Gå På Modevecka i Pyjamas?

Pyjamas – Parasol Rose, väska – Chanel, ankelboots – Tara Jarmon. Fotograf – Ida Zander.

… kan man det? Jag tog i alla fall på mig en pyjamas, tog med mig min bebis och gick på Camilla Thulins visning.

Där kom igen mindre än Sara Danius nedvandrande för catwalken i en egendesignad knytblus. Bärbar politik, hur härligt? Feministen i mig vill köpa en bums. Resten av modellerna var kunder och profiler, så inga traditionella modeller och det var både jordnära och uppfriskande. Det blev stående ovationer och dubbla finaler.

I publiken fanns bland annat Anders Borg, Karina Eriksson Wärn (rektor på Beckmans) och min kära Kicki som äger Daisy beauty och på catwalken såg jag både en gul maxiklänning som jag ska spana på och en grön jumpsuit som alla pratade om. Kika in min Instastory för bilder och en video eller två.

Ace skötte sig återigen exemplariskt. Han verkar förstå att man ska sitta tyst och titta när allting drar igång och återigen var det piano som spelades. Jag älskar livemusik, men det är lite mer nervigt med en bebis när det är lite tystare och mer stämningsfullt.

Efter visningen tog jag sällskap med Kicki och kollade in Stockholms första Uniqlo. Grattis hörrni, det är en toppenbutik och nu behöver ni inte komma till London för att shoppa där längre. Jag kan varmt rekommedera deras kashmirtröjor, jag har fortfarande kvar en tröja som jag köpte för 7 år sedan som är i toppenskick. Varje år köper jag två nya färger, så nu har jag en hel liten regnbåge där hemma i lådan.

Det blev ingen shopping där, men däremot kom jag hem med 3 par skor. 1 par sandaler som jag hittade på Whyreds rea i Sturegallerian och två par riktigt härligt höstiga stövletter från Marzio på Nybrogatan. Tur att Garth kommer ikväll med ännu en väska…

Förresten, hur fint är inte printet på kimonoblusen jag bar? Det är nakna kvinnor! Mode är nästan alltid mer eller mindre konst tycker jag.

For the English blog, go to www.TessM.blog. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Trist att Uniqlo är kända för sina dåliga förhållanden i klädfabrikerna bara…

    1. Det visste jag inte, berätta mer?