Måndagslistan 15e Oktober

Jumper – River Island, byxor – Asos Design, sneaker – Puma. Location – Floden Seine i Paris. Fotograf – Ida Zander.

Hej Måndag, hej ny vecka och hej nya utmaningar!

Jag känner mig som en helt ny människa efter att ha haft en helg ”ledigt”. Det var så otroligt skönt att bara få vara en stund. Det passade extra bra att de andra tjejerna är i precis samma situation. Det var faktiskt första gången Josefina sov borta från Leo. Ni som har barn vet precis hur välbehöveligt det är att få en natt eller två utan uppvak och öronen på helspänn.

Garth och Ace hade haft superkul och även om det blev 3 uppvak i natt, så känner jag mig ändå utvilad i dag.

Här är veckans affirmation, mantra, mål och dröm :

Veckans mantra – ”Jag kan göra allt, men inte allt”. Ibland måste vi påminna oss själva om vår kapacitet. Vi kan göra precis vad vi vill i livet så länge det inte skadar någon annan. Men det betyder inte att vi kan göra allt som kommer i vår väg. Det finns helt enkelt inte kapacitet för det. Därför är det viktigt att välja precis vad vi lägger vår tid på. Om vi duttar lite här och lite där så kommer vi ingenstans med något. Då är det bättre att släppa ett par saker och fokusera på ett större mål istället.

Veckans affirmation – ” Om jag pratar om det är det en dröm, om jag ser det framför mig så är det ett mål och om jag planerar det så blir det verklighet”. Vi måste våga göra stora drömmar till mål, marinera en stund och sedan lägga upp ett schema för att det ska bli verklighet. Det är lätt att bli överväldigad, så ta det i små små bitar så är du helt plötsligt där.

Veckans mål – Att behålla lugnet jag känner just nu. I går kväll gick kände jag mig så härligt avslappnad att jag gick och la mig vid 10 och somnade som en stock. Tänk om någon hade berättat det för mig för 3 år sedan… jag har alltid varit en nattuggla. Men nu måste jag gå upp mellan 6 och 7 varje morgon och för att safea lite med uppvak så är 10 en perfekt tid att gå och lägga sig. Så målet är att behälla lugnet och lägga mig i tid.

Veckans dröm – En Aston Martin DB11. Jag har varit kär i deras bilar sedan jag plåtade för dem i mallorca 2008. Det är ingen familjebil direkt och kostar en slant. Så det är en bra dröm…som kan bli ett mål…som…

Veckans vision – Joasefina, Bex och jag vaknar på morgonen, kikar ut genom fönstret och möts av ett virrvarr av snöflingor över berg. Vi äter en härlig frukost och slänger på oss varma kläder, hämtar våra skidor och beger oss mot liftarna och en heldag i alperna. Jag har aldrig riktigt fattat det där med ”tjejresor” förr, men efter den här helgen så vet jag att jag behöver minst 1 eller 2 resor med tjejerna per år, för att koppla bort och bara skratta en stund.

Veckans fokus – Hälsa och lycka. Jag vägrar att stressa utan tar allting som det kommer. Det som hinns med hinns med och det andra kan vänta. Jag ska prioritera roliga saker och så kan de små lite mer obetydliga uppgifterna få vänta en stund.

Veckans händelse – På onsdag har jag både en podcastinspelning och en trevlig frukost med ett märke jag gillar. Det ska bli väldigt roligt. Jag har så smått böjat tacka ja till events och liknande igen om jag känner att det passar in i schemat och humöret.

Lärdom från förra veckan – Alla behöver få tänka bara på sig själva ibland. Det är så viktigt att få känna att man styr sitt eget liv och att det finns tid att ta hand om sig själv både kropp och knopp. Jag insåg inte förrän nu hur mycket ett par dagar bara för mig gör för min hälsa.

Veckans vardagslyx – Jag ska gå till frisören på Lördag. Läsa tidningar, få håret tvättat och sitta i tankar. Förr tyckte jag ofta att det kunde vara lite långtråkigt att sitta i stolen så pass länge. Men nu ser jag det som ett par timmars paus och tid för återhämtning. Plus att det känns så bra när man har fint hår!

Veckans Inspiration – Lady Gaga. Jag älskar henne redan som det är. Hennes passion, dedikation, driv och syn på livet. Så ser jag det här klippet och bara faller lite till. Fan vad vettig hon är.

Du hittar förra veckans affirmation, mantra, mål och dröm här. 

Find the English version of this blog here. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Hej! Vet att du var inne på klimatförändringarna i somras och frågade om bästa tipsen. Vill tipsa om att göra testet på klimatkontroll.se. Kanske kan du också tipsa vidare om det. Det fick mig att förstå att 30 flygtimmar per år orskar mer än 8 ton per person i utsläpp.. varje person har 2 ton per år (med konsumtion, flyg, bil, mat, rubbet). Det var verkligen ett uppvaknande för mig, testa gärna och sprid vidare. Vi KAN göra skillnad tillsammans! Kram

  2. Förlåt: http://www.klimatkontot.se ska det vara