Lägenheten ovanför – Dekorera med posters

Koden ”TESS25” ger 25% rabatt på posters hos Deseniomellan 9-11 oktober*. Följ @Desenio för att få mer inspiration  *Koden gäller ej på ramar eller handpicked-/collaboration posters

Nu börjar det arta sig på riktigt i lägenheten ovanför vår. 

För er som inte vet så har vi köpt lägenheten som ligger ovanpå vår här i London. Vi har renoverat och inrett den, så att vi ska kunna hyra ut den i framtiden. Här i London är det väldigt vanligt att hyra ut möblerat och då är det även lättare att lägga upp lägeheten på Air BnB mellan hyresgäster om man vill.

Just nu bor våra vänner Bex och Luke där med lilla Milo 1 år medan de renoverar sin egen lägenhet. Det har varit väldigt praktiskt, för på så sätt har vi kunnat ta det långsamt med inredningen, så att allting blir precis som vi hade tänkt oss.

I förra helgen när Ace sov middag smög jag upp tillsammans med Garth och la till en sista touch – tavlor på väggarna. 

Det kommer ju att vara en hyreslägenhet, så det viktigaste för oss har varit att inredningen ska vara snygg, enkel, smakfull och med saker som förhoppningsvis de flesta skulle tycka om. Vi ville inte lägga några jättesummor, men ändå hitta det absolut bästa inom vår budget.

Så hur bra passar inte ett samarbete med allra bästa Desenio då? Jag har redan posters från dem nere i vår lägenhet och älskar att de har ett så himla brett urval. Det bästa är att man inte behöver tömma plånboken för att kunna ha riktigt snygga tavlor på väggarna och det är lätt att byta ut dem om man skulle tröttna.

Detta är vad jag valde för lägenheten över, är ni redo för en riktigt bildbomb?

I vardagsrummet går tonerna i grått, mässing och petrolium. Små detaljer som fina växter, kakel inuti den öppna spisen, en stor rund spegel och två matchande posters över matplatsen ger ett inrett intryck, men med rum att lägga till egna personliga detaljer.

Tavlorna jag valde till vardagsrummet från Desenio heter ”Into the blue” och ”Blue tide”. 

I England har man ofta en lång hall som går genom hela lägenheten. I Sverige är det mer vanligt att behöva gå genom rum för att komma till andra rum. Charmen med hallar är att de går att inreda med enkla medel. Så vi satte ett skåp på väggen utanför sovrummet som ger både förvaring, men även en fin plats att dekorera.

Även här går färgerna i petrolium, grått och vitt. Men med små inslag av en dov rosa.

Jag älskar den här typen av ytor, för det är här personligheten i ett hem visas beroende på vad man väljer att stoppa i ramarna och ställa fram som dekoration. Det är även otroligt lätt att byta ut efter säsong eller om man skulle tröttna. 

I ramarna hittar ni ”Dancer one”, ”Pink oyster pattern one” och ”Aquarelle shape” från Desenio. 

I det största sovrummet har jag behållit samma färgskala igen, men jag har även lagt till lite marinblått och ännu fler detaljer i rosa. Istället för att sätta tavlor över sängen, på det klassiska sättet, så valde jag att sätta upp dem bredvid istället. På så sätt reflekteras de i spegeldörren till garderoben och så ser det lite mer intressant ut.

Blommor som motiv känns avslappnande och neutralt i ett sovrum. Jag älskar att bilderna inte är gulliga utan har ett djup i sig. Det passar verkligen till resten av inredningen av rummet.

Bilderna på blommorna heter ”Spaceflower” och ”Gardenflower”. 

Allra sist satte vi upp 3 tavlor i rad i hallen precis när man kommer in. Det är annars lätt en ganska kal och kall del av hemmet. Så här kommer tavlor verkligen till sin rätt.

Jag valde motiv med vintage-känsla på dessa.

Hallen är helt vit och med en ljusgrå heltäckningsmatta, så det behövdes lite färg och motiven får mig att vilja åka på semester. Jag hoppas att de som bor här i framtiden kommer att tycka lika mycket om dem som jag gör, annars tar jag ner dem till oss. 

Dessa posters heter ”French riviera”, ”American vintage car” och ”Pool edge”. 

…sen kunde jag inte hålla mig, utan klickade även hem en tavla till mitt lilla hemmakontor. Mitt inofficiellt motto är ”Be water” och jag tycker verkligen att den här bilden fångar det. Väldigt inspirerande!

Jag beställde faktiskt ett par av ramarna genom Desenio, hur praktiskt som helst. Bara att spika upp!

Den underbara attenbilden heter ”Beach aereal one”. 

Så vad tycker ni om det ni har sett av lägenheten hittills? Vill ni att jag ska visa mer? Det är ju lite av en annan grej att inreda för att hyra ut och till en viss budget istället för att bo i själv. 

Det här inlägget presenteras i samarbete med Desenio. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Helt klart magiskt fint! Ni har verkligen knutit ihop lägenheten supersnyggt, stilrent och elegant! Imponerad och kär i den! Kanske en fråga som du inte vill svara på på bloggen, det kanske är för privat, men hur kommer ni att välja att hyra ut den? Genom agency eller själva? Frågar då jag är sugen på att flytta till London under nästa år och hyresvärlden känns som en total djungel! En svensk landlord hade varit skönt för förklaringens skull i hur allt går till. Stora kramar!

 2. Har vä-ä-äntat på bilder från den inredningen!
  Började läsa din blogg när ni hade köpt er lägenhet, den ni bor i, för inredningens skull. Du har så god smak och inte alls brittisk. Hur upplever britterna månntro din svenska inredning? Har du fått någon kul reaktion att dela med dig av?
  I mina partiska ögon bor ju medelsvensson i Storbritannien inte särskilt… snyggt. Generaliserar. Men jag tror ju att er hyreslägenhet kommer bli nerringd när ni lägger ut den!
  Alltså: show us more!

 3. Jag vill veta mer om hallmöbeln!!
  Var kommer den ifrån 🙂

  1. Den är från Ikea! 🙂

 4. Jaaaa!! Mer bilder från lägenheten ovanför! Har följt slaviskt på din insta men hade varit kul med bilder i bloggen och före och efter bilder samt hur du tänkt kring inredningen just när det ska hyras ut 🙂 kram!

 5. Underbara bilder! Vilket jobb ni har lagt ner. Klapp på axeln till er båda. Vill gärna se kök och badrum innan och efter. Hade inte insta när du lade ut stories från lägenheten under renoveringen. Kram!