10 Regler För Att Göra Livet Lite Enklare

Jag tycker att livet ska vara roligt och hyfsat enkelt. Det är givetvis lättare sagt än gjort. Mycket av vår situation är lätt för oss att påverka, men det är ibland svårt att komma igång. Så jag har gett mig själv 10 regler för att göra livet enklare.

1. Gör alltid det tråkigaste först.

Om du tar tag i det jobbigaste, största eller tråkigaste i början av dagen så kommer resten att kännas lätt efter. Det är lätt att skjuta på det och att det börjar väga tyngre och tyngre på axlarna. Tillslut kan det bli till en ”omöjlig uppgift”, trots att det egentligen kanske inte är så himla farligt jobbigt/mycket ändå.

2. Be om hjälp.

Jag vet själv hur otroligt dålig jag är på att be om hjälp och hur förvånad jag blir när jag faktiskt får den. Livet är mycket lättare om vi hjälps åt och vi alla måste bli bättre på att våga be om hjälp när vi behöver det, oavsett om det är litet eller stort. De flesta mår bra av att hjälpa andra, så du gör inte bara dig själv en tjänst.

3. Titta mindre på TV.

Jag har varit skyldig till synden att bara ”titta på ett avsnitt till” förr. Numera är jag stenhård. Vi har sagt upp vår vanliga tv helt och hållet och tittar bara på Netflix eller HBO. Det blir ett eller två avsnitt av en serie per kväll och det är högst 4 kvällar i veckan. Jag vill bara se saker som ger mig något och har slutat ”slökolla” helt och hållet. Skillnaden är enorm!

4. Använd 10 minuter varje dag till att plocka undan.

Det är jobbigt för hjärnan att vara i stökiga rum, så även om du bara har 10 minuter på dig, plocka bort så att du slipper se det. Annars ligger det lätt där inne och gnager i bakhuvudet som ett måste. Det är allra bäst att ta de 10 minutrarna innan du lämnar hemmet eller sätter dig ner och ska jobba. Så är resten av dagen lite roligare sen.

5. Gör en budget och betala av eventuella skulder.

Det är få saker som är värre än att behöva oroa sig för pengar. Det har förstört äktenskap, företag och hela liv. Låt det inte gå för långt, sätt dig ner, gör en budget, följ den och betala av det som krävs. Att sticka huvudet i sanden är aldrig ett alternativ.

6. Få en daglig dos inspiration.

Vad det är beror helt på vem du är. Det kan vara en surf på Pinterest, en kaffe och people watching, TED talks, bläddra i en tidning, läsa en bok, se en dokumentär, ringa en vän, gå på en utställning, you name it. Det håller kreativiteten, fantasin och lekfullheten vid liv.

7. Rör på dig varje dag.

Jag vet att vi alla tjatar om det här. Du behöver inte gå på gymmet varje dag, men ta trappan, hoppa upp och ner några gånger innan du klär på dig på morgonen, dansa i duschen, lek kull med barnen. Oavsett vad det är, gör något som får upp lite flås varje dag så mår både kropp och själ bättre.

8. Gör dig av med giftiga människor i ditt liv.

Det finns ingen anledning att behålla en vän som inte får dig att må bra. Familj och arbetskollegor kan vara svårare att undvika, men det finns knep och omvägar där med. Bestäm dig för att ge vikt åt de som inspirerar och höjer dig. De som hejar på dig och som du känner likadant för. Vi blir som vi umgås.

9. Stäng av datorn och telefonen en timma innan läggdags. 

Det är inte bra för oss att stirra in i våra skärmar så mycket som vi gör. Jag vet att jag är skyldig till det så fort Ace inte är i närheten. För att det inte ska påverka mina ångestnivåer eller min nattsömn så har jag ett alarm som ringer en timma innan jag går och lägger mig. För att påminna mig att lägga telefonen i ett annat rum och helst plocka upp en bok.

10. Prioritera.

Lär dig skillnaden på vad som är viktigt och vad som är brådskande. Bara för att något har en deadline så behöver det inte vara precis där du ska lägga din tid. Kanske är det värt att vara sen med något oviktigt för att göra någonting viktigt lite bättre?

Vilka är era bästa livsregler?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Tess! Jag hittar inte din nya blogg på Bloglovin, utan bara din engelska… Känner att jag glömmer av att läsa så fort den inte dyker upp i flödet och det vill jag inte, för jag gillar verkligen din blogg. Är det något UI håller på att fixa?

  1. Hej fina du!

   Jag vet, det är sååå irriterande. Vi har kontaktat Bloglovin’ för felet ligger på deras sida och har hittills inte fått något svar. De är kända för att vara lite långsamma med den här typen av saker och det är otroligt frustrerande.
   Jag lovar att säga till så fort problemet är fixat!

   Kram <3

 2. Tack för detta viktiga, härliga inlägg! Du är en del av punkt 6 för mig. 😊💕 Ibland går punkterna 1 och 10 ihop och blandas, jag behöver ofta prioritera att inte göra det tråkiga först för då kanske jag aldrig kommer fram till det roliga, det jag behöver eller bara vila, för det finns ju alltid något kvar att göra. Men visst, oftast är det skönt att få det tråkigaste undanstökat, ibland kräver det dock att jag gjort något roligt och avslappnande först. Då kan det tråkiga kännas tom. lite lättare. Detta eviga balanserandet, hänger du med i mina tankar? 😊 Kram!

 3. Vilket bra inlägg. Håller med om alla punkter. Vad vacker du är på bilden 🙂