Hur lång tid det tar att åka till Paris med Eurostar

Nu piper vi över till Paris igen, Garth måste avsluta ett projekt och då kan hela lilla familjen gärna åka. Många frågar hur lång tid det tar att åka till Paris med Eurostar, och svaret på den frågan är 2h och 15 minuter. 

Jag fick kanske 4 timmars sömn i natt. Ace har börjat vakna och gråta 4-5 gånger per natt och efter sista gången runt 4 kunde jag inte somna om igen utan gick upp och packade istället. Det blir till att dricka en stor kopp kaffe och förhoppningsvis dela en tupplur med honom på Eurostar.

Nu när han är 1 år gammal och bara vill springa så är det med ens lite svårare att resa. Det går inte att sätta honom med en leksak eller snacks längre. Nu vill han utforska. Oftast reser jag även själv, så jag får lära mig snabbt. Men det kommer att gå bra. Han är en väldigt snäll liten kille.

Ace har flugit 15 ggr, gjort två resor med eurostar och bilat från Lake Como till London. Det är så synd att han inte kommer att minnas något av det när han växer upp. Jag måste fundera på ett bra sätt att kompensera klimatet för alla våra resor. Oftast åker vi ju till Sverige när vi flyger och att möta familjen vill man inte direkt tumma på.

I dag blir det tåg och det känns bra.

Den här gången har vi hyrt en Air BnB, vilket gör allting lite lättare när man har en liten. Jag kan laga mat hemma till honom, ingen som kommer och stör när han sover middag och vi har någonstans att vara efter att han har gått och lagt sig på kvällen. Annars får man häcka i mörkret i ett hotellrum eller dit monitorn räcker. Med en hel lägenhet blir det mycket lättare att hålla en rutin, även om jag kommer att sakna hotellfrukosten.

Sen på fredag kommer Ida över och vi ska plåta lite runtom i Paris tänkte vi.

Så vart tycker ni att vi ska vi äta/hänga och se den här gången? Någon som har varit nyligen och kan ge lite tips. Kanske någon av er som bor där tillochmed?

Min senaste Parisguide hittar ni här.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Hej Tess!

  Vad bra att du reflekterar över hur du kan kompensera klimatet då ni reser så mycket. Tyvärr är 15 flygresor långt över vår individuella ‘klimatbudget’ som jag tyvärr inte ens tror kompenseras om ni skulle äta helt veganskt eller låta bli att shoppa på ett helt år, det blir en masssssssa träd som ska planteras. Men såklart bättre att försöka dra ner än att inte göra nåt alls!

  Brottas också med detta då det är underbart att både resa och shoppa men min känsla är att ju mer man tänker på sånt här desto bättre blir man på att göra aktiva val (få dåligt samvete) och ifrågasätta om man verkligen ska flyga en sträcka, köpa ett nytt plagg och äta biffen.

  Ser fram emot att se fler sådana här reflektioner och kanske även inspiration på de hållbara val du gör 🙂

 2. Så himla fina bilder på Ace och Garth!😍

  Tycker även det är jättebra att du tänker på att klimatkompensera, sist vi flög kollade jag upp någon sida på nätet där man kan räkan ut hur mycket ens resa ”kostar klimatet” och sedan betala en liten summa som företaget planterar träd för. Så att det blir plus minus noll! Drömmen hade ju varit att kunna vara klimatpositiv, men jag jobbar på det! 😊

 3. Så smidigt och vettigt tänkt!