Fredag & En Rosa Kappa // Friday & A Pink Coat

Topp, kappa & liknande klackar (annonslänkar). Foto – Ida Zander

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Hej kompisar! Hur mår ni? 

3 dagar av inskolning på förskolan är avklarade och i dag har vi ett 4-timmars pass. Hittills har han bara varit där 2 timmar som mest, så det är lite nervigt att lämna honom så lång tid. Men det kommer att gå bra. När han börjar kommer han att gå 5 timmar om dagen 3 dagar i veckan. Så inte heltid på något sätt, men lagom mycket tid för att jag ska kunna få lite gjort.

Vet ni vad? I går tog Ace sina första steg! Han höll i en tom låda och trodde nog att han ”höll i sig” i den och så gick han. Stadig var han det lilla pyret, så jag har en känsla av att han kan gå, men inte riktigt vågar ännu. Så himla spännande!

Det har blivit lite kyligare här i London nu och vi har fått lite regn med. Något vi verkligen behövde, alla parker är helt bruna och det har varit olidligt varmt. Jag tycker att det är så himla mycket skönare nu, vi alla sover så mycket bättre och framförallt Ace och Olive är mycket gladare.

Sen måste jag erkänna att jag har sett fram emot att ta fram min höstgarderob. Just den här mellantiden då man fortfarande kan vara lättklädd, men behöver en lättare jacka eller kappa över, är så himla härlig. Inget svettande, men ändå ljummet. Tänk om det kunde vara såhär jämt.

Jag hoppas att ni får en underbar Fredag!

For the English version, please click below. 

Top, coat & similar heels (adlinks). Photo – Ida Zander

Hello friends, how are you?

3 days of setteling in to the nursery is done and today we got a 4 hour session. So far we have only done 2 hours at the most, but it will be good. When he starts properly he will be there for 5 hours a day 3 days a week. So not a lot if you compare to full-time. But enough for me to get stuff done.

And you know what? Ace took his first steps yesterday! He was holding on to this empty box and probably thought he was leaning on it and off he went. He was surprisingly stable, so I have a feeling that he actually can walk, he just don’t dare to let go. It’s all very exciting!

I have gotten a bit cooler here in London now and we also had some log overdue rain. The parks are all brown and it has been way to hot and sticky. I’m a lot happier now, not to mention how happy Olive and Ace are. We all sleep so much better at night and I can take OLive out for walks whenever.

I also have to admit that I was kind of looking forward to getting to wear my fall-wardrobe. This time in-between is lovely. I can still wear light clothing, but throw a jacket or a coat on top. No more sweating! This is the perfect temperature, I wish it was like this always.

I wish you a wonderful Friday!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Förskola… Moa börjar den fjärde september. Och jag är så nervös..
  Vi har knappt haft barnvakt, de gånger det skett har det varit väldigt kort stund. Har liksom inte behövts!

  Men jag tror ju att det kommer gå bra för hennes del, personalen kan ju det där.
  Men jag.. är dessutom arbetslös så jag kommer ju vara hemma! Känns såå fel.. trots att hon nog får roligare bland massa barn.
  Men får jag jobb så behöver ju hon ha vant sig vid förskolan.

  Och gåendet. Moa gick stadigt så länge men vågade inte släppa. Behövde hålla bara en nagel på någon av oss. Övade på att hon fick stå själv för att känna att hon kunde.
  Men så plötsligt när min sambo bara ställer ner henne för att göra något lite snabbt, så går hon iväg! Som om hon inte gjort annat.
  Toka!
  Sen dröjde det ett tag till innan hon kom på hur hon skulle resa sig själv.

 2. Hej Tess! Ska till London med jobbet(Pesten hotell och spa) och har ca 2 timmar fritid innan flyget går hem. Skulle vilja passa på besöka lite butiker, bland annat min favorit Uniqlo. Men vart ska man åka? Helst inte lägga all tid på kollektivtrafik och ska senare till Heathrow. Vore grymt med tips! Har fått många användbara från dig tidigare😘

  1. Hej Martina! Om jag har rätt hotell så ligger det precis vid Chelsea bridge (nära där vi bor!). Det positivs ör att du har Kings road 10 minuter promenad bort med massor med butiker. Det är mott favoritshopping område i London. Men tyvärr verkar det inte finnas en uniqlo där (vad jag minns iaf, det kan vara värt att googla). Det finns en stor uniqlo i Oxford circus om du kan ta dig upp dit? Typ 2 stationer från Victoria med Victoria line. (En lite längre promenad från hotellet). Själv skulle jag satsa på Kings road innan flyget eftersom att du är nära piccadilly line som tar dig till Heathrow och inte slösar tid på att åka runt. Kanske är ni runt Oxford circus någon av dagarna? Butikerna här kan vara öppna ganska sent på kvällen. Ha det så himla kul!