En färgglad och smått fancy mamma-outfit

Kappa – WTR London, jumper – Escada, boots – Tara Jarmon, väska – Chanel.  Foto – Ida Zander

Så här ser jag inte ut idag.

Istället sitter jag i pyjamas på soffan med hår som behöver tvättas i en knut på huvudet, en snarkande fransk bulldog i knät och bananfläckar på tröjan.

Jag har åkt på en riktigt ruggig förskole-förkylning. Vi blev varnade om att de första månaderna när man har en liten på förskolan är tuffa när det kommer till sjukdomar, men jag har alltid haft bra immunförsvar så jag la ingen större vikt vid det. Tji fick jag, Ace har haft säkert 3 förkylningar sedan han började och jag har fått två av dem.

Jag hade helt glömt bort hur jobbigt det är att vara supersnorig, hur hjärnan känns som att den är för stor för skallen och ögonen bara kliar. Man är inte tillräckligt sjuk för att ligga i sängen, men samtidigt orkar man ingenting och hjärnan känns som sockervadd.

Ni som har barn på förskola, går det över eller kommer vi att vara konstant sjuka från och med nu?

Jag älskar den här långa kappan från WTR London, snacka om en statementkappa. Jag kommer att bo i stickade stora tröjor/tröjklänningar den här hösten. Det är ett bra sätt att känna sig lite uppklädd men ändå bekväm. Om jag matchar det med knähöga stövlar så har jag en riktigt snygg och mammavänlig outfit. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Baciller från förskolan är verkligen hemskt elaka och verkar kunna va sig igenom vilket immunförsvar som helst. Båda våra barn blev sjuka under inskolning på samtliga förskolor vi haft genom åren och istället för att avsätta 2 veckor för inskolning har jag lärt mig att det första halvåret är nästan ett enda långt vabbande innan barnet är någorlunda resistent och kan få chansen att vara på förskolan utan långa avbrott pga hälsan. Sen sprider sig sjukdomarna till oss föräldrar men också mor/farföräldrar och syskon……faktiskt helt galet om man tänker på vad en bacill eller ett virus kan få spridning till såå många andra. Folk borde tänka mer på det när de lämnar ett inte helt friskt barn på förskolan…….

  1. Jag håller med, helt sjukt hur en enda lite förkylning kan påverka så många. Man smittar runt i cirklar och så fort en är över så kommer en ny!

  1. Tack fina du!

 2. Caroline

  Minns inte siffran, men det är mååånga förkylningar barnet får gå igenom innan det finns ett immunförsvar. Så bara att ställa in sig på vab ofta i några år..

  1. Jag har vänner som aktivt försöker skydda sina barn från att bli förkylda, men då tänker jag att de kommer att få dessa förkylningar när de börjar skolan istället? Eller så ha rjag helt fel. Men det känns vettigt att immunförsvaret måste byggas upp.

   1. Caroline

    Oj! Låter som svårt sätt att leva på.
    Men ja, nog bör det vara så att de blir sjuka ändå sen!

 3. Såklart olika från familj till familj. Vår son var sjuk minst 14 dagar per månad de första 7 månaderna på förskolan😩 Jag blev inte ofta smittad tack o lov men guuud så jobbigt och tråkigt det var att vara hemma med sjukt och missnöjt barn minst 50% av tiden. Mönstret såg ut för oss så att han aldrig var där en hel vecka innan han behövde vara hemma igen. Nu däremot som treåring har han bara varit hemma sjuk 2 ggr på 1.5 termin så jag är lite nöjd att jag rev av det i början! Men jag minns att jag höll på att bli tokig, trodde till o med han hade nån allvarlig underliggande sjukdom som gjorde att hans immunförsvar inte funkade, men nej. En månad hade han sex friska dar! Jag garvar nu men det var hemskt då! Känner med er!

  1. Usch, det låter inte kul alls. Hur stora var barngrupperna som han gick i? Jag undrar om de har ett visst antal förkylningar som de måste ha för att bygga immunförsvaret eller om man kan undvika vissa på något sätt?

   1. Det var en liten grupp, 8 barn. Men sen var vi ofta på café, köpcentrum och babygrupper. Jag är nog av åsikten att man inte ska försöka skydda dem för mkt, de åker bara på det senare ändå. Går liksom inga genvägar till att utveckla ett immunförsvar! Jag vabbar kanske 1-2 ggr per termin nu vilket känns helt görbart, och kiddo slipper missa rolig förskola. När han var 1-2 sket han ganska mkt i förskolan och var gärna hemma med mig så jag är nöjd med utfallet eller vad man ska säga, trots att det var så sjukt jobbigt där o då. Nu har min son bra motståndskraft.