Dags att börja modella igen?

Det är nästan två år sedan jag gjorde ett modelljobb, men nu börjar jag känna mig redo att börja modella igen.

Jag gjorde ett par plåtningar för gravidkläder i juli förra året, men ingenting sedan dess. Jag har varit på en casting eller två, men mest lite halvhjärtat. Jag har inte känt mig redo helt enkelt.

Men sen den här veckan så har båda mina tyska agenturer hört av sig (Body & Soul och Faze) med online castingar och även MOT har varit i kontakt angående ett möjligt jobb. Och helt plötsligt känns det ganska kul igen. Jag skulle givetvis inte gå tillbaka till heltid som tidigare, men något jobb då och då känns ganska lagom.

Det första jag måste göra nu är att ta nya bilder till min portfolio. Ett så kallat ”test”, bilderna jag har är ganska gamla och boken behöver uppdateras.

Jag är 36 i år och känner mig ganska klar med underkläder, e-commerce och den typen av jobb. Det jag är bäst på är skönhet, hår, hotell, smycken, resor, lyxprodukter och reklamfilmer. Så min portfolio måste ge den typen av känsla. Jag tänkte svartvitt, avskalat, minimalt med smink och bara typ ”ärliga” bilder. Jag avskyr för mycket retouch, så hellre en fotograf som fokuserar på det hen ser framför sig istället för på dataskärmen.

Jag ska fråga MOT om vilka fotografer de jobbar med just nu och se om jag kan boka in mig när Ace är på förskolan någon dag. Det ska bli spännande att se om jag fortfarande känner mig som hemma framför kameran och hur det känns att börja modella igen.

Numera ligger jag på 30-års boarden på MOT och ni kan se hur min portfolio ser ut just nu här. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Jag är lite nyfiken på om du som modell och modellbranschen i stort har upplevt att branschen har förändrats i och med att så många influencers nuförtiden verkar arbeta som ”commerical models”? Då menar jag influencers som onekligen är vackra, men kanske ändå inte har ett traditionell modellutseende. Tänker exempelvis på Lydia Elise Millen i UK som arbetar med L’Oréal och andra hyfsat stora skönhetsmärken. Finns ju många fler exempel men hoppas att du förstår vad jag menar! 🙂