Måndagslistan 8e Oktober

 

Klänning – Asos, bälte – Moschino, väska – Saint Laurent (liknande), sneakers – Adidas. (annonslänkar) Location – South Bank. Fotograf Ida Zander.  

Hej Måndag, hej Minnow och en ny vecka!
Ena dagen i Paris, andra i London. Det låter kanske som världens glammigaste liv. Men det är galet hur fort man vänjer sig vid vissa saker och ser det som en naturlig del av livet. Jag har visserligen alltid rest mycket, men oftast för modelljobb.
Det ser ut som att Garth kommer att ha fler projekt i Paris, så då kommer vi att fortsätta åka mellan såhär. Tur att det är tåg i alla fall.
När Ace börjar skolan sen kommer det inte att vara lika lätt att åka iväg, så då känns det helt ok att det blir lite mer nu innan.
Nu har jag i alla fall inga fler resor inbokade på ett tag. Det lär ju bli Sverige snart igen, men just nu så är jag nöjd med att inte ha någon utlandsresa planerad.

Här är veckans mantra, affirmation, drömmar och mål:

Veckans mantra – ”Everything is figureoutable”. Ibland får man klura lite, men det är väl egentligen det som gör livet kul? Det mesta går att lösa med lite tankeverksamhet. Om saker och ting vore lätta så skulle det bli ganska långrandigt att leva och vi skulle aldrig uppskatta någonting alls. Då är det bra att minnas att allting går att lösa på något sätt. Och vi kommer att bli lyckligare i processen.

Veckans affirmation – ”Jag är en supertalangful, go-getter som aldrig låter något stå i min väg.” Vänd den inre kritiska rösten till en riktigt peppig amerikansk cheerleader. Pompoms och allt! Låt henne hoppa runt och skrika massor med over-the-top hejarramsor till dig varje morgon. Det kanske känns lite konstigt i början, men det fiunkar. Om inte annat börjar du dagen med ett leende på läpparna.

Veckans mål – Balans. Som jag skrev i går så fick jag inte till det förra veckan. Så nu ska jag vara snällare mot mig själv. Jag vinner ingenting på att ha dåligt samvete. Det räcker med att jag lovar mig själv att nästa vecka ska bli bättre. Den här veckan har jag dessutom en extra halvdag att jobba på. Ace föris var stängd en måndag pga elavbrott och vi tar igen det på fredag morgon.

Veckans dröm – Maldiverna. Jag har inte varit där och skulle så himla gärna vilja åka. Bo i ett rum på styltor över vattnet, simma i ljusblått hav och strosa på vita stränder. Det bästa är nog att vänta till Ace är gammal nog att tycka att det är spännande, men jag skulle gärna åka nästa år om jag fick välja.

Veckans vision – Den här visionen ska bli verklighet. Även den, liksom drömmen över har rese-tema. Jag träffade min gamla LA kompis Tiffany med hennes lilla kille Leon nu när vi var i Paris och vi pratade om hur kul det vore att åka över till LA med båda familjerna. Vi tänkte hänga lite där med alla våra vänner och sedan lämna småkillarna med storkillarna i en dag eller två och gå på Burning man. Tiff var den som visade mig hur man kunde smyga in på Coachella, så det känns inte mer än rätt att det är just henne jag går på Burning man med.

Veckans fokus – Jag måste vara snällare mot mig själv. Prestationsprinsessan i mig vinner lite för ofta och jag glömmer bort allt jag faktiskt ådstakommer och fokuserar på det jag inte har hunnit med. Det är svårt att tysta den där lilla rösten, men den här veckan ska jag verkligen försöka.

Veckans händelse – På Fredag eftermiddag drar jag tillsammans med Josefina och Bex ut på vischan. När vi var gravida bestämde vi oss för att vi skulle åka på en ”Mamma-weekend” när barnen var ett år gamla. För att fira att vi har hållit dem vid liv i ett helt år. Skratta ni, men jag menar allvar. Ibland känns det typ som att ansvaret för ett annat liv är avgrundsdjupt. Så vi förtjänar verkligen att fira.

Vi åker till Bex mammas ställe utanför London. Planerna är att dricka vin, gå promenader, läsa böcker, ta långa bad och bara snacka massor. Inga barnämnen är tillåtna, det är en bebis-detox.

Lärdom från förra veckan – Stoppa inte huvudet i sanden utan gör något åt saken. Garth jobbade visserligen alla dagarna när vi var i Paris, men jag tror att om jag hade frågat snällt så hade han nog ändå kunnat ta Ace i en timma eller två. Så att jag hade kunnat sitta i en hotell lobby och jobba lite. Jag måste bli bättre på att be om hjälp när jag inte får ihop livspusslet.

Veckans vardagslyx – Den här veckan ska jag vara extra bra på att dra gränser mellan jobb, mamma-tid och återhämtning. I kväll ska jag stänga av dator och mobilen vid 8. Jag ska sätta mig i soffan och äta middag och titta på film. Kanske till och med beställa en poké bowl från mitt favoritställe och bara ta det lugnt.

Veckans Inspiration – För mig som inte har pluggat på universitetet så är det här talet av Steve Jobs som han framförde på Stanfords commencement 2005 väldigt inspirerande. Steve Jobs är visserigen inspirerande oavsett vad han än pratar om, men jag fastande för vad han sa om döden. ”Remember I will be dead soon” kommer jag att använda mig av i framtiden.

You can find the English version of this post here.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *