Måndagslistan // The Monday List

For the English version, please go to the bottom of the post

Jag har sovit exakt 2 timmar i sträck som max de senaste 3 nätterna. Så jag glömde bort att det var Måndag och dags för en lista fram till nyss.

Stackars Ace har åkt på någon riktigt jobbig bacill med hög feber och ont i halsen. Han vill inte äta, sova och bara gråter och vill bli buren. Vilket såklart är fullt förståeligt, men nästan omöjligt när man är själv i Sverige. Han blev sjuk dagen innan vi åkte hit och först tänkte jag avboka vår flight, men så verkade han lite piggare och så åkte vi ändå. Men sen blev han sämre igen och det har verkligen inte varit lätt för någon av oss, allra minst för honom. I dag är första dagen som jag får i honom något annat än fruktklämmisar och kex.

Veckans mantra – ”Inget ändras om inget ändras”. Kanske ganska självklart, men vi kan inte göra samma sak och förvänta oss en annan utkomst. Det är dags att göra någonting nytt.

Veckans affirmation – ”Jag är inspirerad och motiverad”. När man får chansen till en nystart så väcker det liv i både motivationen och inspirationen. Nu kör vi!

Veckans mål – Att Ace ska bli frisk och att jag ska få sova. Han mår mycket bättre redan så jag håller tummarna.

Veckans dröm – Att bli riktigt rutinerad på investeringar i aktier. Jag har varit där och pillat litegrann, men har så mycket kvar att lära mig.

Veckans vision – Ett kontor utanför hemmet, med kollegor och en liten plats för Olive. Mitt eget företag såklart.

Veckans fokus – Förändring, förbättring och mode såklart (Det är Stockholms modevecka).

Veckans händelse – I morgon händer något stort som ni får veta mer om då. Pepp! Så det är den största händelsen, men nummer två modeveckan. Jag ska på två visningar och det ser jag verkligen fram emot. Fler blir svårt med Ace tyvärr, så två är perfekt den här gången. Jag älskar modeveckan, det är så mycket inspiration i luften.

Lärdom från förra veckan – Förskola = Virus och bakterier. Vi får helt enkelt räkna med en sjuk-höst nu när Ace börjar med alla andra barnen. Jag får tänka att det är bra för immunförsvaret.

Veckans vardagslyx – Jag ska köpa och äta kräftor, så underbart gott och härligt svenskt!

Veckans Inspiration – Jag är väldigt inne på det där med lycka och att vara lycklig. Det är mitt mål i livet. Så enkelt och ändå så svårt. Så när jag hittar TED talks eller liknande i ämnet så slukar jag dem direkt. Den här veckan gillar jag Dan Gilbert ”The Surprising Science of Happiness”

For the English version, click below.

I have had max 2 hours sleep in one stretch in the last 3 nights. I even almost forgot it’s Monday and time for a new list.

Poor Ace has picked up some nasty bug and has been struggeling with a high temperature and a sore throat. He is not sleeping or eating and all he want to do is to be carried around and to cry. It’s completely understandable, but almost impossible when I’m here on my own in Sweden. He got sick the day before we left and seemed a bit better, so I ended up flying with him anyway. But then he got worse again. It has been rough on all of us, mostly on him of course. I would take his illness if I could. Today is the first day I could get him to eat anything but fruit pouches and baby snacks.

The mantra of the week – ” Nothing changes if nothing changes”. It sounds like a given, but think about it. We can’t do the same thing over and over and expect different outcomes. It’s time to do something new.

This week’s affirmation – ”I’m inspired and motivated”. A new start is a great boost for motivation and inspiration. Let’s do this!

The goal of the week – For Ace to get well and for me to get some sleep. He feels better already, so fingers x.

Dream of the week – I want to really learn about the stock market. I have dabbled, but I have a lot left to learn.

This week’s vision – An office outside of the home, with colleagues and a little corner for Olive to nap in. My own business of course.

The focus of the week – Change, improvement and fashion of course (It’s Stockholm Fashionweek.)

The event of the week – I have something big to reveal tomorrow, I’m so excited! So that’s my biggest event, the second biggest is fashion week. I’m going to attend two shows this time. I can’t do more when I’m on my own with Ace, but I’m happy just to go at all. I love fashion week and find it very inspiring.

The lesson from last week – Nursery = virus and bugs. I guess we have to count on a fall of colds now when Ace start nursery for real. I guess it’s good for his immune system.

This week’s everyday-luxury – I’m going to go and buy and eat some crayfish. It’s my favorite thing to eat here in Sweden and now is the season.

The inspiration of the week – I’m all about happiness and to be happy. It’s my big goal in life. So when I find TED talks or similar on the subject, I will watch it. This week I found Dan Gilbert’s ”The Surprising Science of happiness” very interesting.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *