Kom och plocka pumpor med oss!

En fin tradition här i UK som jag faktiskt aldrig har gjort förr är att plocka pumpor.

Du åker helt enkelt ut till en gård, oftast en bit untanför stan och plockar din egen pumpa till Halloween. Vi åkte till Cammas Hall fruit farm som ligger norr om London. Till sällskap hade vi Josefina, Matthew och lilla Leo och sen kom även Garths föräldrar.

Olive fick vara med såklart. Men hon fick inte vara lös på gården, så därför satt hon mest i skottkärran och mös medan vi plockade pumpor.

Det är så enkelt som det låter – Du får en skottkärra och så ger du dig ut på fältet för att hitta och plocka din perfekta pumpa. De hade massor med olika varianter, stora små, korta tjocka, orangea, röda, gröna vita. De små är mer en squash och är redan färdigplockade och ligger i små gropar gjorda av hö när man kommer ut.

De mindre är fina som dekoration, men vissa går även att tillaga och äta. Jag brukar öppna toppen på dem, skära lite i fruktköttet, hälla i lite grädde och slänga i vitlök och kryddor innan jag baka dem i ugnen. Det blir toppengott.

Ett litet tips till Halloweenmiddagen.

Alla barn var helt överlyckliga när de fick sitta i pumpagropen och pilla.

Ace skrek ”boll” så ofta och högt att han var helt hes efter. Alla pumpor skulle lyftas och flytta och om en var för stor eller tung så tog han i och vrålade från djupet av sin lilla kropp när han lyfte. Jag har en känsla av att det kommer att bli en lite crossfit-kille av honom, precis som sin far.

Han gråter aldrig när han slår sig och är onaturligt stark för sin lilla kropp. En mini-Garth helt enkelt. Ni kan se på bilderna att hela hans lilla ansikte är helt skrapat. Han ramlade i gruset i parken med Garth när han försökte springa i Lördags… men han hade visst ställt sig upp och fortsatt. Garth fick fånga och torka blod och han hade inte brytt sig nämnvärt.

Jag fick däremot världens chock när jag såg honom. Bula i pannan och hela näsan har säkert 10 rivsår och är helt svullen och röd. Men det får man kanske räkna med nu när han går?

Stackars Josefina stannade ute lite längre och drack några fler shottar än vad jag gjorde på lördagkvällen. Så jag tror att hon sa sammanlagt 3 ord under tiden vi var där. Men Leo och Ace hade kul tillsammans när de upptäckte och utforskade. Det är så himla kul att de är precis lika gamla.

Mellan Garths föräldrar och oss plockade vi säkert 4 stora och kanske 12 små pumpor. Hela kalaset gick på £16 så inte dyrt alls. Det kan man knappt få en enda stor pumpa för inne i stan. Så om inte annat så är det värt att åka och plocka själv om man vill ha ett gäng pumpor till Halloween.

Det här är absolut en tradition som vi kommer att fortsätta med. Det var supermysigt att gå runt där på gården och plocka pumpor. De har en liten restaurang och en lekpark där man kan stanna och äta lite lunch. En heldag för hela familjen och väldigt trevligt med vänner.

Ace klappade säkert 100 olika pumpor sammanlagt och fastnade till slut för en stor vit pumpa som vi bestämde skulle får bli den vi ska skära i och ställa utanför dörren.

Här i London gäller regeln att ett utspökat hus betyder att man är hemma och redo för ”trick or treat”. Vi går alltid all-in och spökar ut både huset, hallen och utanför hos oss. Oftast klär vi även ut oss och så har vi massor med godis.

Jag tycker nog att det är lika kul som barnen som kommer till vår dörr. Förra året hade vi säkert 50 barn som kom i olika omgångar i alla åldrar. Ace är lite för ung för att få äta godis i år, men nästa år så tar vi med honom på hans allra första ”trick or treat”.

Nu måste jag bara komma på vad jag ska klä ut mig till i år…

Firar ni Halloween? Hur gör ni?

Min perfekta polo kommer från Really Wild. 

You can find the English version of this post here.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Hej!
    Det är alltid så kul att gå in och läsa på din blogg för att du postar alltid så välskrivna inlägg! 🙂