Måndagslistan // The Monday List

Min topp hittar ni här och kjolen här. (annonslänkar) Location – Tart Clapham. Foto – Ida Zander.

For the English version, please go to the bottom of the post

Tjolahopp vilken kul vecka att dra igång! Det är en hel del grejer som börjar nu och just den här veckan är det både mycket admin på hemligheter och även en del förändringar på hemmaplanet.

Jag hoppas att ni har haft en bätte helg än vad jag har haft. Jag råkade äta gammal (färsk) pasta i fredags och åkte på en rejäl matförgiftning. Det var först i gårkväll som jag kunde äta mat igen och jag har varit totaldeckad hela helgen. Tur att Garth var hemma och kunde ta Ace, för i Lördags kunde jag inte ens stå upp. Fy tusan alltså, det misstaget gör jag inte om igen!

Jag är som ni förstår glad att lämna den här helgen bakom mig och köra igång en ny vecka.

Veckans mantra – ”Tumma aldrig på ditt autentiska jag för att passa in”. Det är så lätt att bara vilja fila lite på kanterna av sina grundidéer och sakta men säkert forma om sig till någon som man tror andra skulle gilla bättre än den man är nu. Det är värt att kompromissa med mycket, men inte vilka vi är och vad vi står för.

Veckans affirmation – ”Jag kommer att nå mina mål och under tiden njuter jag av resan dit.” Resan är verkligen lika viktig som slutmålet. Om någon hade gett oss det där vi kämpat för utan att vi hade behövt lyft ett finger så hade det inte varit lika mycket värt. Att behöva jobba för något gör det så mycket mer värt det när vi tillslut når dit.

Veckans mål – Att sakta men säkert börja fasa in ”jobb-Tess” utan att ”mamma-Tess” ska få ångest. Ace är nästan ett år gammal och nu är det dags för mig att lämna mammaledigheten och hitta en bra livsbalans igen. Jag har pratat om det ett tag nu och den här veckan händer det.

Veckans dröm – Åka till Tokyo! Jag har alltid velat åka dit, men det har aldrig blivit av. Jag älskar kulturen och är fascinerad av människorna från Japan. Jag vill verkligen både uppleva Tokyo som stad och förstå hur hela samhället fungerar där. Så häftigt!

Veckans vision – Sensommarvärme, en äng, eftermiddagssol, humlor i gräset, ljudet av hovar mot torr jord. Jag vill nog inte äga en egen häst igen, men däremot vill jag ta upp ridningen så fort jag får chansen. Jag är så lugn och harmonisk på hästryggen.

Veckans fokus – Ace och förskolan. Det är dags för honom att börja skolas in och jag har en känsla av att det kommer att bli mycket tuffare för mig än för honom. Han växer för fort och jag är så rädd att jag ska missa något, det värker lite i hjärtat att han ska vara borta från mig flera timmar i veckan.

Veckans händelse – I dag kör vi igång med buller och bång. Första inskolningsdagen är Ace bara där en timma och jag är med honom hela tiden, det känns tryggt. Jag har även min första ordentliga casting på väldigt länge, så efter förskoletimman så åker vi upp till norra London och går på den. På tisdag blir det två timmar utan mig på förskolan och så fortsätter vi så i två veckor fram till att han har byggt upp till 5 timmar. Han börjar på riktigt den 3e September. Mitt lilla pyre!

Lärdom från förra veckan – Ät inte gammal pasta….

Veckans vardagslyx – På tisdag när Ace ska vara på förskolan i 2 timmar utan mig tänkte jag gå och ta en manikyr och testa shellac.

Veckans Inspiration – ”Framgångspodden” Jag har tipsat om den förut, men jag tycker att den är så himla intressant och fortsätter att jobba mig genom arkivet. Favoritavsnitt hittills är de med Kjell Enhager och hjärnforskaren Mouna Esmaeilzadeh.

For the English version, click below. 

You can find my top here and my skirt here. (adlinks) Location – Tart Clapham. Photo – Ida Zander.

I got quite the week coming up. This is the starting point for a lot of admin regarding something fun I will share with you at the end of the month and there will also be some changes here at home.

I really hope you guys had a better week than I did. I accidentally ate some old (fresh) pasta Friday night and got properly food poisoned. It was only last night I could eat properly again and I have been down for the count all weekend. Luckily Garth was home and could take Ace because I couldn’t even stand up straight on Saturday. That is one mistake I won’t do again.

So I’m really happy to leave this weekend behind me and head into a new fresh week.

The mantra of the week  – ”I won’t trade my authenticity for approval” It’s easy to start tweaking litle things about yourself and all of a sudden you have changed into someone you don’t even know. Compromise is great, but never when it comes to who you are or what you stand for.

This week’s affirmation – ” I will reach my goals, and until then I will enjoy the journey”. The way to the end-goal is just as important as the goal itself. If someone just handed you whatever you wanted, it wouldn’t be worth as much. To have to work towards something makes it so much more precious when we finally get it.

The goal of the week –  To slowly but surely make space for ”work-Tess” without giving ”Mom-Tess” too much anxiety. Ace is almost one year old now and it’s time for me to leave maternity leave behind and get back into the swing of things. I have been talking about this for a while now and this week it’s actually happening.

Dream of the week – I want to go to Tokyo! I have always wanted to visit Japan but never got around to it. I’m fascinated by the people and the culture and I want to properly explore the city and what makes it tick.

This week’s vision – The warmth of a late afternoon in July, a meadow, bumblebees in the grass, the sound of hooves hitting dry soil. I don’t think I want to own a horse again, but I definitely want to take up horseriding as soon as I get the chance to. I’m never as harmonic and at peace as when I’m on horseback.

The focus of the week – Ace and nursery. It’s time for him to start ”settling in” and I have a feeling it will be a lot harder on me than him. It breaks my heart that he will be away from me for several hours every week, I’m so worried I will miss something.

The event of the week – Today it’s all kicking off. The first day at nursery, Ace will only be there for one hour, and I will be with him the whole time. It’s a good slow start for the both of us. After I actually have a casting, so we will head to north London for a couple of hours. Then on Tuesday Ace will be at the nursery on his own for two hours and then we will slowly but surely build up to five hours over the next two weeks. He will be starting for real on the 3rd of September. My little boy!

The lesson from last week  – Don’t eat old pasta…

This week’s everyday-luxury –  On Tuesday when Ace is at nursery for two hours on his own, I’m planning to go and get a shellac mani.

Inspiration of the week – Pinterest. I know it’s an obvious one, but seriously, what did we do before it existed? I used to fall down the Pinterest hole regularly before I had Ace and I’m finding myself browsing now whenever I have a moment over. Anyone else mood boarding a first birthday party?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Kan säga att du inte är ensam om att dagdrömma om att rida, har galen hästabstinens 😄 Och det här med att njuta av vägen mot att uppnå sina mål är något jag försöker leva efter allt jag kan. Med tanke på vilken ansträngning det är att starta och driva eget och hur lång (och mycket) tid det tar är måste en det för att orka. Låter som en väldigt spännande vecka, hoppas den blir finfin med inskolning och allt! 😃

  2. Du är så himla fin på bilderna 🙂 jättefin outfit och hår, vad har du på läpparna? De ser ”lagom” nude ut, vill också prova! 🙂 Kram

  3. Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Framför allt i drömmen om att åka till Tokyo och Japan, som verkligen är mitt drömresemål nr.1; kulturen, historien, arkitekturen, maten, osv…! Och i längtan efter hästryggen. Har verkligen tänkt att jag ska hitta någonstans att ta en dagstur innan sommaren är över. Det har ju varit så otroligt varmt och då är det varken kul för ryttare eller häst, men nu när det blivit lite svalare så ska jag se om jag kan hitta något ställe. Vet du något bra stall i Stockholm? 🙂
    /Lisa

  4. Jag älskar din måndagslista och ska ta upp idén med veckans mantra och veckans affirmation ska skriva in dem varje vecka i min BuJo). Tänker du ut dem själv eller har du någon bra resource på nätet att tipsa om?