Det är dags för en skönhetsresa

Klänning – Asos, bälte – Moschino, väska – Saint Laurent (liknande), sneakers – Adidas. (annonslänkar) Location – Beany på South Bank. Fotograf Ida Zander.  

Jag är 35, har precis fått barn, ammar inte längre, har börjat komma iväg till gymmet och funtar på att kliva in i modellskorna igen. Jag kan inte tänka mig ett bättre tillfälle än att investera i min kropp och hud.

Så jag har bestämt mig för att den här hösten ska jag ta en liten skönhetsresa. Jag ska inte resa bort fysiskt, utan istället ge mig ut på jakt efter alla de bästa skönhetspreparaten och behandlingarna som jag kan hitta.

Jag är ingen botox och filler person, så jag vet inte om jag skulle gå så långt. Jag vill behålla, inte förändra.

Jag tänker mig till exempel hemmakits, salongsbehandlingar, tillskott, smarta verktyg, spännande ingredienser och allt annat som kan göra skillnad och vara lite kul att testa. Och så berättar jag givetvis precis vad jag tycker och om jag har sett någon förändring här på bloggen. Vad tror ni om det?

Nu har jag turen att redan ha helt ok hud och bra hår (med amningslugg deluxe). Men med tanke på min ålder och hur mycket en graviditet tär på kroppen så är det dags att börja underhålla lite mer. Mina problemområden är pigmentfläckar både från fräknar och graviditet och bristningar med lös hud på magen. Men allt som kan hjälpa till att ge lite extra glow och hälsa är välkommet.

Som en skönhetsnörd ut i fingerspetsarna så ger det här mig verkligen en riktigt bra anledning att grotta ner mig. Jag vill testa flera olika vinklar och se vad som faktiskt ger effekt på riktigt. Inifrån och utifrån.

Jag har ett par idéer redan, men ni får jättegärna komma med förslag på saker som ni tycker låter spännande. Kanske har ni någon favoritbehandling att tipsa om? 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer

 1. Kolla upp Alpha H’s produkter. Helt fantastiska. Alpha H Liquid Gold är verklighet liquid gold..

  1. Ah vad kul, jag kom precis in pa kommentarsfaltet for att tipsa on Alpha H. Jag hade sa dalig hy i flera ar; finnar, rosiga kinder jamt, ojamn hy etc. etc. Nu anvander jag bara Alpha H och min hy har aldrig varit finare! Alla breakouts ar borta, hyn ar jamn och har ett fint glow. Sa testa testa testa 🙂 🙂 jag alskar deras vitaminserums!

   1. Hej Sandra,

    Kan du inte berätta vilka produkter du använder exakt? 🙂

   2. Sandra

    Hej Lisa. Valde fel kommentar, mitt svar till dig ar nedanfor 🙂

 2. Det enda som verkligen har en dokumterad effekt mot åldrande är tretinoin och C-vitamin med minst 20% ren askorbinsyra. Och att alltid ha minst spf 30 så fort man sticker näsan utanför dörren, men även inomhus om man sitter i solen framför ett fönster. Allt annat, oavsett vad de påstår, är sånt som kan hjälpa lite men de har inte samma vetenskapligt beprövade grund. Så börja med dessa och fyll på med annat. Finns mycket spännande! Jag använvder tex argireline, resveratrol+ferulic, EUK, azelaic acid, lactic acid, hylauronic acid, squalane, marula olja… Finns så mycket, men som sagt det viktigaste är tretinoin, vitamin C och solskydd. 🙂

  1. Absolut! 🙂 Triple Action Cleanser morgon och kväll, helt fantastisk cleanser som tar bort ögonsmink också. På morgonen använder jag sedan deras Vitamin C serum, och sedan Daily Essential Moisturiser SPF 50. På kvällen använder kah deras Balancing Moisturiser and Gentle Exfoliant – bli inte brydd att det kittlas / blir lite varmt när du tar på den, det är aktiva ingredienser som verkar under natten 🙂 Sedan en gång i veckan använder jag deras Micro Cleanse Super Scrub följt av Balancing and Pore Refining Mask. Haha låter som en försäljare – men som någon som kämpat med dålig hy i många år så har dom här produkterna gjort en så stor skillnad för mig. Hoppas svaret hjälpte! Kram

 3. Åh vad roligt! Är själv snart 35 men har precis fått barn 3. Liksom du har jag pigmentfläckar o lös hud på magen (men hallå – det har bara gått 3 månader…). Men ändå!
  Tyvärr har jag inte så bra hårkvalitet så ett inlägg om bra schampo/balsam/inpackningar under/efter amningstiden är ju inte fel! Hur ofta man ”ska” klippa sig, tips från frisörer etc – allt är bra info för mig!

 4. Jaaaa, det låter som en jättespännande resa att följa!!

 5. Jag funderar själv på dermapenbehandling. Har du övervägt det?

 6. Jaaaaa, så kul!

 7. Jag har 250 dagar kvar till bröllop och vill verkligen ha tips för att få en riktig panghy inför detta! Allt är av intresse 😂😍

 8. Jaa, det låter precis som sådant som jag vill läsa om 🙂

 9. För mig är just botox (kråksparkarna och glabella) och mikrodoser filler (under ögonen) faktiskt det som varit mest effektivt, men mina andra älsklingar är:
  1) Retinol!
  2) Bha och AHA
  3) c-vitamin serum
  4) p-piller! (Löste alla konstiga hudproblem och så växte håret ut ordentligt).
  5) För håret: Olaplex.

  För lös hud funkar ju tyvärr bara kirurgi. Jag skulle själv vilja då min DS ihopsydd men den är inte tillräckligt allvarlig. Stör mig ändå. Men men. Ha en härlig skönhetsresa!