Mina 2 Bästa Concealers // My 2 Best Concealers

For the English version, please go to the bottom of the post.

Om det är en makeup produkt som jag alltid provar nya av är det just concealers.

Jag använder inte foundation särskilt ofta, så därför är det extra viktigt att jag har en concealer som jag trivs med. Jag vill täcka under ögonen, runt näsan, eventuella märken eller finnar och jämna ut uppe på ögonlocket. Jag har även ett par synliga blodådror precis under ytter delen av ögonen som inte är så roliga.

Jag har landat i att jag behöver två olika concealers, en lättare och en mer täckande. Just nu känner jag att jag har hittat en riktigt bra balans. Den lättare går under ögonen, på ögonlocken och runt näsan, medan den mer täckande hamnar ovanpå ådrorna, fläckar och finnar samt under ögat om jag har haft en riktigt tuff natt.

Förr använde jag klassikern Toche éclat som är väldigt bra eftersom att den reflekterar ljus och ger en fin, skir täckning som inte hamnar i rynkor och veck. Däremot så tycker jag att den blir lite grå på bild, speciellt om man använder blixt.
Så jag har på det senaste gått över till by Terrys ”Touche Veloutée” istället och är verkligen supernöjd. Den ger samma effekt som Touche éclat, men utan det grå.

Min tyngre concealer är en som ni har sett förut – L’Oréals ”Infallible Total Cover Concealer Palette”. Jag använder i huvudsak den mörkaste av de hudfärgade nyanserna (som ni ser på bilderna) och den täcker så himla bra. Det är nästa som att bli retuscherad. Man får vara lite mer försiktig runt fina linjer och bara lägga ett tunt lager, då den är ganska så tjock och täcker riktigt rejält.

Dessa två concealers tillsammans gör att jag väldigt sällan känner att jag behöver använda foundation. Så mycket bättre för huden och ett steg mindre i sminkrutinen på morgonen. Win-win.

Har ni några concealerfavoriter att rekommendera?

For the English version, please click below. 

If there is one makeup product I often buy to try out from new brands, it’s concealers.

I’m not really a foundation kind of girl, so it’s really important for me to have a great concealer in my makeup bag. Especially since I had kids… To not look like a walking dead I cover my under eye circles, around my nose for redness, any spots or patches and also the top of my lid so I have a nice even base for my eyeshadow. I also have a couple of lovely visibly blue veins in the corners of my eyes that I prefer to keep hidden.

After a lot of experimenting, I have realized I actually need two different kinds of concealers to do the job properly. One light and smooth version and a heavier one with more coverage. I use the light version under my eyes, on my eyelids, and around the nose and the heavier one goes on top of any blemishes, the veins and on the lower part of my dark circles if I have had a particularly rough night.

Tn the past I always used YSl’s Touche éclat. It is a lovely product that really reflects the light and has a very sheer finish, however in photos, especially when using a flash, it comes up slightly grey-tinted. As a blogger that does bother me a bit. So when I found by Terrys ”Touche Veloutée” that basically does the same thing sans the greyness I switched over.

My heavier concealer of choice, I’m pretty sure I have spoken about in the past, but it has become such a staple in my makeup bag that I will mention it yet again. It’s – L’Oréals ”Infallible Total Cover Concealer Palette”. Its basically like real life retouch. I have to be a bit more careful to make sure I don’t get it in any fine lines and only use a thin layer. But used right the cover is magic. As you can see in the photos, the darkest skin colored version is my fav and it even covers my veins completely.

These two concealers together are enough for me to be able to go completely foundation free and still look awake and with nice skin. It allows my skin to breathe more and I lose one step in my morning makeup routine. Win-win!

Do you have any concealer faves?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Caroline

    Jag älskar Mac Pro Longwear concealer! Använder den både under ögonen och på finnar, och tycker den funkar hur bra som helst. Den smälter verkligen in i huden och lägger sig runt men täckande, och jag gillar också att den kommer i en hygienisk mini-pumpflaska. Full pott helt enkelt! 🙂

  2. Vill testa den från by Terry!