8 personer du behöver i ditt liv

Vi blir som vi umgås.

Ju äldre jag blir, desto mer inser jag att det är precis så livet funkar.

De vi umgås med påverkar oss helt enormt mycket, även om vi inte alltid märker det själva. Vi skapar specifika kulturer i våra vänskapsgrupper. Moral, värderingar och etik blir lätt likriktade när man umgås mycket. Ofta hjälper det oss att hålla oss på rätt bana i livet, men det kan även bli precis tvärtom.

Om en positiv person umgås med för många ”realister”, så känner den personen sig lätt lite nedbruten och tappar suget. Positiva människor behöver andra positiva personer att vibea med. Vi behöver kunna bolla galna idéer och stora drömmar utan att bli nedskjutna direkt.

På samma sätt kan de mer realistiska personerna bli trötta på oss som är allt för positiva och drömmer stort. De gillar att ta ett steg i taget och blir överväldigade om det blir för mycket på en gång. De behöver umgås med andra realister så att de känner att marken är stadig under fötterna.

Jag är som ni vet en totaloptimist och jag kan verkligen gå stackars Garth som är en självutnämnd realist på nerverna. Så det gäller för oss att veta precis vad vi kan prata med varandra om utan att det skär sig.

Oavsett om du är en positiv person eller mer av en realist så är det 8 personer du behöver i ditt liv.

1. Din cheerleader. Du måste ha en person som alltid tror på dig, oavsett vad som händer. Den som hejar på dig och alltid tycker att du är fantastisk. För många är den här personen en förälder, men för oss andra så är det ofta en nära vän.

Min eviga cheerleader i livet är Josefina, hon är enormt positiv även om jag känner mig lite nere. Och hon tror alltid på mig, i alla lägen. 

2. Den som pushar dig. En person som vill att du ska nå högre och ådstakomma mer. Någon som hela tiden får dig att ifrågasätta om dina mål är stora nog och hur du ska nå dina drömmar. Denna personen kan vara en lärare eller chefen på jobbet.

Jag har faktiskt igen pusher just nu, utan gör det själv. Men jag skulle behöva en. Så kanske en lifecoach?

3. Din lojala följeslagare. Den personen som du kan dela allt med. Det positiva, det fina, det fula och det jobbiga. Någon som aldrig kommer att berätta dina hemligheter till någon annan och som verkligen bryr sig om dig.

Den här rollen i mitt liv hålls av allra finaste Nanna. Vi kan dyka in i de djupaste konversationerna och jag vet att hon alltid kommer att ha de vettigaste åsikterna. Har man berättat något för Nanna så stannar det där. Det är mer sällsynt än vad man tror.

4. Din energikälla. Vissa människor lämnar en med känslan att allting är möjligt. Deras energi är smittsam och får dig att känna dig upplyft och inspirerad.

Den är personen är återigen Josefina. Hon är ett litet lyckopiller helt enkelt. Jag känner mig alltid lika glad när vi träffas och hennes energi smittar verkligen. Även Josefinas kompis Moa är precis likadan, så när vi 3 ses så blir det riktig magi. Allt är möjligt i vår värld.

5. Din mentor. Gärna någon lite äldre än dig själv som har lite mer visdom i livet än vad du har. Någon du kan gå till med frågor, funderingar och som har en bra moralisk kompass. Kanske någon på jobbet eller ett äldre syskon?

Kicki (som har Daisy Beauty) är den personen jag vänder mig till om jag behöver goda råd. Hon är väldigt vettig och framförallt ärlig. Hon tvekar aldrig att säga som det är, även om det svider. Det kan vara jobbigt i stunden, men man vinner alltid i längden. Hon har varit i branchen så länge och har massor med erfarenhet. 

6. Din äventyrliga sidekick. Den personen som alltid är sugen på ett äventyr och hjälper dig att tänja på gränserna. Någon som kan få dig att lämna din comfort-zone och falla fritt när det behövs.

Det här är solklart Garth för mig. Han är väldigt äventyrlig och alltid sugen på att testa nya saker. Ofta är det jag som får hålla honom tillbaka när han kommer med alldeles för galna (eller farliga idéer). Det lustiga är att det annars är han som är realisten i vårt förhållande när det kommer till allting annat. 

7. Den bästa vännen. Den personen som vet allt om dig och älskar dig ändå. Det behöver absolut inte bara vara en person utan kan vara flera. Den personen som alltid försvarar dig, men som ändå kan säga ifrån om de tycker att du har fel. Den du kan bråka med utan att de påverkar ditt förhållande nagativt.

Jag har flera bästa vänner. Bex, Josefina, Gia, Nanna och nuförtiden även min syrra Steffi. De finns där för mig i alla lägen, och bryr sig tillräckligt mycket om mig för att ta en fight om det skulle behövas. Det är äkta kärlek. 

8. Den galna kompisen. Den som alltid kan få dig att skratta oavsett. Den du pratar med när du behöver tänka på annat och som alltid har en rolig historia att dela med sig av.

Jag skulle inte kalla henne för galen (hon är 3-barns mamma trots allt…), men någon som jag vet att jag kan fly verkligheten en stund med är Bailee. Hon har alltid något kul på gång, låter mig aldrig gräva ner mig, kan skoja om det mesta och tackar aldrig nej till lite tjejhäng över ett glas bubbel. Hon har förmågan att vara väldigt proper och smått galen på samma gång. Det är en imponerande kombination.

Flera av dessa personer kan givetvis överlappa. Vad tycker ni, har jag missat någon? 

Jag fick dyka djupt ner i min Facebook för att hitta alla bilderna över. Alla de här damerna har funnits i mitt liv under många många år och jag hoppas på många många fler. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer

 1. Tycker du har nailat det, galet bra inlägg! Finns här som pushkompis om du behöver en digitalt. Är en jäkel på att både drömma stort och förverkliga det och utmana andra att göra detsamma – kör bara kör 👊😄

  1. Tack snälla! Jag tror verkligen att våra vänner spelar en enorm stor roll i hur vi drömmer, sätter mål och lever livet i allmänt. Du får jättegärna vara min pushkompis!<3

   1. Bara att skicka ett mejl eller adda mig på FB så kan vi bolla mer! 🙂

 2. Vad hände med Ebba?

  1. Vi hamnade i olika faser i livet och växte åt olika håll tyvärr. När jag gifte mig och fick barn så började vi umgås mindre och mindre och nu har jag inte sett henne på länge. Det är väldigt synd för Ebba är verkligen en genuint trevlig och fin person. Jag hoppas på att re-connecta den dagen då våra faser är lite mer i linje med varandra.

 3. Jag har inga vänner.
  Flyttar hit och dit har gjort det svårt, och nu vet jag inte hur jag ska lyckas få iaf EN kompis. En riktig. Hängde med en person under mammaledighet men den har jag typ brutit med.

 4. Så jag saknar alla dessa personer!
  Jag har familjen men de räcker liksom inte. Tror jag står stilla i livet och mår som jag gör pga vänbrist, till stor del.

  1. Har du testat facebook grupper, så som ”Powerbabes”? Där kan du säkert hitta personer som är lika sugna på att hitta nya vänner som du? Annars om du har barn så rekommenderar jag att gå med i lite klubbar och barn-relaterade saker. Då har ni automatiskt alltid någonting gemensamt. Jag vet att det kan vara jobbigt att komma igång, men ofta så kommer en vän redan med ett nätverk och helt plötsligt har du flera vänner.
   Lycka till och stor kram <3

  2. Är lite i samma situation.. Eller jag har vänner men pga flyttat mkt mm så träffar jag dem sällan. Var bor du Caroline?

   1. En annan Caroline

    Kan varmt rekommendera Meetup.com för att hitta vänner genom diverse intressegrupper.

 5. Hjälpsamt inlägg, tack!