nöjd just nu.

Det har nog hjälpt att hormonerna från graviditeten och amningen är borta och att kroppen har fått stabilisera sig. Men jag tror även att alla sakerna jag gör nu under min skönhetsresa har gjort skillnad.

Just nu använder jag min micro needeling roller från Swiss clinic 5 dagar och sedan vilar huden i 5 dagar. Jag börjar se riktig skillnad på mina pigmentfläckar nu, så härligt! Men det som har förvånat mig mest är att huden inte känns yttorr när jag rollar. Sista dagen av de 5 då huden vilar så känner jag att det börjar byggas upp lite lätt fnasighet igen.

Jag har faktiskt inte behövt använda någon exfolierande produkt sedan jag började rolla.

Jag är även lite busig och kör med micro needling på min mage. Jag har ändå helt ok hud i ansiktet, men om micro needling kan hjälpa mig med den lösa huden på magen och mina bristningar från gravidteten så är det en riktig jackpot. Det känns värt att testa i alla fall. Man kanske kan köra lite på kejsarsnittärret när man ändå är på g? Det kan väl inte skada 13 månader senare?

Sedan tar jag även kollagenpuder från Oslo Skin Lab varje morgon. Först trodde jag att det skulle vara svårt att mäta resultatet från just den här produkten. Men eftersom att kollagenet påverkar huden över hela kroppen så har det varit mycket lättare att se resultat än vad jag förväntade mig. Jag har ofta haft knottror bak på armarna, som nu nästan är helt borta. Huden i övrigt känns mjukare och jag har till och med varit slarvig med min bodylotion på senaste.

Jag har även precis köpt en väldigt intressant manick som fungerar med hjälp av ström. Men jag har inte velat börja testa den än. Jag vill se och utvärdera resultatet av min micro needling och kollagenpulvret först.

Om jag tittar på salongsbehandlingar, så är jag sugen på att testa laser på mina brustna blodkärl på kinden. Även möjligtvis våga mig på microblading för ögonbrynen och givetvis en eller två fuktgivande ansiktsbehandlingar. Jag tänkte först testa laser eller dermapen för mina pigmentfläckar, men jag tycker tusan att jag får tillräckligt bra resultat med min micro needling.

I övrigt har jag varit duktig med mina krämer, boosters och masker. Jag går på varm yoga och svettas ordentligt två gånger i veckan och jag försöker att dricka vatten och inte äta för mycket socker.

Jag har inte vågat mig på att testa tyngre saker som retinol och liknande. Men det kanske är dags?

Summan av allt är att min hud känns och ser ut som den gjorde innan graviditeten igen. Om faktiskt kanske även lite bättre. Jag känner att den är återfuktad, mjuk och har massor med naturlig lyster. Även då jag absolut inte får tillräckligt mycket sömn.

Jag är sååå nöjd! Och taggad på att fortsätta botanisera i skönhetsdjungeln.

Har ni någon produkt eller behandling som ni tycker att jag ska testa under min skönhetsresa? 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Foreo 🙂 använder du rengöringsvibratorn? Har du provat manicken som duttar in ögonkrämen under ögonen och den där runda sheetmask värmeprylen?

  2. Är det NuFace?

  3. Säger som tidigare kommentar, Foreo 🙂