Måndagslistan 24 September

Jumper – New Look, byxor – Y.A.S, mössa – Brixton. (annonslänkar) Location – Westminster Bridge. Foto – Ida Zander. 

Det blev en lite ovanlig start på veckan, jag sitter som vanligt på Minnow och jobbar, men med en sovande liten Ace i vagnen.

När vi kom till förskolan i morse hade de strömavbrott och kunde inte ta emot barnen. Så det blev till att ta med honom och muta med en riktigt smörig croissant och massor med dansande på bordet innan han tillslut slocknade.

Inte perfekt ur jobbsynpunkt, men så blir det ibland. Man får vara flexibel när man har små barn och framförallt vara snäll mot sig själv och inte bli stressad.

Här kommer som vanligt veckans affirmationer, mantra, mål, visioner och drömmar:

Veckans mantra – ”Det finns inget ”fel” beslut”. Allting händer av en anledning och antingen går det prima eller så lär man sig en läxa som är viktig inför framtiden. Så länge man väljer från hjärtat och verkligen tror att det valet är det bästa möjliga så finns det ingeting att ångra eller oroa sig för. Det är värt att komma ihåg den dagen vi har ett stort beslut framför oss, eller bara små vardagsbeslut i allmänhet. Ibland är det viktigare att ta beslutet än vad vi egentligen väljer.

Veckans affirmation – ”Jag attraherar positiva och stöttande personer, för jag själv är en positiv och stöttande person”. Vi är som vi umgås och som vuxen har vi oftast redan ganska fulla vänskapscirklar. När man är yngre blir cirklarna bara större, numera blir de istället mindre. Vissa faller bort bara genom livet, andra rensar man bort och det är sällan man ersätter alla. Vi blir mer och mer selektiva med vilka vi tar in, så att de som finns där allra närmast absolut är de bästa möjliga som vi mår bra av och som påverkar oss positivt.

Veckans mål – Jag har ganska mycket jobb att göra den här veckan, så målet är att hinna med allt utan att stressa. Med tanker på att jag missar större delen i dag på grund av förskolan och att jag ska iväg och se en av Aces framtida potentiella skolor på Onsdag, så måste jag vara super effektiv. Men det kommer att gå prima. Jag har mina verktyg för att undvika stress och jag ska använda dem väl.

Veckans dröm – Får man drömma om att spendera några månader i Karibien? Jag har bara surfat någon gång, men tycker att det är otroligt roligt och skulle gärna lära mig att surfa på riktigt. Att få ta med mig familjen och bo i Karibien en vinter vore ju drömmen, men jag får nog vänta till Ace är tillräckligt gammal för att kunna stå på en bräda först.

Veckans vision – En stor walk-in closet, perfekt organiserad och med bara plagg jag älskar och känner mig fin i. Ena sidan är min, andra är Garths, i mitten har jag en monter med min bröllopsklänning (varför spara den i en låda?). Jag hade en walk-in planerad i den här lägenheten, men sen var vi tvungna att ändra ritningarna för att få bygglov och prioriterade större sovrum istället och det är jag glad för. MEN i nästa hus!

Veckans fokus – Att få allt jobb gjort, yoga 2 pass, få i ordning hemma efter festen och rensa ur mina garderober ännu mer. Jag blir bara bättre och bättre på att släppa ifrån mig grejer och ”Rädda barnen” här i Clapham får det mesta.

Veckans händelse – Det blir en lugn vecka för oss. Jag har märkt att det är bäst när vi kör hårt varannan vecka och vilar upp oss nästa. På onsdag är det dags att gå och titta på en av Aces potentiella framtida skolor. Vi har registrerat honom till två olika och tänker välja när han är lite äldre och efter att vi har träffat båda. Skolor i London är helt galet!

Lärdom från förra veckan – Barnkalas är jättekul! Jag har aldrig anordnat ett tidigare och det gick hur bra som helst. Så bara positivitet.

Veckans vardagslyx – Cathy som kommer och leker med Ace ett par gånger i veckan är tillbaka efter en lång resa, vilket betyder att jag har 4 timmar till i veckan att jobba på. Men jag har bestämt mig för att jag ska göra någoting för mig själv på Fredag. Some n liten 1års present till mig själv. Frågan är bara vad…

Veckans Inspiration – Ett program på Netflix som alltid inspirerar mig är ”Chef´s Table”. Inte för att jag vill bli kock, mer för alla de olika vägarna de har tagit. Alla avsnitt har ett nytt livsöde och personerna har vilt skilda bakgrunder, men med ett enda mål – att öppna en grym restaurang. Det är både inspirerande och motiverande att se hur hårt de har jobbat och hur de tillslut nådde sina mål.
Sen hjälper det förstås att det är snyggt filmat såklart. (Jag måste förvara om att det är lätt att bli hungrig av den här serien dock, så titta inte på tom mage).

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

  1. Håller med om att Chefs Table är fantastiskt. Det är konst och mat när det är som bäst. Har du hunnit se säsong tre än? Tycker första avsnittet i den, med nunnan från Sydkorea, är den överlägset bästa eftersom hon verkar ha en sån underbar personlighet 😃 Hoppas du får en fin vecka!

    1. Jag kollade på den i kväll bara för det och det var faktiskt som du säger nog det bästa avsnittet. Jag älskar henne och själva tanken bakom maten. Nästan så att man vill åka till Sydkorea och äta hennes mat bara för upplevselsen.

  2. Ville bara säga att din blogg numera är en av mina favoriter! Älskar att klicka in här varje dag.
    Kram

    1. Vad glad jag blir, vad snällt av dig att säga <3

  3. Så snygg tröja!