Svenska Modefavoriter I Butik Just Nu

Blus – Filippa K, rosa klänning – by Malina, kjol – Filippa K, väska – Acne, sneakers – Tiger of Sweden, topp – Ida Sjöstedt, kappa – Tiger of Sweden, blus – Dagmar , klänning – Filippa K. (annonslänkar)

När det är modevecka så passar det ypperligt bra att spana på den snyggaste svenska modet i butik just nu tycker jag.

Jag har lovat att jag ska bli bättre på att bära och köpa svensk design, man vill ju supportra hem-teamet ju. Det hjälper givetvis att svenska mode designers är väldigt duktiga.

Jag har nämnt det förr, men jag måste påpeka igen att svenskt mode syns alldeles för lite i England. Jag förstår verkligen inte varför så många bra märken fastnar på ställen som Harrods och dammar? Kom igen nu, danskarna gör det ju så himla väl.

Jag köpte faktiskt mitt första plagg någonsin från Whyred igår, eller plagg och plagg, ett par sandaler på REA. Nu är sommaren visserligen nästan över, men de var så snygga och riktigt sköna att jag ser dem som en investering till nästa sommar och semestrar däremellan. Ni får se dem här på bloggen snart.

Om jag riktigt skulle gå loss så skulle jag köpa allting i collaget över + jaga rätt på den här klänningen (annonslänk) i min storlek. De är alla i riktiga Tess-färger.

Just duvgrått är så himla vackert och det verkar finnas mycket av det just nu. Många av plaggen är från förgående säsong, men det gör verkligen inte mig någonting. Om jag kan hitta något som jag verkligen gillar på REA så är det bara en win. Jag är inte den som är den.

Det finns så mycket snobberi runt mode och jag hatar när det ska vara bajsnödigt och jobbigt. Jag vill ha kul och leka fram en garderob som verkligen är jag och som jag älskar. Plaggen kan vara från vilken säsong som helst och får gärna vara second-hand eller vintage. Det är ju då stilen blir personlig och man slipper ramla i trendfällan.

Shoppar ni mode från svenska designers? Vad var det senaste ni köpte?

For the English version of this blog, go to TessM.blog. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Ann-Marie

  Hej! Jag tycker det är så roligt att läsa många av dina inlägg och tycker att du har en riktigt snygg klädstil.
  Jag jobbar för närvarande hemma mestadels av tiden och besöker kontoret en vecka per månad. I och med det är det inte riktigt lika roligt att shoppa längre eftersom jag inte använder ”vanliga” kläder dagligen utan det blir mest fritidskläder när jag jobbar hemifrån. Har funderat på om det är nu jag ska passa på att bygga upp min garderob och satsa på kvalitativa plagg som håller genom olika trender. Har du någon idé eller tips om hur jag ska tänka? Jag tycker det är svårt att få ihop en garderob som funkar bra tillsammans, ofta har det blivit att köpa enstaka plagg som jag tycker är fina men som sen inte funkar så bra med övriga garderoben.

  1. Hej Ann-Marie!

   Tack snälla du. Den här frågan gör jag ett inlägg på! Titta in lite senare i veckan för svar <3 kram

 2. Jag upptäckte ett svenskt märke som heter Jascha förra året, mycket fint där. De tillverkar grejerna i Europa i bland annat Estland så då vet jag att jag inte stödjer barnarbete genom att handla där.