10 stora design köp som jag vill ha i min garderob innan jag dör

Jag håller aktivt på att krympa min garderob och försöker att nästan bara köpa saker som jag vill använda länge . 

Jag är trött på slit-och-släng mode och kan helt ärligt säga att jag inte har varit inne på kedjor som Zara eller Mango på över ett år. Även om jag har plagg därifrån som jag gillar, så blir de lätt garderobsfyllare. 

Det blir lite Asos ibland, men då oftast från specifika märken eller väldigt trendlett och absolut inte dyrt.

Just nu försöker jag tänka efter ordentligt vad som verkligen blir använt och vad som kommer att hålla år efter år och skaffa mer av det. Varje vecka går en stor påse till ”Rädda barnen” här i Clapham, det känns väldigt bra.

Men jag har verkligen bara börjat.

Nästa vecka ska jag lägga upp ett helt gäng grejer på Vestiaire Collective och sälja av. Även om det är fina designersaker, så använder jag dem inte och det är så trist att se dem hänga där i garderoben. Då sparar jag hellre till mina 10 stora design köp som jag vill ha i min garderob innan jag dör. 

Den här listan har hängt med mig ett tag.

Vissa saker har funnits där från början, medan andra har kommit till och ramlat bort under åren. När jag var 20 så var en Herve Leger klänning med, nu känns det inte som en prioritet längre. I dess ställe satsar jag hellre på en riktigt fin klassisk Max Mara kappa. Jag var inne och provade en som jag verkligen gillade i Paris nu. Men den kostar ju en slant…

På bilden över ser ni hela listan och här under kan ni se vad jag redan har och vad som jag fortfarande drömmer om.

1. Max Mara kappa – Helst vill jag att det här ska vara mitt nästa köp. Jag är redo för en riktigt snygg klassisk kappa som ska få hänga med i många år framöver.

2. Chanel ”classic flap bag” – X – Jag köpte min på Selfridges här i London 2009. (Du kan hitta en second hand här – annonslänk)

3. Van Cleef and Arpels ”Alahambra necklace” – Den här ska jag önska mig av Garth. Egentligen hade det varit en perfekt push-present… Men kanske en stor bröllopsdag eller liknande? (Här finns en second hand – annonslänk)

4. Burberry trench coat– X – Jag fick min perfekta svarta Burberry trench i New York för 2 år sedan i födelsedagspresent av Garth. Jag hade önskat mig en hur länge som helst. (Du kan hitta en liknande här – annonslänk).

5. Jaeger LeCoultre klocka – X – När jag gjorde mitt första modelljobb värt över en miljon (2009) så köpte jag min Jaeger LeCoultre till mig själv för att fira. Alla rekommenderade en Rolex, men jag ville ha något lite mer understated. Det är roligare att ha en klocka som bara de som har koll på klockor känner igen. En lite rolig grej är att den är värd mer i dag än då. De har nämligen slutat göra just min modell.

6. Moncler puffer jacka – X – Den här gamla klassikern har jag älskat sedan 80-talet. Jag köpte min ”Angers” på Harrods som en investering 2012 och den är lika fin fortfarande. PPW är helt enormt bra redan nu. (här hittar du en till ett bra pris second hand – annonslänk).

7. Bottega Veneta ”knot” väska – X – Det här är ett riktigt litet lyx-köp. För hur mycket använder man egentligen en så pass liten aftonväska. Men oavsett så är det den mest klassiska av de alla och otroligt stilren och fin. Jag kommer inte att köpa en idag, men i framtiden. (Kanske en från Vestiare till och med… – annonslänk).

8. Bulgari ring – X – Jag fick min i ”förlåt present” av ett ex som hade dåligt samvete. Han hade hoppat på ett flyg när han var full ner till Barcelona kvällen innan jag skull komma och hälsa på honom i Stockholm (jag bodde i London redan då). Så egentligen inte super allvarligt, men gesten var mycket uppskattad och jag bär ringen än idag. (Hitta en som redan har varit älskad här – annonslänk).

9. Balenciaga läderjacka – Diskussionerna om vem som gör den perfekta läderjackan är många. Vissa skulle påstå Acne, men jag tycker att de är för boxiga för mig och röstar på Balenciaga istället. Jag har sett en gråblå kärlek som jag håller ett öga på. Kanske till våren?

10. The Hermes ”Birkin” bag – Det absolut dyraste köpet på hela listan och egentligen inget för mig. Jag har helt enkelt rensat listan lite för hårt och kan bara komma på 9 saker just nu. Jag vet att Birkin är väskorna av alla väskor, så den hänger här tills jag har kommit på något bättre. (Om ni vill veta hur mycket de kostar second, hand kolla här – annonslänk).

Sen har jag favoriter på min önskelista som inte är lika dyra så som Hermès ”Oran” sandaler, en Chloé blus, Hermès scarf till håret och en ljus Louis Vuitton ”Neverfull” att ha på semester.

För att klargöra, det här är inte min önskelista ”för hösten”. Det är för livet. Jag är inte någon galen lyxfru som kastar pengar omkring mig. Det är kul att ha något att jobba mot, då blir det så mycket roligare när man väl når målet.

Ok, nu är jag sjukt nyfiken på om någon av er har en liknande lista?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Ingen lista som sådant men har satt upp att jag vill ha en Louis Vuitton väska (tror det är neverfull?) och att jag ska spara till den för min extra lön jag får när jag antas i jobbets lojalitetsprogram. Som en liten extra kul grej! Är egentligen inte alls en tjej som bryr sig om dyrare väskor och saker på de sättet men kände att man ska kunna unna sig sånt också någon(några) gång(er) genom livet. Kul lista du hade också! ❤

  2. Åh så inspirerande! Jag köpte mig en kappa från Max Mara inför denna säsong. Kostar en rejäl slant men jag känner mig så fin i den, den är väldigt varm och i Sverige där man bär kappor 9 månader om året så känns det värt att investera i en som håller och som man älskar…

    I övrigt vill jag ha ett litet klassiskt skärp som går till det mesta, en Chloe Faye till jobbet, en partyväska från YSL och ett par riktigt, riktigt sköna klackar. Har svårt att hitta det sistnämnda, har du tips på lagom höga klackar som är sköna och snygga så får du gärna säga till :)!

    1. Saint Laurent for skona klackar!

  3. Jag har en liknande lista men inte just för märkeskläder.. Däremot en riktigt bra digital sportklocka som har tillräckligt batteritid när jag vandrar i fjällen i omkring en vecka. En grym ryggsäck och ett tält till att vandra med. Vill också gärna köpa en kitchen aid köksmaskin när jag får råd. Också ett par bra noise cancellation hörlurar som sitter bra 🙂 Lite mer prylar hehe, bryr mig inte riktigt om kläder, men till kläder så ångrar jag att jag inte köpte en jättefin kappa när jag bodde i Korea… Har sett någon här i Köpenhamn gå runt med en liknande en! Också vill jag investera i lite fler olika sneakers som jag kan byta mellan 😀