Ni Frågar // Q&A

For the English version, please go to the bottom of the post.

Spännande med dagis – vad får ni betala och hur länge har ni honom där per vecka är er plan?/ Anna

Ja sjukt spännande och lite läskigt med. Tanken att han ska vara någonstans där varken jag eller Garth är känns så himla konstig, men jag gissar att jag kommer att vänja mig. Vi har valt att ha Ace på förskolan 3 halvdagar i veckan, så från 07.30-13.00 måndag – onsdag. För det betalar vi ungefär £650 i månaden. 

Det som är extra bra är att de är flexibla på vår förskola, så om jag skulle behöva en heldag så kan jag lägga till det när det behövs. Till exempel om jag skulle få ett modelljobb. 

Jag älskar din måndagslista och ska ta upp idén med veckans mantra och veckans affirmation ska skriva in dem varje vecka i min BuJo). Tänker du ut dem själv eller har du någon bra resource på nätet att tipsa om? / Gunvor

Vad glad jag blir! Jag känner verkligen själv att mina måndagsinlägg funkar som terapi för mig. Jag brukar tänka på vad jag känner inför veckan och jobba därifrån, ibland ploppar de upp i huvudet av sig själv och ibland går jag in på Pinterest för att få inspiration. 

varför är det svårt att enbart prata svenska med honom om det ändå är ditt modersmål? / Hanna

Jag har bott i London så länge att jag pratar ungefär 80% engelska och 20% svenska i min vardag. Så mitt automatiska språk är numera Engelska. Jag måste påminna mig själv att prata svenska när jag är med Ace, vilket jag blir bättre och bättre på. Sen umgås vi i första hand med engelskspråkiga vänner och då blir det bökigt och nästan lite otrevligt om jag ska prata svenska med Ace, men engelska med dem. Så det blir helt enkelt att jag blandar för att det är lättast och känns trevligast mot alla. Även om det vore väldigt härligt om Garth kunde lära sig lite mer svenska, så blir det fel när han inte förstår vad jag säger. Just nu babblar jag som tusan med skrutten hela dagarna så att han ska vänja sig vid konversation och jag är nöjd om det blir 50/50 mellan språken.

Dock har jag bett alla i familjen att bara prata svenska med honom och när vi är i Sverige så är det givetvis modersmålet som gäller. 

Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Framför allt i drömmen om att åka till Tokyo och Japan, som verkligen är mitt drömresemål nr.1; kulturen, historien, arkitekturen, maten, osv…! Och i längtan efter hästryggen. Har verkligen tänkt att jag ska hitta någonstans att ta en dagstur innan sommaren är över. Det har ju varit så otroligt varmt och då är det varken kul för ryttare eller häst, men nu när det blivit lite svalare så ska jag se om jag kan hitta något ställe. Vet du något bra stall i Stockholm? 
/Lisa

Jag har ridit på ett par olika stall i Stockholm, men det var länge sedan nu. Vi hade vår häst Wicke på Rastaborgs ponnystall på Ekerö, jag red även på Sjövillan på Färingsö, ett travstall på Adelsö som jag inte minns namnet på och på Östermalms ridskola. Jag tycker att det finns riktigt många bra stall i Stockholm, här i London är det lite svårare att få till det. Man måste antingen resa långt, eller så är det dyrt och riktigt dålig standard tyvärr. Men jag kommer att hitta något när jag har tiden och energin att lägga på hästintresset igen. Det är ju så himla mysigt!

Det kanske är någon annan här inne som kan tips om bra stall i Stockholm?

Känner så mycket igen mig i din beskrivning! Fick första barnet 3 veckor efter du fick Ace och har följt er resa med stort intresse. Nu törstar jag också efter att komma igång med mitt ”vanliga” liv med jobb, träning, rutiner, – – samtidigt som jag är mamma till min son  En sak som stressar mig just nu är att tiden går så snabbt och det finns så mycket jag vill hinna med och jag känner att mycket av det bör ske inom loppet av de närmsta åren (innan jag fyller 40). Vill gärna byta jobb, flytta till en större bostad och framförallt få fler barn. Liksom för er tog det tid för mig att bli gravid med min son, därför är jag osäker på om vi snart borde börja med ett syskonförsök. Men samtidigt njuter jag nu så mycket av att inte vara gravid eller i hormonbehandling och att bara kunna fokusera på och njuta av livet och vår guldklimp. Tack för en fantastisk blogg, älskar att följa med i dina uppdateringar! Kram

Oj vad jag känner igen mig i det du skriver. Att få barn är en sån ögonöppnare för vad som är viktigt i livet och hur fort tiden går. Vi har samma dilemma om just det där med syskon. Men efter att ha gjort lite research om ”postnatal depletion” och pratat med en del vänner som har flera barn så har vi landat i att vi vill ha minst 3 år mellan våra. Jag är 35 just nu och vill bara ha ett barn till, så jag känner ändå att vi har tid. Jag tycker att min kropp ska hinna återhämta sig och fyllas upp med näringsämnen igen så att min nummer 2 ska få samma bra förutsättningar som Ace fick. Och skulle det inte gå att få en till, ja då har vi en underbar liten kille som vi älskar mest på hela jorden. (+ att vi har pratat om adoption sedan vi blev tillsammans). Mitt psyke skulle inte palla att bli inkastad i gravid och nyföddvärlden igen just nu. 

Hej Tess!

Har last din blogg i hundra ar (vi stotte ihop nar jag jobbade pa ScandiKitchen, typ fyra ar sedan och jag blev totalt starstruck och mumlade nagonting om att jag ville fria till min kille som Garth friade till dig, haha. Vet inte om du kommer ihag?).

I vilket fall – for typ fem, sex ar sedan sa hade du planer att ga in mer i skadespeleri och fokusera lite pa det. Ar det nagot som du fortfarande vill halla pa med? Vill minnas att du visade upp lite klipp fran kortfilmer och reklamfilmer och du var sa himla duktig. Tanker du nagonsin att du vill gora det i framtiden?

Kram!
Calle

Hej Calle, det är klart jag minns dig, du var hur trevlig som helst! Vad kul att du fortfarande läser bloggen. Blev det något frieri? 

Vet du vad, skådespeleriet är nog min lilla hemliga dröm som ligger där inne i bakhuvudet och gror, jag tycker ju att det är så himla kul. Om jag vann på lotto så skulle jag direkt ta en ordentlig utbildning på RADA eller LAMBDA här i London, om inte annat bara för att det skulle ge mig så mycket glädje. Jag har ju bara gjort reklamfilmer och små kortfilmer hittills och jag vet att det krävs en hel del för att slå sig in i film och tv-världen. Efter modellande och bloggyrket undrar jag om jag har orken att ta mig an ännu ett krångligt och svårt yrke att lyckas inom. 

Vi får se, jag är sugen, men tvekar. 

Du är så himla fin på bilderna  jättefin outfit och hår, vad har du på läpparna? De ser ”lagom” nude ut, vill också prova! Kram Helen

Tack snälla du, vad gulligt sagt. Jag gillar ljust rosa läppar och varvar ett par läppennor från IsaDora med en lite mörkare rosa från Bobbi Brown som heter ”ballet pink” och du kan hitta den här. (annonslänk)

Jag har märkt något konstigt, min hy är alltid som bäst efter en riktigt lång och blöt utekväll!(??). Jag har fet hy med en del finnar men när jag vaknar efter en kväll med mycket drinkar är det som att alkoholen har förbättrat huden, och finnarna har minskat- kan det verkligen vara så?? Ska tilläggas att jag enbart dricker GTs, inte sockriga drinkar samt slaviskt tvättar bort sminket innan jag stupar i säng vid 05-snåret. Så märkligt! Obs uppmanar inte till att förbättra huden med alkohol! :p / Lis

Vet du vad, du är inte den första som säger det här! Jag har ingen aning om varför det är så, men jag tänkte att kanske någon annan som läser bloggen skulle kunna förklara det för oss? Det måste ligga något smart bakom att alkoholen påverkar just din hud på det sättet. Någon som vet?

Hej Tess, Alltid lika trevligt att titta in här!
Jo, jag undrar om du har kvar din hemliga gravid-grupp på Facebook? Jag hittar inte inlägget när jag söker i bloggen../ Linda

”Framtida Föräldrar”  finns absolut kvar, maila mig din emailadress så kan jag lägga till dig. Tess@TessM.se

Du är såå fin!
Bara finare nu efter graviditeten. / Embla

Tack gulliga du. Det värmer så mycket att få en så fin kommentar och man behöver dem nog aldrig mer än när man precis har fått barn. Jag vet att det är så lätt att ge de negativa kommentarerna all uppmärksamhet i en blogg och det är ju helt total bakvänt. Människan tar av naturen lättare åt sig kritik än positiva tillrop, så det är upp till oss själv att väga om så att vi verkligen kan insupa de fina sakerna våra medmänniskor säger till och om oss. 

Bidra med $25 mikrolån på http://www.kiva.org till miljöprojekt (t.ex. solenergi, husisolering, vattenfilter) för människor i u-länder. De betalar tillbaka lånet till dig och du kan låna ut igen och igen. Ett av de mest effektiva sätten att göra skillnad! Kiva är en Oprah-favorit också. / Alexia

Gud vilken smart sida, det här ska jag absolut göra. Tänk att jag inte har hört om det här förrän nu, vilken spännande idé.

Hej,

Jättebra och intressant att du lyfter detta.
Har själv gjort en rensning bland de som jag följer.
Jag är intresserad av att höra hur du tänker själv kring ditt eget instragramflöde?
Upplever att det oftast är väldigt ”stagade” bilder med snygga kläder och bakgrund som kanske inte direkt är så verklighetsbaserade.
Tror absolut att du säkert har mycket av det du tar på dig men vissa bilder känns som de endast är för stunden.
Dvs har du verkligen stilettklackar och partyklänningar när du är ute och går på stan?
Förstår att det handlar om att skapa attraktiv content för att skapa fler följare men det känns så glamourifierat i många tillfällen.
Jag gillar att läsa din blogg för att du är vettig och verkar härlig och positiv som människa, inte de bilderna som ständigt porträtteras som känns lite tillrättalagt.
Hade önskat få se mer glimtar ur vardagen in the moment än photoshots.
Hoppas du förstår vad jag menar och tar upp detta i och med ditt inlägg.Bortsett från det så gillar jag att du är som en storasyster för oss på nätet <3
Kram

I samma veva som jag skrev det här inlägget så tog jag mig en funderare över mitt eget flöde. Instagram har aldrig fallit sig särskilt naturligt för mig. Jag älskar bilder och estetik, men det kändes väldigt same-same och ytligt. Eftersom att jag inte heller är en vardagsrealism person på det sättet som vissa andra bloggare är, utan tycker om när det fortfarande är fint (gärna blommigt och pastelligt eftersom att det gör mig glad) så bestämde jag mig för att jag skulle ta bättre tillvara på texten istället. Vem säger att det måste vara en kort text med någon finurlig rolighet? Det kan väl lika gärna få vara något lite mer.
Så om du har varit inne på min Instagram på senaste, så kanske du har märkt att jag har börjat uppdatera lite mer sällan och väntar istället till att jag har någonting att säga, från hjärtat. Det har gjort Instagram så mycket roligare för mig och jag hoppas att ni känner att det ger mer värde till er med. Mer äkta helt enkelt, trots att bilderna fortfarande är ”fina”. (Min vardagsrealism hittar ni istället på mina stories…) 

Sen har du helt rätt med det där med klackar. Jag är modellskada, det har verkligen bankats i mig att jag som är kort måste ha klackar på mig på bild. Men det här är ju min blogg och min Instagram och jag håller med dig, det är klart att jag inte går runt i klackar hela dagarna, speciellt inte nu. Lite då och då till fest och events, men inte hela tiden. Så det ska det bli ändring på nu, tack för att du påpekade. Klänningar är dock någonting jag har på mig mest hela tiden, för det är en del av min stil helt enkelt. 

Stor kram och tack

For the English version, please click below. 

How exciting with Ace starting nursery – what do you have to pay and how much time will he spend there? / Anna

Yes, it’s super exciting and kind of scary too. The thought that he will be somewhere separate from Garth and I is really strange, but I have a feeling I will get used to it. We have chosen to have Ace at nursery 07.30-13-00 Monday – Wednesday, so it’s not a lot of time. For this time we pay about £650/month.

I like that they are very flexible at this nursery too, I can always add a full day if I would need one. Like if I have a photoshoot or similar. It will come in handy now and then. 

I love your Monday list and I’m thinking I will also do a weekly mantra and affirmation in my Bullet Journal. Do you come up with yours yourself or do you have a good resource online to recommend?/ Gunvor

I’m so glad to hear you like this post! I find that I use it a bit as therapy and it really lifts my week.  I have to stop, think and take stock to get a feel for where I’m at. I try to think of whats relevant to me at this particular time and work from there, sometimes they come to me on their own and other times I browse Pinterest for inspiration. 

Why is it hard to speak only Swedish with Ace when it’s your first language? / Hanna

I have lived in London for such a long time that I these days end up speaking about 80% English and 20% Swedish in general. My go-to language is without a doubt English, so I have to remind myself to speak Swedish with Ace. And even though I’m getting better at it, sometimes it’s still a bit tricky. Like when we hang out with English friends and I feel rude to be speaking another language that they don’t understand. Also, even though I love the idea of Garth learning more Swedish, it’s not practical for me to speak English to Ace when he is around. It breaks a bit of our communication and creates silly misunderstandings. So I mix it up to make sure it works for everyone. I chat to Ace all day long, so that he will get used to conversation and I’m happy if it’s 50% in Swedish and 50% in English. 

However, when we are in Sweden I and my family only speak Swedish to him. 

Oh, I know exactly how you are feeling. Especially the dream of going to Tokyo and Japan. It’s my dream place to go because of the culture, the history, the architecture, foor…etc. I also recognize the feeling of longing to ride. I’m thinking to try to find a place to go for a ride before the end of the summer. It has been too hot to ride and it’s not fun for the horse or the rider, but now when it’s a bit cooler I’m going to have a look and see if I can find somewhere. Do you know any good stables in Stockholm?
/Lisa

I have ridden on a few different places in Stockholm, but this is years ago now. We had our horse Wicklow at Rastaborgs ponnystall on Ekerö, I also used to ride at Sjövillan on Färingsö, a stable on Adelsö and Östermalsm ridskola. There are loads of good places in Stockholm, I find it a lot harder to locate a decent stable here in London I would either have to travel far or go for something expensive but with a pretty low standard. I will try to find something later when I have the time and energy to ride again. I love the feeling of freedom you get on horseback. 

I know exactly what you are talking about here. I had my first baby 3 weeks after you had Ace and I have been following you with great interest. Now I too want to get going with my ”normal” life, work, training, routines… but at the same time, I want to be a Mom to my son. Something that stresses me out is that time is running so fast and there is a lot I want to do in the next couple of years (before I turn 40). I want to switch jobs, move to a bigger home, and most of all have more kids. Just like with you guys, it took a while for us to get pregnant with my son, so I’m a bit unsure if I should start trying soon again. But at the same time, I’m really enjoying to not be pregnant or getting hormone treatment and just being able to enjoy life and our bubba. Thank you for an amazing blog, I love following your updates. 

I really sympathize with what you are saying. To have a baby is such an eye-opener to our own mortality, what’s important in life and how short the time we have really are. We have the same dilemma when it comes to siblings as you do. But after having de a bit of research on ”postnatal depletion” and after I spoke to a few friends with a couple of kids I think we have landed in trying to give it 3 years before we have the next one. I want my body to recover and get back all those lost nutrients so that the next baby can have the same great start as Ace got. And if worst comes to worst and we can’t have more children, then we still have a gorgeous little boy that we love with all our hearts (and to be honest we are not at all against adopting. It has been discussed many times over the years).  I just know that mentally I wouldn’t be able to go straight back into pregnancy and infant -world again. 

Hi Tess!

I have read your blog for about 100 years (we met at Scandi kitchen, about 4 years ago and I got starstruck and mumbled something about proposing to my boyfriend the way Garth proposed to you haha. I don’ät know if you remember?)

Maybe five, six years ago you planned to go into acting and focus more on that side of your career. I remember you showing a few of your commercials and short films and I think you did really well. Do you still think this might be something you want to do in the future? Hugs / Calle

Hi Calle, of course, I remember you, you are lovely, how could I forget! I’m so happy to hear you are still reading the blog and I have to ask, was there ever a proposal? 

You know, acting is still my little secret dream that is hiding away in the back of my head. I love to act and think it’s super fun. If I won the lottery I would probably go and do a full-time course at either RADA or LAMBDA here in London. If nothing else for the happiness it would bring me. I have only done commercials and short films so far and I know that it takes a lot to get into the acting industry. After both modeling and blogging, I’m hesitant to dive into yet another business that is really hard to succeed in. 

We’ll see, I still want to do it, but I’m also quite hesitant. 

I think you look great in these photos, lovely hair and outfit. What do you have on your lips? It looks like a perfect nude and I would like to try it! 

Thank you lovely, I really appreciate your kind words. I really like a soft pale pink lip and use a couple of shades of lip pens from Isadora and this one from Bobbi Brown, it’s in the color ”ballet pink” and you can find it here. (adlink)

I have noticed something weird, my skin is always the best after a long and wet night out (??) I have oily skin with a few spots, but when I wake up after a night having had a few drinks it’s like the alcohol has made my skin better and my spots seem less. Coutd thisbe correct? I only drink G&T, so sugery drinks and I’m very careful to wash away any makeup before I hit the hay at 5 in the morning. Isn’t this strange? Of course, I’m not telling anyone to drink alcohol to get better skin. /Lis

This is so weird, you are cetrtanly not the first person I hear this exact same thing from. I have no idea why this is, but I thoight maybe someone else here on the blog does and could explain to us why? Ther emust be a very good reasy why alcohol affects you skin this way. Anyone who has a clue?

Hi Tess, I always love visiting your blog. I’m wondering if you still have that secret pregnancy group on Facebook? I can’t seem to find the post when I’m searching in the blog. /Linda

”The art of conception” still very much exists, if you email me on Tess@TessM.se, then I can add you to it if you like?

You look so lovely!
Even lovelier than before pregnancy /Embla

Thank you, hun. It makes me so happy to get such a nice comment and believe me, you never need them more than right after you have had a baby. I know that it’s easy to give the negative comments all the energy, but it is really important to do exactly the opposite. By nature, humans put a greater weight to a negative comment than a positive one, so it’s up to us to make sure to really appreciate and take in all the nice things we hear about ourselves.  

You can help with a $25 microloan at http://www.kiva.org to different environmental projects. (solar power, insulation for houses, water filters etc) mainly for people in underdeveloped countries. They will pay back the loan to you and you can keep on investing the same money. This is one of the most efficient ways to make a difference. Kiva is one of Opera’s favorites too. / Alexia 

Wow, this website is super clever. I will do this straight away. I can’t believe I didn’t know about this already, what an exciting idea.

Hi.

It’s great and interesting that you are highlighting this. I myself, have been clearing out who I follow. I’m interested in knowing how you look at your own Instagram? I get the feeling that your photos are very staged with nice clothes and a background that’s not always so ”real”. I do think you wear most of these things, but some photos feel only like they are for the moment. IE do you really wear a party dress and stilettos when you are just out on town? I understand the idea of creating attractive content to get more followers, but it feels a bit glorified.

I love reading your blog because you are a down to earth, and positive as a person, not because of your photos that feel too staged. I would love to see more from your everyday life than just photo shoots. I hope that you understand what I mean and apart from this, I like that you feel like a big sister to us online. <3 Hugs!

At the same time as I wrote this post, I took a good hard look at my own content. Instagram has never really felt natural to me. I love photos and the creation around it, but it does feel quite same-same and a bit, dare I say shallow? Since I’m not an every-day realism kind of blogger but prefer to have a more glossy finish (with flowers and pastels that makes me happy) I instead decided to make better use of my captions. Who says it can only be a few words formed into a clever sassy caption? Maybe it could just get to be a bit more?

If you have visited my Instagram lately, I hope you would have noticed that I am updating a bit less frequent, but when I do I have something to say, from the heart. This has made Instagram loads more fun for me and I hope that you like it better too. It’s just a bit more real, even if the photos still are ”pretty”. (you can find my everyday realism in my stories instead).

And you are so right when it comes to heels. I’m damaged by modeling, they always told me I needed heels in photos since I’m smaller than the other girls. But this is of course my blog and my Instagram, so screw heels! I don’t walk around like that all day long, especially not now when I’m pushing a buggy. To veebts and parties, yes. So I will make sure to keep this in mind from now on and I’m really glad you pointed it out to me. Dresses, however, is something I wear a lot of, it just happens to be my thing. Big hugs and thank you for an insightful comment. 

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Tack för svar på min kommentar! Så skönt och intressant att läsa om hur ni tänker. Jag hade aldrig hört talas om postnatal depletion, men googlade nu och insåg att det är precis de symptomen jag har! Ser så mycket fram emot att fokusera på att jobba, träna, äta sunt, få energin tillbaks och bli mig själv igen. Tänker också att det är klokt att vänta med syskonprojektet tills energin är upptankad igen! Kram

 2. Hej! Jag är också intresserad av att gå med i Facebook-gruppen. Kan du lägga till mig?

 3. Åh, tack för svar! Inget frieri ännu, han vill vänta tills han är 30 så jag har tre år på mig…

  Jag förstår, det är en sjukt svår bransch. Samma år som vi träffades så kom jag in på scenskola här i London och gick ut för två år sedan. Det är en himla krånglig industri att jobba i men i år har det lossnat äntligen och jag har fått flyga lite överallt i världen och jobbat för Fox och BBC. Det är så himla värt det när det fungerar!

  Ge inte upp din dröm! Du har verkligen ’det’ (vad ’det’ nu är) som krävs. Du har all talang i världen. Om det är något du älskar och du vill göra, ge det en chans! Kanske går att kombinera med modellandet?

 4. Ang. ridning i Stockholm så har jag varit på Häståkeriet på Gärdet ett par gånger och det tycker jag är bra om man vill ta en uteritt bara några timmar någon gång. Trevliga hästar som verkar må bra, och enkelt att anmäla sig till bara en uteritt.
  Ang. finnar som blir bättre efter utekvällar – kan det vara att man blir uttorkad av alkoholen och därmed att finnarna torkar ut? Verkligen ingen expert på området men man brukar ju vilja torka ut dem med diverse kemikalier annars. Kanske funkar likadant inifrån?

 5. £650?? 😱 Inte undra på att många mammor förväntas vara hemma i UK och ta hand om barnen, det blir i värsta fall billigare så ju! Vågar nästan inte skaffa barn för att det är så dyrt. Kostar dagis olika eller är den en slant som inte går att undgå?

 6. Christina

  Vill tipsa om denna bok: https://www.adlibris.com/se/e-bok/sa-blir-barn-tvasprakiga-reviderad-utgava-vagledning-och-rad-under-forskolealdern-9789146222835 ”Så blir barn tvåspråkiga?” Av Lenore Arnberg. Vi har haft mycket nytta av den i vårt föräldraskap när vi har tre språk pågång hemma 🙂 kanske som lite inspo för er? Lättläst och handfasta konkreta tips!