Måndagslistan- Tisdag 30e Oktober

Hej fina ni, ursäkta att måndaslistan kommer såhär på en tisdagskväll. Men jag gillar den så mycket så jag tycker att det är värt att skriva den ändå.

Det gick hur bra som helst att plåta igen. Jag tänkte att jag skulle vara lite ur form, men det flöt på precis som vanligt. Jag njöt till och med av att ha lite tid i sminket att bara sitta och blunda en stund. När man är på plåtningar så måste man leva i nuet och fokusera bara på vad som är framför en.

Jag läste till och med ut en bok på resan dit och hem! Min första bok som inte handlade om barn sedan Ace föddes.

Tyvärr så fick jag inte min hela natts sömn, för någon dönick hade satt min tv på alarm klockan 04.10. Så mitt i natten slog dem på med högsta volym. Kan ni tänka er hur snabbt jag studsade ur sängen? Så typiskt när allt jag behöver är en enda natt av sömn. Senaste gången var på vår mamma-helg.

Det jobbigaste är att hotellet inte hade internet och inte heller studion vi plåtade i. Jättekonstigt för oss som är vana vid att alltid vara uppkopplade. Inte ens internet på mobilen funkade om jag inte stod med handen ut genom fönstret. Det var som att vara tillbaka på 90-talet igen.

Mitt hotell var inte bemannat när jag kom dit. Jag fick ringa på en telefon och så släppte de in mig genom att ge mig koden till ett litet skåp med en nyckel i. Men först hittade de inte mitt namn och under en halvtimma så trodde jag helt ärligt att jag skulle få sova på gatan. Ingenting är öppet i Tyskland på Söndagar. Tur att jag hade med mig mat från flygplatsen.

Här är veckans mål, mantra, affirmation och vision:

Veckans mantra – ”Ibland är det minsta steget i rätt riktning, det största steget i livet”. Man vet aldrig riktigt vad som tar en till slutmålet, men man kommer ingenstans om man inte tar ett steg åt något håll. Jag håller det i åtanke den här veckan, så att jag vågar ta det där lilla steget när jag får chansen.

Veckans affirmation – ”Jag gör alltid mitt bästa och det räcker”. Vi kan inte göra mer än vårt bästa, även om det ibland känns som att vår omgivning förväntar sig mer. Vissa saker flyter, andra sjunker och det är oavsett hur mycket eller lite tid och energi vi har investerat.

Veckans mål – Att få minst en natts hel sömn. Jag börjar känna mig riktigt slutkörd nu. Ace vaknar fortfarande minst 2 ggr per natt och det gör att jag hela tiden sover med ett öra öppet. Så nu har jag och Garth gjort en deal att jag sover med öronproppar 2 nätter i veckan och att han går upp istället. Så att mina stressnivåer får chansen att sjunka en smula igen.

Veckans dröm – 2 barn som jag behöver väcka på morgonen… en sovmorgon på helgen för både Garth och mig… sömn. Just nu drömmer jag om avslappnande, helande och riktigt djup sömn. Jag är så trött…

Veckans vision – Ett vackert slott, alla våra vänner, fina dekorationer, bra musik, god mat och en underbar kväll. Det låter som ett bröllop och det är det nästan. Vi vill fira vårt 10-årsdag med en riktigt stor fest. Det är 6 år kvar till dess, så jag har gott om tid att planera.

Veckans fokus – Bloggen! Den fick stå åt sidan för modelljobbet i går, men jag har lagt till en extra halvdag på förskolan för Ace på fredag för att blogga igen. Jag avskyr tanken att ni skulle titta in här och bli besvikna.

Veckans händelse – Över helgen åker vi ner till Somerset för att hälsa på Garths syster Tan och Aces 3 kusiner. Det ska bli toppenkul att se alla barnen tillsammans igen.

Lärdom från förra veckan – Även om jag känner mig helt annorlunda nu efter att jag fick Ace, så är jag fortfarande jag. Jag kan samma saker och drömmer samma drömmar. Det är ibland svårt att gifta de två personerna som är jag före barn och jag efter barn.

Veckans vardagslyx – Nu kommer ni tycka att jag är knäpp. Men jag gick till tandhygienisten i morse och det är lyx för mig. Jag älskar att ha rena och fina tänker, så att få dem professionellt rengjorda är extra härligt. Jag går två gånger om året och känner mig som ny efter.

Veckans Inspiration – ”The secret of becoming mentally strong” , ett vikigt och inspirerande  TED talk av Amy Morin

Vad är era mål, mantra, affirmation och vision den här veckan?

Foto – Ida Zander. Location – Pont Alexandre III. Klänning – Emory Park clothing. (annonslänk)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Finaste Tess! Vi blir absolut inte besvikna om du inte kan, eller väljer att inte blogga, någon dag eller två. Ta hand om dig och gör allt i ett tempo som är hållbart. Jag uppskattar verkligen dina välskrivna inlägg och kikar in här nästan varje dag för att du verkar så härlig och genuin. Skickar en varm kram

    1. Tack snälla du <3 Jag måste alltid påminna mig själv att kvalitet alltid vinner över kvantitet och att jag hellre skriver ett vettigt inlägg än två halvdanna. Samma sak med läsare, jag har hellre 10 läsare som du än 100 som inte bryr sig.

  2. Tycker också att måndagslistan är värd att lägga upp även om det är tisdag, alltid lika bra läsning.

    1. Jag tror att det är mitt favoritinlägg på hela veckan faktiskt. Det är så kul och nyttigt att både reflektera och peppa!