Vi firar Aces BF-dag, tittar på Eiffeltornet & så går han!

I dag för exakt ett år sedan var jag sjukt spänd och förväntansfull, det var nämligen Aces planerade födesedatum. 

Egentligen skulle han bli/är han ett år i dag. Det var nästan tur att jag inte visste att det skulle ta två hela veckor till innan han faktiskt kom ut. Jag vet inte om jag skulle ha pallat att vänta så länge, eftersom att jag var så trött på att vara gravid och stor som ett hus redan då.

Han har faktiskt utvecklats i takt med sitt planerade födelsedatum och inte när han egentligen kom, men det är att räkna med. Han har ju funnits sedan i slutet av December året innan, bara i magen och inte utanför. De utvecklas precis lika mycket där inne under de två veckorna jag gick över som de gör utanför. Han föddes helt enkelt 2 veckor gammal. Ganska coolt egentligen. Jag undrar om det är därför han kändes så mogen på en gång. Glad, sov bra och allmänt chill på livet.

Han var helt enkelt bekväm där inne och en riktig liten tjockis när han kom ut. Nästan 4 kg och såg ut som en nöjd liten Buddah.

Vi firar vår BF-dag i Paris och Ace själv firade med att gå första gången på riktigt i går. Självklart valde han lobbyn på Mandarin Oriental här i Paris att ta sina första riktiga steg i… Alla där inne måste ha trott att vi var helt galna så mycket som vi skrattade och hejade (och grät en liten tår). Det är en stor milstolpe. Han har tagit ett, två steg tidigare, men nu går han faktiskt på riktigt. Det finns en film på min Instastory om ni vill se (@TessMontgomery).

Under de senaste 11 månaderna har han flygyt 15 gånger, bilat från Lake Como till London och snart åkt 2 resor med Eurostar. Vi sa alltid att vi skulle försöka fortsätta resa efter att vi har fått barn och det har vi verkligen lyckats med. De flesta resorna har givetvis varit till Sverige för att träffa familjen.

Vi firar hans riktiga 1-årsdag den 22a med kalas hemma i London. Men det är två långa veckor kvar till dess. Inte fullt lika långa som förra året dock…

Någon mer som gick över och fick bli igångsatt?

PS. Denna dagen är även viktig av en helt annan anledning. Din röst har aldrig varit mer värdefull än nu, använd den. Om du är missnöjd –  rösta blankt! Men rösta inte för ett parti som vill ta kvinnorätten tillbaka till 50-talet, skiter i miljön, vill ta bort pappadagar och är ungefär lika vettiga som Brexit och Donald Trump tillsammans. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

  1. Vill först bara berömma för en så härlig och fin blogg! Tycker det är så härligt att gå in och läsa här då vår bebbe bara är någon månad yngre 🙂 Jag har en fråga då vi själva inte vågat resa med bebis ännu; vaccinerade ni Ace för mässling innan ni började resa? Undrar bara för att vår BVC-sköterska har rekommenderat att vi vaccinerar för mässlingen innan vi reser någonstans alls utanför Sverige och vi har velat avvakta till nu med den sprutan 🙂 Undrar alltså bara för att få input på hur andra har gjort 🙂

  2. Tess, håll dig till att skriva om blöjor och läppglans. Det passar dig. Yttra dig inte om politik eftersom man märker att du inte har någons sorts kunskap inom det området med din kommentar.

    1. Eh jo det har hon, och du sympatiserar uppenbarligen med SD.

  3. Hej Tess. Jag fick 13 dagar över med vår pojke. Tyckte de var väldigt jobbigt eftersom jag var så stor och de var typ 30 grader varmt (satt mest vid fläkten sista veckan:) lillen ville inte komma ut så jag blev igångsatt och slutade med akut snitt. Sju veckor senare så har jag fortfarande en liten gravidmage men den försvinner väl tids nog får jag hoppas! Lillen växer och mår bra och de är ju huvudsaken

  4. Har nog sett klippet där Ace går hundra gånger nu! Man ser verkligen lyckan, glädjen och stoltheten i dina ögon, så himla fint! <3

    (Strunta förövrigt i Christines totalt befängda och otroligt korkade kommentar, du vet Tess att du är mycket mer än blöjor och läppglans, samt att du är en riktig power-kvinna med så jäkla mycket vett och etikett!)

  5. Lite sent nu men rösta inte blankt, de rösterna räknas inte (bara när man tittar på valdeltagande) så en blankröst är att släppa fram SD. Bra att veta i framtiden.