Min Paris Guide #3

Det är dags för en Paris guide 2018, vi åker över ganska ofta och provar nya restauranger och bor på nya hotell varje gång och jag delar gärna med mig av mina favoritställen.

Ni kan hitta del #1 och del #2 här.

Det är så lätt att hoppa på Eurostar från London och tar bara 2.5h, så då kan man åka mellan på ett helt annat sätt än om man måste flyga. Den här gången var vi där för att Garth har ett jobbprojekt. Så då hänge jag och Ace på.

Vi bodde på -”Hotell Magenta 38”.Ett 3-stjärnigt hotell som ligger nära Républic och bara ett par stationer från Gare du Nord. Det här är ett riktigt fräscht budgethotell med bra service, snygga rum och en helt ok frukost för prisklassen. Perfekt om man hellre spenderar reskassan på shopping än hotellet, men ändå vill bo bra. De har sängar för bebisar och är väldigt barnvänliga.

Vi brunchade på – ”Monsieur Bleau”. En stilren och lite ”svensk” restaurang som ligger i Palais de Tokyo. Jag säger svensk för att det ser ut som en riktigt somrig Stockholmsrestaurang, men med fransk mat då. Jag åt en underbar råbiff och drack både kaffe och bellini till. De är hyfsat barnvänliga, så det var inga större problem att ta med Ace. Inga barnstolar dock.

Vi drinkade påGeorges såklart. Mitt favoritställe i Paris. Du har världens bästa utsikt över Paris från toppen av Centre Pompidou. Grymma drinkar, väldigt bra people watching och oslagbar utsikt. Vanligtvis skulle vi ha ätit middag här, men med Ace fick det räcka med en rum old fashioned. Förvånandsvärt nog är de superbarnvänliga, inga barnstolar, men väldigt glad och gullig personal. Det var hyfsat tomt, så Ace cruisade runt hela restaurangen och hade hur kul som helst.

…och vår andra favorit Bar 8 på Mandarin Oriental Hotel. Jag drack deras ”thai” med koriander och kokosmjölk, supergod (men dyr!). De har en vinterträdgård som är en liten oas mitt i stan. Det var även här som Ace bestämde sig för att börja gå på riktigt.

Vi åt middag – på Le Brun som ligger nära Les Halles. En liten men utsökt restaurang. Jag åt en fantastisk torsk med någon typ av sås fluff. Eller jag åt 20% och Ace slukade resten. De har inga barnstolar, men det gick bra ändå. Lite knöligt med barn för att restaurangen är så liten och personalen lite ovan. Men absolut värt ett besök för att maten är riktigt riktigt bra.

…och på Tradi. Även denna en liten restaurang, uppdelad över två våningar. Supermysig, personlig och trevlig service. Garth åt en underbar seabass tartaroch jag åt lamm. Ace sov genom hela middagen, så det var nästan som en liten datenight för oss.

Vi shoppade – I det nya shoppingcentret i Les Halles. Det är väldigt stort och fyllt med både kedjor och små butiker. Perfekt kompliment till vintage och boutiqe shopping i Marias och dyrare inköp på Avenue Montaigne.

Vi såg – Vi körde turistigt rakt igenom och var på Trocadero för att se Eiffeltornet, promenerade längs med floden och sprang även förbi Louvren en snabbis. Vi vågade oss inte in på museum riktigt än med Ace, han måste kunna gå själv först, annars blir det nog lite tråkigt för honom.

Ok, er tur. Vad är era favoriter i Paris?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *