Måndagslistan 5e November

Hello Måndag! Och hej första ordentliga November-veckan. Nu är det bara 2 månader kvar till jul, helt galet om ni frågar mig.

Men jag absolut älskar julen så det är mysigt att ha något att se fram emot. Det börjar bli kallt och ruggigt nu. Jag har precis köpt på mig massor med merino-ull till Ace, ska beställa hans vinteroverall och på torsdags ska jag jaga riktigt bra vinterstövlar till honom.

Jag är sjukt petig med varma kläder. Det finns inget värre än att frysa om ni frågar mig. Jag har alltid underställ på mig om det är mindre än 5°C ute. Annars skulle jag inte palla en hel vinter.

Här är veckans affirmation, mantra, dröm och vision:

Veckans mantra – ”Fokusera på en sak i taget”. Även om multi-tasking är toppen i vissa lägen, så känner jag sällan att jag blir särskilt effektiv om jag gör för mycket åt gången. Allra bäst är det om jag kan skärma av yttervärlden och bara gräva ner mig i en sak i taget. Helt utan avbrott och att bryta fokus.

Veckans affirmation – ”Jag vet mitt värde”. Alltså tusan vad vi undervärderar oss själva ibland. Och direkt drar någon annan nytta av det. Speciellt i den här branchen är det otroligt viktigt att stå på sig och inte bli trampad på. Jag vet inte hur ofta jag får frågan att jobba gratis, både inom blogg och modellande. Det gör mig så irriterad. Jag skulle aldrig fråga någon i banking om de kunde jobba gratis för ”äran”, att matbutiken skulle ge mig gratis mat (så kanske jag köper något nästa gång) eller att jag kan ”testa” min frisör, för att se om jag tycker att det är värt att betala nästa gång.

Om vi inte vet själva vad vi är värda, hur ska andra göra det?

Veckans mål – Den här veckan ska jag jobba på något så tråkigt, men ändå viktigt som sömn. Vi hade lite av en kaoshelg med Ace när vi var borta. Det var riktigt kallt i rummet där vi sov och han hade svårt att komma till ro i alla sina extra lager av kläder. Så natten till söndagen slutade med att jag sov i ett vardagsrum på ett iskallt golv med min kappa som täcke, med Ace bredvid mig på ett par fällar. Så att han inte skulle väcka de andra barnen. (jag gick ner mitt i natten).

Garth sa till mig att stoppa in öronpropparna i natt och så tog han nappflaskan vid 05.30. Så jag fick hela 8h obruten sömn! Jag behöver mer av den varan för att tanka upp. Så vi kör varannan natt den här veckan.

Veckans dröm – Ett eget litet team. Jag drömmer om att ha både fotograf och assistent på heltid en vacker dag. Jag tror att bloggvärlden är mitt i en förändring just nu. Det går inte att hobbyblogga längre, kvalitén är för hög och man läser inte lika många bloggar varje dag längre. Så de stora kommer att bli större och de mindre kommer att lägga ner. Tyvärr.

Jag hoppas givetvis på att kunna fortsätta och jag tror att min blogg har tillräckligt många trogna läsare för att kunna vara en av de som överlever. Men det är business på ett helt annat sätt nu. Vi invetserar så mycket mer tid och pengar in i våra företag än förr. Fler och fler bloggare har små team till hjälp och tyvärr har det gjort att många bloggar har blivit en smula opersonliga. Så det är något som jag skulle vara väldigt noga med. Jag vill att bloggen alltid ska vara gjord av mig till 100%, men tar gärna hjälp med att ta bilder och att sköta admin runtomkring. Så att jag kan fokusera på det kreativa som jag är bäst på.

Veckans vision – I Karibien (eller Bali kanske). Ace är 5 år gammal, med halvlångt blont hår, solbränd hud och en rash vest. Han sitter på sin surfbräda ute i vattnet och ropar ”kom mamma, vågorna är helt perfekta, skynda dig!”.

Jag har bara surfat en gång, men tycker att det är hur roligt som helst och jag har lovat mig själv att jag ska bli bra på att surfa en vacker dag. Jag har en känsla av att Ace kommer att bli sportig, precis som Garth. Så jag hoppas att även han ska tycka att surfa är kul. Hur det här intresset rimmar med min fobi för hajar är en helt annan femma…

Veckans fokus – Den här veckan fokuserar jag på hälsa och välbefinnande. Sömn, nyttig mat, yoga och att försöka stressa ner. Mitt magsår spökar just nu och jag märker verkligen en enorm skillnad de veckorna som jag kommer iväg till yogahaven för en ordentlig strecth och när får sova ordentligt på natten. Vi älskar att ha saker att göra hela tiden och bokar ofta upp oss varje helg, men den här veckan ska vi ta det lugnt och bara vara. Det kan bli för mycket av det goda.

Veckans händelse – Det mest spännande jag ska göra den här veckan är att åka och köpa vinterskor till Ace. Jätteskönt!

Lärdom från förra veckan – Jag behöver inte alltid vara den som tvättar, packar alla väskor, gör iordning Ace och Olive, packar bilen.. ni förstår. Jag tar lätt på mig att göra allt och sen undrar jag varför jag är slutkörd. Så lärdomen från förra veckan är att jag måste låta Garth hjälpa till lite mer. Jag är projektledaren i vår familj, men det betyder inte att jag behöver utföra alla jobben själv. Jag måste tillåta mig själv att delegera helt enkelt.

Veckans vardagslyx – Ace har börjat sova en tupplur på 2 timmar varje eftermiddag nu istället för uppdelat i en timma på mogonen och en på eftermiddagen. Den här veckan ska jag ta en av de timmarna för mig själv. Duscha, läsa en bok, titta på något program på tv, dricka en kopp té, äta lite lunch. Me-time varje dag!

Veckans Inspiration – får kära Oprah stå för. Jag förstår precis varför hon är så populär, det här talet fick i alla fall mig att tänka till.

Vad är veckans affirmation, mantra, dröm och vision för er?

Foto – Ida Zander

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Det slår mig när jag tittar in här att jag varje gång sitter och läser det du skriver (inte bara scrollar igenom det nya och ”scannar av” texten efter intressanta delar). Och dina inlägg ger mig någonting vilket är det allra bästa. Har nyligen tappat intresset fullständigt för andra bloggar som jag följt i många år, när jag nu känner att bloggar som din innehåller så mycket mer. Du och ditt arbete uppskattas 🙂

    1. Tack snälla du, vilken fin kommentar! Jag känner lite likadant, jag läser numera 3 bloggar per dag istället för ett 10-tal. Det är bara de som verkligen ger mig något som jag har orken att följa längre. Jag blir så glad av att höra att min blogg är en av dem för dig <3