Måndagslistan den 22a Oktober 2018

Vilken härlig helg det blev! Middag, utgång för första gången på nästan 2 år och i en liten biltur ut på landet.

Men mer om det i ett inlägg senare i dag.

Även om helgen var busy så har jag tankat upp batterierna och känner mig peppad inför veckan. Just i dag jobbar jag hemifrån eftersom att jag jag egentligen skulle vara med i en podcast som vi skulle spela in här. Men en av tjejerna har tyvärr blivit sjuk, så vi skjuter på det till senare i veckan.

Istället får jag en lugn morgon i mitt lilla hemmakontor. Jag älskar Aces rum och att få ha min lilla hörna här inne känns precis rätt. De är en så härlig ro och harmoni här inne. Som en liten pastell-dröm.

Det mintgröna lilla molnet på mitt skrivbord är en liten lampa som ska upp på väggen här inne. Visst är den söt?

Här är veckans dröm, mål, fokus, mantra och affirmation;

Veckans mantra – ”Om jag är för bekväm så är det dags att göra något nytt. Om jag är nervös över att ta nästa steg, så är jag på rätt väg”. Mitt liv funkar bäst när jag gör en stor push, vilar en vecka eller två, pushar på igen, vilar och utvärderar och sedan kör igen. Så fort jag har gjort samma sak i ett par veckor så behöver jag nya utmaningar för att hålla uppe mitt momentum.

Veckans affirmation – ” Något underbart kommer att hända idag”. Har ni testat att säga den här meningen till er själv på morgonen och se vad som händer? Varje gång jag har gjort det hittills, så har någonting underbart faktiskt hänt den dagen. Det är som om att jag har öppnat sinnet och är mer uppmärksam på positiva saker runtomkring mig. Eller om man vill vara lite hippie så har jag manifesterat fram en händelse. Testa!

Veckans mål – Den här veckan ska jag sätta mig ner, göra en to-do lista på allt som jag har att göra under resten av året. För att få en överblick, men även för att kunna delegera. Jag har insett att jag gör massor med småsaker som just jag egentligen inte behöver göra. Samma sak för Garth. Vår tid är för värdefull för att hålla på och smågreja så fort vi är hemma. Så istället planerar jag att lägga till en timma i veckan för vår städerska så att hon kan göra saker som att byta och tvätta handdukar, lakan och rensa ur gammal mat ur kylen. Vad som behövs just den veckan. Garth ska få hjälp en lördag i månaden med ett extra par händer för att städa ur källaren, fixa i trädgården och tvätta bilen. Så att den stora to-do listan faktiskt börjar krympa.

Veckans dröm – Att ha en PA för hushållet. Någon som kan ta över delar av själva projektledningen här hemma. Hålla koll på våra kalendrar, födelsedagar för familj och vänner, resor och möten. Boka läkar/veterinär/skol-besök och allt annat som jag lägger så galet mycket onödig tid på istället för att jobba eller få kvalitetstid med min familj. Jag har verkligen insett att man inte ska försöka vara en superhjälte och göra allt själv.

Veckans vision – ”Jag kliver in genom dörren i ett nedgånget, men stort viktorianskt hus här i Clapham. 5 sovrum, 3 våningar, garage, stor trädgård och möjlighet att bygga ut om vi vill. Jag ringer Garth och säger till honom att cykla över, jag har hittat det – vårt nästa projekt och blivande familjehem.”

Veckans fokus – Delegering. Mitt jobb den här veckan är att fördela alla hemuppgifterna mellan mig, Garth och den hjälp vi har. Skapa rutiner för familjen (filmkväll varje tisdag!) och se till att vi får mer kvalitetstid tillsammans då vi alla kan vara närvarande både kroppsligt och till sinnet. Jag har tagit väldigt mycket på senaste för Garth har haft då mycket att göra på jobbet och har rest minst en gång per vecka. Men nu ska vi hitta balansen igen.

Veckans händelse – På söndag åker jag till Dusseldorf för att plåta katalog. Från början skulle jag vara borta i 3 nätter. Jag skulle plåta för själva katalogen en dag och sedan två dagar bara för skor. Men de bestämde sig för att använda en tysk modell för skobilderna, så jag behöver bara vara borta en natt nu. Det passar mig helt perfekt! Det här är mitt första modelljobb sedan jag var 8 månader gravid. IIK!

Lärdom från förra veckan – Det är kul att släppa loss och gå ut ibland. Jag var ju på klubb i lördags och jag hade glömt bort hur kul det är att gå ut. Inte hela tiden, men någon gång då och då. Vi gick på en 90s hiphop klub på Ace hotel (passande va?) och hade hur kul som helst.

Veckans vardagslyx – Att läsa bok på flyget. Jag har inte rest utan barn på ett bra tag nu, så jag ska passa på att köpa en bok på flygplatsen och sluka den på flyget dit och hem. Har ni någon bra att rekommendera?

Veckans Inspiration – Jag tycker att den här listan är så himla inspirerande. Alla dessa kvinnor med brillianta idéer som har vågat ta för sig och köra på. Listan är ifrån Mars i år, men fortfarande ganska aktuell, om inte annat som inspiration till att tänka stort.

Vad tycker ni om min nya rörliga header förresten? Visst är det kul med något annat än bara en bild? Jag tänkte att jag kan byta ut klippen i den lite då och då så att den känns uppdaterad med varje årstid. 

Find the English version of this blog here. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *