Måndagslistan // The Monday List

Poster – Desenio, telefonskal – Ideal of Sweden, veckokalender – Sainsburys. 

For the English version, please go to the bottom of the post

Hej Måndag! Jag sitter redan och jobbar på Tart café medan Ace är 2 timmar på förskolan. 

Det har öppnat en helt ny värld för mig att kunna jobba dagtid och jag känner mig redan så himla mycket mer harmonisk, kreativ och allmänt glad. Äntligen kan kvällarna bli mina egna igen. I dag är även Olive med och ligger just nu och snusar sött i mitt knä.

Veckans mantra – ”Det är upp till mig själv att göra mig lycklig”. Det är så otroligt viktigt att förstå att det inte är andra personers uppgift att göra oss lyckliga. För det är omöjligt för våra partners, föräldrar, vänner eller barn att ta an en så pass stor uppgift. Det är vi själva som måste fundera ut vad det är så gör oss lyckliga på djupet och göra mer av just det. Lycka kommer inifrån.

Veckans affirmation – ”Jag är duktig och framgångsrik”. Att titta på sina egna framgångar och se dem för vad de är kan vara svårt. När vi siktar högre och högre är det lätt att vi blir storleksblinda och nedvärderar vad vi redan har uppnått När jag tittar tillbaka på mitt liv så gör jag det med stolthet. Jag har uppnått sjukt mycket redan och jag vet att det komemr att bli minst lika mycket till.

Veckans mål – Att förbereda inför Stockholm, modevecka och en rolig hemlis som jag avslöjar nästa vecka. Jag hatar att vara hemlighetsfull, men det är något som har legat och kokat ett tag nu så jag är redo att köra igång på riktigt.

Veckans dröm – Att jobba med välgörenhet. Jag har en framtidsvision att när jag är runt 60 så vill jag syssla med välgörenhet och att ge tillbaka på heltid. Det krävs förstås att jag har möjligheten att ta den tiden, så om jag vill nå dit så måste jag jobba på och se till att jag har råd att inte aktivt tjäna pengar senare.

Veckans vision – Barnbarn. Jag vet att jag precis har fått mitt första barn själv, men det öppnar upp drömmen om barnbarn. Vad härligt det måste vara att få ha barn runt sig hela livet och att kunna skapa det bandet med mina barns framtida barn som jag hade med mina far och morföräldrar.

Jag älskar de här bollarna, så vackra blommor!

Veckans fokus – Att packa, tvätta, jobba undan och få ordning på allting innan jag och Ace åker till Sverige på Fredag.

Veckans händelse – Att åka hem såklart. Vi kommer att stanna i 10 dagar, jag och Ace åker först och sen kommer Garth på Torsdagen och är med oss hela nästa helg. Jag har rutin att resa ensam med Ace nu och fredag-tisdag spenderar vi på Ekerö hos Pappa och Aja innan vi åker in till stan och bor hos Steffi, Harry och Nalle tisdag – söndag. PÅ så sätt hinner vi träffa alla.

Lärdom från förra veckan – Sömn är viktigt. Mitt gamla magsår har blossat upp på senaste och trots att jag tar min medicin igen så har jag haft ont i magen på nätterna och inte kunnat sova. De sensta två kvällarna har jag tänkt på vad jag äter och när och har sovit så himnla mycket bättre. Jag får så mycket mer gjort och är så mycket gladare om jag sover bra.

Veckans vardagslyx – Den här veckan har jag ingen vardagslyx inplanerad och min hjärna ekar tom. Någon som kanske kan komma med ett förslag?

Veckans Inspiration – ”The Four Hour Work Week”. Den här boken läste jag för länge sedan, men det är först nu som jag verkligen har börjat använda mig av Timothy Ferriss tekniker på riktigt: Jag gillar speciellt hur han skalar ner möten till telefonsamtal, samtal till emails (och emails till whastapp meddelanden..). Samma sak med att bara kolla emailen ett par gånger per dag och verkligen compartmentalize (finns det ens ett ord för detta på svenska?) när det kommer till jobb. Det funkar så himla bra för mig just nu.

Ni kan hitta boken på svenska här. 

Så här fint blev det med ljus shellac på korta ganska raka naglar. 

For the English version, click below. 

Poster – Desenio, phone case – Ideal of Sweden, calSainsbury’snsburys. 

Hello Monday! I’m already working away at Tart whilst Ace is spending another 2 hours settling in at the nursery. 

This has opened a whole new world for me. I’m so happy to be able to work during the day and get my evenings back. I’m feeling a lot more relaxed, creative and plan happy already. Today Olive got to come with and is at the moment snoring away in my lap.

The mantra of the week  – ”It’s up to me and no one else to make me happy”. It’s incredibly important to realize that we are all in charge of our own happiness. It’s not up to our partners, parents, kids or friends to make us happy, that would be an impossible task. We have to figure out what makes us tick and do more of that., Happiness comes from within.

This week’s affirmation – ”I’m hardworking and successful”. It can be hard to look at our own accomplishments and see them for what they are. We always aim to reach higher, so as soon as we get to a certain point it becomes old news. We should never look down on how far we already have come. When I look back at my life, I do it with pride. I have reached a lot of my goals and I know I will reach many more.

The goal of the week –  To prepare for Stockholm, the fashion week and a fun secret I’m ready to reveal next week. I hate not being able to tell you all and this has been cooking away for a while now. I can’t wait to let you know what I have been working on.

Dream of the week – To work with charity full-time. I have this vision of me in my 60s busy spending my time on charity and giving back. Of course, I will have to try to set myself up now to make that a possibility in the future, if I want this vision to become reality.

This week’s vision – Grandkids. I know I just had my first baby this year, but still, I can’t help to think how that opens the doors to future grandkids. I had such a strong relationship with my grandparents and I can’t wait to have the same with Ace’s (and hopefully his siblings) little ones. 

The focus of the week – Washing, packing and working away so I’m all ready to go to Sweden on Friday.

The event of the week – To go back home to see my family and attend fashion week. Ace and I are going for 10 days and Garth joins us for the second weekend. I’m used to travelling on my own with Ace now and it helps that I have my family back home. We will be staying with Dad and Aja Friday – Tuesday and with Steffi, Harry and Nalle Tuesday-Sunday. This way we get so ee and spend time with everyone.

The lesson from last week  – Sleep is important. My old stomach ulcer has flared up lately and even though I’m back on my medication I had a couple of nights with a tummy ache and bad sleep. The last two nights I have been a bit more careful with what and when I have been eating and it made such a difference for my sleep. I feel like a completely different person when I get enough shuteye.

This week’s everyday-luxury –  I actually don’t have any everyday luxury planned for this week and I can’t think of anything either. What would you guys suggest?

The inspiration of the week –  ”The Four Hour Work Week”. I read this book a long time ago, but it’s only now I have really started to implement a few of the techniques Timothy Ferriss recommends. I especially find his way of downgrading meetings to phone calls, phone calls to emails and emails to messages super useful. I also only check my emails a couple of times a day and I have started to compartmentalize my work a lot more. It really works!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Veckans vardagslyx för mig – äta sushi och dricka vin på onsdag! Tips tips 🙂

 2. I love the list. Will definitely take this inspiration 😀 thanks xxx

 3. Cassandra

  Hej Tess och tack för en underhållande blogg!
  Jag är 27 och bor strax utanför London (på gränsen till essex) ochhar bott här i 5 år nu med min partner som är härifrån, vi har också en son som blir två i november.
  Jag undrar bara om du har några tips på hur man kan träffa mamma vänner eller vänner när man bor någonstans där man inte är ifrån. Jag har provat mamma grupper, klasser med min son men tyvärr så är det mest äldre kvinnor jag träffat på där och inte för att jag bryr mig så mkt om ålder men det är ofta att man är i lite olika skeden i livet o inte har så mkt gemensamt. Jag skulle så gärna vilja träffa andra mammor som är likasinnade eller som man åtminstone känner att man kan sitta o prata med men jag tycker det är så svårt.
  Har du några tips? Har du fått/hittat andra vänner nu efter att du blev mamma?
  Massa kramar till dig o din familj xx

 4. Jag hade lätt unnat mig en massage eller ett spabesök som vardagslyx den här veckan. Nu är jag fullbokad med jobb & därefter en otroligt rolig helg då min bästa vän gifter sig, men kanske nästa vecka?

  Älskar för övrigt Tim Ferriss – både den boken och hans podcast (lyssna om du inte redan gjort det!). Mycket bra tips, lätt att plocka några godbitar utan att för det behöva ändra hela sitt liv (om man inte vill) och framförallt så oerhört motiverande. Han är en starkt bidragande faktor till att jag tog tag i att skapa en blogg som jag tänkt på så länge!