Aces 1-årspresent – En egen butik

Man fyller bara 1 år en gång och eftersom att det är allra första födelsedagen för oss alla så blir det extra speciellt. 

Det var dags att ta Aces rum från att fokusera på att amma och byta till att bli mer lekvänligt, så häromdagen bag jag Garth om ett litet projekt. Jag ville bygga Ace en liten butik.

Jag hade sett ett helt gäng söta små frukt och grönsakskorgar på IKEA och även om han inte förstår konceptet av en butik ännu så har han jättekul med alla sakerna. Det dröjer fortfarande i alla fall ett halvår till innan han kan fantasileka på riktigt och fram till dess så pillar han och suger på alla sakerna.

Det han gillar mest av allt just nu är att måla med kritorna på svarta tavlan. Han vet inte hur man håller ordentligt, men han ser att det blir märken och tycker att det är mega kul.

Även kassaapparaten är rolig, allt med knappar!

Hans första kund i butiken var givetvis Olive.

Hon köpte en korv…såklart.

Det var inte så svårt att slänga ihop den här butiken (säger jag, Garth gjorde de mesta) men med hjälp av ett par tutorials på YouTube, en vända till Ikea, några plaströr, lite tyg och en limpistol så blev det riktigt bra.

Den passade perfekt i alkoven där vi hade skötbordet hängande på väggen tidigare. Det kändes så konstigt att packa ner både det och amningstolen i källaren, men han börjar bli stor nu och då måste rummet få växa med honom.

Det ska bli så kul att ha alla barnen över på fest på lördag. Vi är just nu 25 personer och Steffi, Nalle och Harry sover för tillfället gott i lägeheten ovanför.

Tänk att jag har en 1-åring. Helt galet vad tiden har gått fort!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Åh vilken fin och bra present ni gav! 🙂

  1. Tack snälla, det var kul att göra något själv att ge <3

 2. Grattis lille Ace 🎉 Vilken härligt personlig present! Love it 🤗

  1. Tack snälla, den är lite väl mogen för honom just nu, men jag tror att han kommer att tycka att den är väldigt rolig i framtiden.

 3. Grattis Ace!

 4. Vad fint!
  Tänkte fråga vad du har för tanke när Ace blir äldre gällande svenskan? Har ni funderat på svenska skolan, eller kan man lära sig svenska som hemspråk i skolan? Är ju ändå väldigt många svenskar som bor i London.
  Kram

  1. Vi har varit och träffat en av de skolorna som han är inskriven på, men hittils verkar de inte ha Svenska tillgängligt som hemspråk. Dock pratar jag svenska med honom om dagarna och så skulle jag gärna ha en svensk au pair när vi har flera barn i framtiden.