Skönhet inifrån – ”The Solution”

Är ni redo för nästa steg i min skönhetsresa här på bloggen? 

Jag fyller 36 i år, har nyligen fått barn och har insett att det är på tiden att jag börjar ta hand om min hud på allvar.

Mitt första steg var att jobba med mina pigmentförändringar tillsammans med Swiss clinic. Den här gången tänker jag börja med insidan istället.

Därför ska jag tillsammans med Oslo Skin Lab testa ”The Solution” under några månader.

Det är inte bara vad vi tillför och behandlar huden utifrån som påverkar hudens hälsa. Det är givetvis även vad vi tillför inifrån. Huden är vårt största organ och allt vi äter och dricker speglas i den.  Jag skulle bara göra halva jobbet om jag bara testade behandlingar som jag gör på utsidan.

Jag har läst om många olika ät och drickbara kollagen-preparat och har alltid varit lite smått skeptisk. Bryts inte hela rasket bara ner i magen på vägen till huden? Men sen tänker jag på alla vitaminer och andra tillskott vi stoppar i oss, för att inte tala om mat med näring. De vitaminer, mineralerna och ämnena hamnar ju precis där de ska. Så varför skulle inte kollagen kunna fungera på samma sätt?

The Soloution är ett helt smak och luktfritt vitt pulver som jag kan blanda in i vilken mat eller dryck som helst. Som den skönhetsnörd jag är vill jag gå ner på molekylnivå här. Kollagenet i The Solution är hydrolyserat, dvs nedbrutet till mindre beståndsdelar med hjäl av enzymer. Just detta hydrolyserade kollagen heter Verisol innehåller peptider i storleken 2-80 aminosyror.

Kollagenet är då i rätt storlek och kan bli upptaget av tarmen och transporteras vidare i blodet.

Jag har druckit The Solution i 28 dagar nu, det vill säga ett paket.*

Även om det är tidigt så har jag fått så mycket komplimanger att min hud strålar och inte bara i ansiktet. Huden känns lenare även på armar och ben. Jag vet även att Verisol kan verka mot celluliter, så jag hoppas givetvis på en förändring även där. Vem har inte problem med celluliter?

Något som nog är väldigt personlig för mig är att jag tycker att pulvret känns bra i magen. Jag vet, lite flummigt, men jag tar det oftast i min juice eller i ett stort glas vatten på morgonen. Jag har haft magproblem länge på grund av stress, men jag mår alltid lite extra bra precis efter att jag har druckit mitt glas.

Jag tycker även att huden bakpå mina överarmar är mycket mindre knottrig än vad den har varit förr. Och det enda jag har förändrat är just att jag har börjat ta kollagentillskottet.

*Man får 30% rabatt om man blir medlem. Då får man paket hemskickat direkt i brevlådan, så länge som man själv önskar. Utan bindningtid eller köptvång. För mig som lätt skulle glömma bort att beställa ett nytt paket i tid är det en toppenservice. 

Kollagen är det som gör huden spenstig och elastisk. När vi kommer upp i min ålder så börjar kollagennivåerna i huden att sjunka med någon procent per år. Det gör att huden inte kan värja sig lika väl mot påfrestningar som sol, mimik och diet.

Därför vill jag börja förebygga och reparera min hud redan nu. Det här är alltså ingen one-off kur, utan ett tillskott som man behöver ta dagligen för att se förändring och bibehålla alla resultat. Jag kommer att börja med att testa i 3 månader och se hur stora resultat jag får. Väldigt spännande!

Pulvret smakar absolut ingenting och smälter direkt ner i vätskan. Vatten smakar lite lenare om man kan beskriva det så. Jag har faktiskt inte missat att ta en enda dag, just eftersom att det är så himla enkelt.

Det påminner mig även att antingen dricka ett glas vatten eller en nyttig juice varje dag. Jag behöver inte ändra någonting i min vanliga hudvårdrutin och på så sätt hjälper jag huden både utifrån och inifrån.

 Jag gillar att det finns tester att läsa om Verisol, att de verkligen förklarar hur preparatet funkar och varför. Jag känner nu nästan att jag har bättre koll på hur Versiol och The Solution funkar än vad jag har på många krämer.

Ni kan läsa mer om studierna i bilden under och på Oslo Skin Labs hemsida.

På bilden över har jag inget smink på mig och som ni ser har jag problem med pigment i pannan och så har jag en liten klump spruckna blodkärl på kinden från graviditeten. Jag förväntar mig ingen förändring på dessa två problem med The Solution. Men jag hoppas på att få mer spänst och resultat på mina fina liner runt ögonen.

Det coola med just den här behandlingen är att den påverkar hela kroppen. Så det är inte bara ansiktet som påverkas. Vi är oftast duktiga med att smörja just där, men glömmer lätt resten av kroppen.

Det ska bli väldigt spännande att se vad en månad till av The Solution kommer att göra för mig.

Det här inlägget är sponsrat av Oslo Skin Lab

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Så spännande!

  1. Ja faktiskt! Jag tycker att studierna verkar lovande och har velat prova någonting liknande länge!

 2. Kan man ta det som gravid?

  1. Jag ser personligen ingen anledning till varför det bör påverka negativt. Men jag kände ändå att jag ville gå tillbaka till Oslo skin lab och fråga, så här kommer deras svar – ”Det finns ingenting som tyder på att det skulle vara olämpligt för gravida men vi rekommenderar ändå alltid att man diskuterar med sin läkare innan man tar nya kosttillskott som gravid.”

   Kram!

 3. Var kommer kollagenet ifrån?

  1. Hej Maria!

   Jag vet att det är animaliskt (vilket jag skulle ha nämnt i blogginlägget, korkat av mig!) men jag gick tillbaka till Oslo Skin Lab för att få ett mer ordentligt svar och de skriver så här – ”Kollagenet har animaliskt ursprung och kommer från nötkreatur. Det har tagits fram i samband med matproduktion och följer samma strikta regelverk.”

   Kram!

 4. Får du det levererat till London? Jag skulle vilja beställa men bor också i UK!

  1. Tyvärr skickar de inte hit ännu,lite typiskt. Men om man har en snäll vän eller kanske familj i Sverige som kan tänk sig att skicka vidare? Jag gör så, då skickar de 3 paket åt gången, så att de inte behöver skicka för ofta.