Måndagslistan 10e September

Sådär, nu är vi tillbaka i London igen och resandet är avklarat för ett tag.

Jag älskar att vara borta, men det är super skönt att komma hem till normala rutiner igen. Jag är tillbaka på Minnow och jobbar, Ace är på förskolan och Olive är upplockad från Amy, som hade henne den här gången och snorkar bredvid mig på min jacka. Som det ska vara med andra ord.

Nu är jag redo för hösten på riktigt, den här veckan kör vi igång. Pepp på det!

Veckans mantra – ”Allting händer för mig, inte mot mig”. Det är viktigt att se skillnaden mellan att aktivt delta i livet och jobba för sin framtid och att bara låta det ”hända”. Saker händer för att jag jobbar mot det, jag har ett aktivt val i allt.

Veckans affirmation – ”Vi är våra vanor. Vi blir vad vi väljer att göra”. Att bli lycklig/framgångsrik/hälsosam etc är något som vi får jobba hårt för länge. Det måste bli en vana för oss innan någonting positivt kan hända. Dåliga vanor är mycket svårare att bryta än vad det är att skapa nya bra vanor. Så börja i rätt ände, så försvinner ofta de sämre vanorna automatiskt när de bra växer.

Veckans mål – Att hitta tillbaka till rutinen igen. Ace är en rutinbebis och jag är en rutinmänniska. Det är jättekul att vara ute och resa, men det är inte alltid helt hälsosamt. Så jag ser fram emot att äta, jobba, träna och sova på bestämda tider igen.

Veckans dröm – Jag drömmer om att vara galet organiserad. Lite udda kanske, men det är så skönt när livet går smidigt. Helst vill jag ha allting återkommande i min kalender och veta att allting hinns med och blir gjort. Just nu har jag stående frisörbesök, nageltider, Olives veterinärbesök för allergisprutor, tandhygienist och liknande. Då slipper jag tänka på att boka det utan kan bara följa kalendern istället. Väldigt smidigt.

Veckans vision – En hel drös kusiner som leker och skrattar tillsammans i gräset en ljummen kväll medan vi föräldrar pratar och tittar på. Jag har 4 småsystrar och Ace har redan en kusin på min sida och tre på Garths sida. Så jag har en känsla av att det kommer att bli en stor familj som ses i framtiden. Tänk vad härligt om de får växa upp så mycket som möjligt tillsammans.

Veckans fokus – Att få ordning på rutiner, hemmet och landa igen. Jag har för första gången 3 halvdagar då Ace går på förskolan och jag kan sitta och jobba. Oftast blir det här på Minnow, jag har sagt till dem att de får kasta ut mig om jag är här för ofta…

Veckans händelse – Den här veckan är den enda händelsen att Ace ska på sin 8-12 månaders kontroll. Men i övrigt, ingenting alls, vilket efter ett par flängiga veckor är super skönt.

Lärdom från förra veckan – Även om jag verkligen gillar rutiner så är det väldigt viktigt att bryta dem ibland. Ace kan gå och lägga sig en timma senare om det betyder att vi får äta en trevlig middag i Paris tillsammans. Jag måste lära mig att slappna av lite mer ibland.

Veckans vardagslyx – Jag ska gå på yoga på onsdag. Det känns som vardagslyx eftersom att jag annars bara kan gå på helgerna, men nu när Ace är på förskolan så ska jag ta den sista timman för mig själv och få stretcha ut ordentligt.

Veckans Inspiration – Josefina skickade över den här artikeln om livet och jag tycker att den är så bra att jag var tvungen att dela den med er – Happiness & The Gorilla.  Precis så!

Jeans – Stradivarius, t-shirt- Asos, sneakers – Adidas, hårband – Asos Design. (annonslänkar) Location – Minnow. Foto – Ida Zander.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *