Måndagslistan – 1a Oktober

I dag vabbar jag, eller vi har inte VAB här i UK, men jag är i alla fall hemma med Ace. Så jag jobbar just nu härifrån köksbordet med en bra playlist, en kopp te och en sovande bebis i vagnen (sängen dög inte i dag). 

Han fick hög feber i lördags kväll och mår visserligen mycket bättre nu. MEN om jag förväntar mig att andra förädrar inte ska ta risker med sjuka barn på förskolan, så måste jag ta samma hänsyn själv. Vi siktar på 24 timmar feberfri först, både för hans och de andra barnens skull. Jag vet att inte alla har möjligheten att vara lika försiktiga. Men mitt jobb är flexibelt och då är det skönt för oss alla om han stannar hemma en extra dag.

Här är veckans affirmationer, mantra, visioner och mål:

Veckans mantra – ”Positivitet är inte samma sak som att vara ignorant eller naiv”. Många verkar förväxla att vara glad, snäll och positiv med att vara naiv och mesig. Jag har tvärtom märkt att det faktiskt är de mest positiva människorna i mitt liv som oftast är de som är smartast, löser sina problem på vettigast sätt och verkar glida genom livet på en räkmacka.

Veckans affirmation – ” Jag välkomnar en ny vecka med alla möjligheter och erfarenheter det innebär”. När jag tittar på den här veckan i kalendern så blir jag lite trött.

Vi åker till Paris igen på onsdag, Garth måste vara där i en vecka för att avsluta ett projekt. Så för att vi inte ska vara ifrån varandra så länge så åker jag och Ace över onsdag till söndag, precis som förra gången. Innan dess har jag ett samarbete att plåta, ett annat att skicka utkast på och en del viktiga emails, samtal att ringa, ärenden att springa på, tvätta packa, jobba och så allt det innebär att resa med en bebis. Det kommer att gå bra, men det känns mycket precis just idag. Så jag fortsätter med den här affirmationen under dagen, så lättar det nog.

Veckans mål – Att vara klar med all admin innan vi åker på onsdag, så att jag kan fokusera på att ha kul i Paris. Den här gången har vi hyrt en Air BnB och det kommer att göra det lite lättare när man reser med barn. Ace går ju nu, så han behöver yta att springa runt på och vi kan laga mat hemma de kvällarna vi inte vill äta innan hans läggdags.

Veckans dröm – En bubbelpool. Pappa har en ute på Ekerö och bara ritualen att ge sig själv tiden att fylla upp det superstora badkaret, tända ljus, sätta på musik och kanske ta med en bok är avslappnande bara den. Det är som att ringa in en timma som bara går åt avslappning. Vore det inte världens bästa sak att göra varje söndagkväll? Mini-spa deluxe.

Veckans vision – Jag vaknar på morgonen, hela huset sover. Jag slänger på mig träningskläder och cyklar bort till gymmet för en timma CrossFit eller yoga. Jag har aldrig varit en morgontränare, men jag ser att det är ditåt det lutar om jag ska ha tillräckligt med tid och energi på dagarna. Jag har aldrig uppskattat att ha en stark och frisk kropp så mycket som efter graviditeten. Detta är en så länge bara en vision, så att jag vänjer mig vid tanken. Det gör förhoppningsvis att jag en dag kan göra den här visionen till verklighet utan att det känns som en bestraffning.

Veckans fokus – Jag vill planera hösten den här veckan. Den här helgen blir det Paris, helgen efter tar jag tillsammans med Josefina och Bex en ”mamma-helg” på landet helt själva utan bebisar. För att fira att vi har varit Mammor i ett år och så att killarna får pappa-bonda lite i 2 dagar. Men efter det är kalendern ganska så tom fram till jul.

Veckans händelse – Paris igen! Jag känner mig lite smått fransk nu. Men det är ju så smidigt att åka över med Eurostar. Den här gången kommer även världens bästa fotograf-Ida med fredag till söndag, så att vi kan hänga och  plåta lite tillsammans. Så kanske Garth fastnar på bild för en gångs skull han med.

Lärdom från förra veckan – Vi kommer att vara sjuka mycket den här hösten. Jag måste hålla det i åtanke när jag planerar veckan, så att jag inte tar på oss allt för mycket. Förhoppningsvis är det bara ett visst antal förkylningar som vi behöver ta oss igenom innan Ace har ett starkt nog immunförsvar.

Veckans vardagslyx – Mitt sötsug går i vågor just nu. Ena månaden äter jag ingenting och andra blir det massor med mörk choklad både till kaffet och efter middagen. Så jag tänker jämna ut det med att köpa ett visst antal riktigt fina chokladbitar varje vecka och så får jag dela upp dem på 7 dagar. Så att det blir speciellt att ta fram dem och njuta av dem istället för att använda mig av socker som en energi-fix.

Veckans Inspiration – Är Garth! Eller en sak han gjorde igår. Jag tänkte att någonting var annorlunda på kvällen, han verkade så ”med” och ville prata, jag fick ordentliga svar om jag frågade något och det kändes som att vi faktiskt umgicks.

Det visar sig att med den nya Iphone uppdateringen kan man låsa appar efter ett visst antal timmars användande. Jag gissar att han kanske underskattade precis hur mycket tid han spenderar på just dessa appar, för redan på eftermiddagen var han utelåst. Fantastiskt vettigt tycker jag och bra för äktenskapet till på köpet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *