Ace just nu – 13 månader

Det var länge sedan jag gjorde en Ace uppdatering. Jag vet att ni är många som har smått i samma ålder och tycker att det är intressant att läsa, så vi kör en nu.

Vikt, längd och sånt känns inte så relevant längre nu när han är över ett år. Han är lång och smal, men mer än så har jag inte koll på längre. Så jag skippar de punkterna

Ålder – Nästan 13 månader.

Äter – Allt som vi äter. Favoriten är just nu kycklinglever mousse, oststavar, selleri med rökt hummus, hallon och bananpannkaka.

Favoritsysselsättning – Att gå. Man kan ju inte stå still en sekund nu när man kan gå ju. Så även när han inte behöver gå, så går han i cirklar. Stadig är han med det lilla pyret. Sysslesättning nummer två som han gärna skulle göra mer av, men inte får, är att plaska med händerna i toaletten. Men då och då glömmer vi att stänga dörren och då är han där och skvätter glatt.

Bäst för Mamma – Han blir mer och mer självständig. Eftersom att han är så stadig nu, så kan jag för första gången vända ryggen till en stund om jag behöver laga mat eller diska. Han kan sysselsätta sig själv med leksakskorgen under tiden och lägenheten är barnsäker nog för att jag inte ska behöva oroa mig.

Sämst för Mamma – Alla dessa baciller! Jag visste att han skulle bli sjuk av att börja på föris, men att han skulle vara sjuk konstant och vi likaså hade jag inte räknat med. Just nu är jag uppe varje timma med honom hela natten lång. Han är täppt i näsan och kan inte sova stackarn. Så jag ställer skålar med kokande vatten och Olbas olja under hans säng. Det hjälper, men bara så länge vattnet är varmt. Så 40 minuter senare är det dags igen.

Framsteg – Han kopierar allt jag gör. Allt han kan hitta hamnar i soptunnan, om jag tvättar av något så tvättar han med. Om jag tar mig för huvudet och säger ”oh ooo” så gör han det med. Han har börjat göra djur ljud och kan kvacka, skälla och gnägga. Senaste ordet är ”boll”.

Favoritleksak – En stor blå boll och en liten leksaksdammsugare från Dyson. Han rullar bollen mellan oss och när han tröttnar dammsuger han huset. Perfekt!

Mammas kluris – Ska jag hålla honom hemma en vecka från föris, så att han får chansen att friskna till? Eller ska vi bara bita ihop och låta honom få bli förkyld tills immunförsvaret är starkt nog? Han går givetvis inte om han har feber, det är bara snor och hosta just nu.

 Motto just nu – ”Allt är mitt, och är det inte mitt så ska det bli mitt!”.

Senaste bebis WTF – Vad är det med att försöka sätta allting på huvudet? Just nu vill han ha blöjor, pappas skor, tidningar och gosedjur på huvudet. Vad handlar det om egentligen?

Veckans Mama moment – När jag öppnar dörren till vad jag tror är Garth och en stackars brevbärare blir attackerad av en vild helnaken bebis svingandes en träslev och en överexalterad hund.

Veckans händelse – I dag var vi på ett petting zoo. Det vill säga djur som åsnor, kaniner, marsvin, råttor, getter, chinchillor, ankor och lamor. Han var sååå glad när han fick gå runt och låta alla djuren nosade på hans små fingrar. Det är något speciellt med djur och barn.

Veckans fråga – Jag vill helst inte klippa håret på honom utan föredrar att han är långhårig. Just nu har han världens hockeyfrilla. Så jag undrar om det ”växer rätt” eller om han kommer att se ut som en 90-tals unge tills vi ger upp och tar honom till frisören?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

  1. Haha han ser riktigt rolig ut!

  2. I’ve been recommended a humidifier for when the bub has colds, maybe that could replace the bowls with hot water. Can also recommend vaporisers, it’s amazing for us, makes the whole room smell Oct mint.

    1. +1 for the vaporisers – the ones you plug in the wall are worth their weight in gold!

  3. Har en lillebror som inte är så liten längre, han fullkomligt älskade att plaska i toaletten. Så snart han fick tillfälle så smet han in… tills mamma en dag tröttnade. Hon tvättade rent toaletten riktigt ordentligt, och sen satte hon sig bredvid medans lillebror fullkomligt gick loss och lekte. När han gjort det tröttnade han tyckte aldrig att toaletten verkade rolig igen…

  4. Jag tror dessvärre att ni kommer behöva klippa honom för att får ordning på håret. Vår son hade väldigt mycket hår redan när han föddes, så när han var 10 månader såg han ingenting längre för luggen var så lång. Vi sköt på det ända in i det sista eftersom vi också ville behålla det långt egentligen, men med facit i hand var det ett bra beslut att klippa bort det fjuniga babyhåret som var kvar. Nu växer det mer i en frisyr trots att det var typ 3 månader sen vi klippte nu…

  5. Kan rekomendera en ”Näsfrida”. Efter man blåst ut snoret, går det lite lättare för de små att andas. Krya på er!

  6. Saltvatten i form av nässpray funkar toppen, inget konstigt till barnet men räcker oftast halva natten. Näsfrida tyckte jag var svårt när de blev större men saltvattenspray har både min 2- och 4-åring accepterat och till och med gilla när de är förkylda. Vill inte ge dem ”vanligt” nässpray.
    Sen vad gäller förskola med sjuka barn så tänker jag att så länge de orkar kan de gå, har ju ändå fått bacillerna där 🙂