Måndagslistan – 17e Septemeber

Kjol – Boohoo, polotröja – Lindex (gammal, liknande här), boots – Marzio & väska – Saint Laurent. (annonslänkar) Location – Rocky coffee truck vid Waterloo (hur söt?!). Foto – Ida Zander.

Måndag morgon och jag sitter redan med en kaffe och en gröt på Minnow och klurar på veckans mantra, affirmationer, drömmar och mål. 

Jag har hittat mina jobbställen nu och roterar 4-5 stycken de förmiddagar då Ace går på förskolan. Det är skönt att pussla ihop en bra rutin och hålla på den. Jag behöver tider, platser och deadlines för att vara som allra mest effektiv.

Nu ringer klockan vid 7, oftast har Garth redan gett Ace en flaska och så har de båda somnat om. Jag hinner oftast göra mig iordning lite snabbt innan jag hör bebisprat från hans rum. Ofta står jag inne hos honom och sminkar mig, så får han leka med sina bilar och tåg under tiden.

Lite frukost till både Ace och Olive, vi klär på oss och beger oss mot förskolan. På måndagar hänger Olive med, så att hon får lite omväxling i sin lilla hundrutin. Tisdagar har hon sin doggie walker och på onsdagar får hon vara hemma och gå ut på eftermiddagen istället.

Veckans mantra –”Orden jag använder skapar min framtid”. Därför försöker jag alltid att vara positiv och ”the bigger person”. Jag värderar att vara en bra person över allting annat och jag vet att min lycka är upp till mig att skapa. Så istället för att vara negativ om jag känner mig nere så försöker jag alltid vara ännu mer positiv.

Veckans affirmation – ”Mitt liv är i balans, jag behöver inte stressa”. Jag insåg inte riktigt hur höga mina stressnivåer har varit under det senaste året förrän nu när jag börjar komma ner i varv. Det är inte konstigt att mitt gamla magsår har spökat, jag har haft noll tid för mig själv och har verkligen slitit som ett djur för att få allting att rulla. Men nu äntligen så börjar livet bli balanserat igen och jag är så himla tacksam för det.

Veckans mål – Att få allt jag behöver gjort medan Ace är på förskolan de närmaste dagarna. För på Torsdag börjar gästerna droppa in inför Aces fördelsedag på Lördag. Då måste jag kunna fokusera på dem och att fixa inför festen.

Veckans dröm – Vissa dagar har jag sån himla hemlängtan och just i dag drömmer jag om att bo i Sverige igen. Gärna i en villa strax utanför Stockholm, så att jag kan mixa lugn och natur med stadsliv. Luften är så mycket renare, maten godare och familjen runt hörnet.

Veckans vision – Ace på sin första ordentliga strandsemester. Jag minns hur mycket jag älskade att åka till Grekland som liten. Sanden, solen, maten och människorna. Det kändes så exotiskt och alla var på så bra humör. Än så länge har han varit lite liten för att kunna uppskatta en strand och vatten, men det dröjer inte länge förrän vi kan bygga sandslott och snorkla tillsammans. Vad jag längtar!

Veckans fokus – Att fixa en riktigt rolig 1-årsfest på Lördag. Jag har bett Garth om ett litet DIY projekt till hans sovrum som jag tror att han kommer att tycka om och igår beställde jag ballonger, partyhattar, helium och lite andra dekorationer. Just nu blir vi allt som allt 25 pers (många är barn).

Veckans händelse – Ace blir 1 år såklart. Tänk att han har funnits hos oss ett helt år, lilla skruttet. Det är helt galet hur mycket han har vuxit och utveckats på enbart 365 dagar. Tänk om vi kunde fortsätta på samma kurva hela livet. Vi skulle vara superlånga, tunga och ha jättehuvuden!

Lärdom från förra veckan – Jag blev lite för pedant med allting förra veckan och fick lite kreativt stopp framåt helgen. Det går inte att pressa fram inspiration, så jag måste vara snäll mot mig själv och inte få prestationsångest.

Veckans vardagslyx – Egentligen skulle jag ta akupunktur på Fredag, men det känns lite dumt att klämma in så mycket precis innan festen. Så jag funderar på att ta en massage hemma nu i dagarna istället. Jag älskar att de kan komma hem till mig istället för att jag måste åka till dem.

Veckans Inspiration – Jag har inspirationstorka! Kan någon ge ett bra förslag?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. De snabbaste sätten för mig att få inspiration är två. Antingen att fika eller prata i telefon med någon annan människa. Behöver inte vara någon man känner så väl men bara att få höra folk berätta om sig själva eller diskutera olika saker kan vara enormt inspirerande eftersom man kommer ur sitt eget huvud en stund. Alternativt att vila eller göra något annat. När man jobbar med sin passion kan det räcka med att vila lite från den för att man ska hitta tillbaka. Hoppas och tror att du hittar den snart igen och skönt att du börjar kunna slappna av i vardagen igen 🖤

  2. Framgångspodden har varit min inspiration sista tiden. Många inspirerande människor med otroliga livshistorier. Avsnitt 100 med Petter Stordalen var fantastiskt. Hans inställning till livet och karriär är verkligen inspirerande.

  3. London-tips, kanske extra barnvänliga! Färgtips – hur du börjar mixa och matcha färger och mönster. Hårtips – hur gör du den fina knuten?