Nagellack Eller Shellac? // Nail-polish or Shellac?

For the English version, please go to the bottom of the post.

Den eviga frågan, shellac eller vanligt nagellack?

Själv har jag alltid kört på vanligt lack i en neutral färg på grund av castingar och modelljobb. Men nu modellar jag inte så mycket för tillfället och jag undrar om det vore lite lättare att köra på shellac?

Jag tänker att det håller bättre, speciellt på mig som tvättar händerna, diskar och använder dem så mycket just nu.

Det blir dyrare såklart, men att ha fina händer är vardagslyx. Det är så tråkigt att gå runt och skämmas över avskavt nagellack och ojämna naglar. Ni som kör på shellac, är det värt pengarna och tiden? Hur ofta behöver man gör om det, hur lång tid tar det och finns det andra nackdelar?

Jag håller mina naglar hyfsat korta, i en rak tipp med rundade kanter, både för att jag tycker att det är snyggast så, men även för att jag inte vill riva Ace. Det räcker med alla små skärsår vi båda har efter hans små sylvassa fingrar som verkar producera rakblad istället för naglar. När jag ser mammor på Instagram med jättelånga spetsiga naglar så undrar jag hur tusan de byter blöja? Jag har svårt att hålla fingrarna ur bajset som det är.

Just nu är dessa fyra färger mina favoriter. (annonslänkar)

Essie – Allure (en skirt neutral vit)
Essie – Wrap me up (limited edition cashmere collection. Ljust rosagrå)
IsaDora – 589 Golden glow (lite metalliskt rosa)
IsaDora – 559 Sparkling sand (småglittrigt rosa)

Jag tycker att det är snyggast med ljusa naglar när man är lite solbränd och sen är det även himla praktiskt att det inte syns lika mycket om det går en flisa eller fem. På naglarna på bilden (just nu) är 20% av allt nagellack borta, men det syns knappt eftersom att lacket är så ljust. Så ett litet tips om du liksom jag inte alltid hinner med att fixa naglarna, kör på ett ljust lack.

Egentligen borde jag passa på att experimentera nu när jag inte går på massor med castingar.

Vad tycker ni är finast på naglarna, både form, längd och färg?

For the English version, please click below. 

The eternal question…shellac or regular nail polish?

In the past, I always had to use regular polish in a neutral color for castings and modeling jobs. But at the moment I’m still on maternity leave, so maybe it would be easier to do shellac?

It will last a bit longer, especially since I’m washing my hands, the dishes and everything else all day long.

It would get a bit more spendy, but it would be nice to always have nice nails. One less thing to think about. I hate when I have bad nails and honestly feel ashamed to show my hands. I truly believe in tidy and well looked after nails.

You who do shellac, is it worth it? How long does it take to do fingernails, how often do I have to do them and are there any negatives I should know about?

I tend to keep my nails fairly short, in a squoval shape. Both because I like them that way, but also so I won’t scratch Ace. It’s enough with all the cuts both of us already have from his sharp little fingers that seem to produce tiny razorblades instead of nails. When I see moms on Instagram with long pointy nails, I always wonder how they change a nappy? I can barely keep my fingers out of the poop as it is!

At the moment, these are my 4 nail favorites (adlinks)

Essie – Allure (a sheer neutral white)
Essie – Wrap me up (from the limited edition cashmere collection. Light pink-grey)
IsaDora – 589 Golden glow (metallic pink)
IsaDora – 559 Sparkling sand (glittery pink)

I prefer light nail colors, especially when my hands are tanned. Also, it’s kind of practice that you can’t see as well if they are chipped. My nails at the moment are probably missing about 20% of the polish, but you can barely see it on the photo. So a tip from me to you is to wear a light color if you know you won’t be able to keep the maintenance up as well as you would like.

I should probably be experimenting a bit more with my nails now when I’m not going to lots of castings…

What do you like nail wise? Long, short, round, pointy, shellac or regular polish?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer

 1. Jag har använt Shellac i flera år (jobbar inom bank) och tycker det är fint med snygga naglar. Fördelen är ju att det håller länge! Nackdelarna däremot är att det sliter otroligt mycket på naglarna, när du sen tar bort det är naglarna tunna och sköra under så det är trist. Sen är det lite mer av att projekt att ta bort shellac och tyvärr ser naglarna slitna ut när man har tagit bort det.

  Jag gillar korta, lite rundade naglar i antingen nude rosa eller mörk rött! Är dålig på att testa andra färger..

 2. Madeleine

  Jag har använt shellac i flera år och tycker det är jättebra! Har fina naglar hela tiden 🙂 Jag brukar göra nya var 3-4 vecka och tycker det håller bra, tar ca en timma att få det gjort. Går du till ett bra ställe som skrapar bort lacket försiktigt tycker jag inte det sliter på naglarna heller.

 3. Jag gillar också korta naturliga naglar, men gärna med något snyggt och glansigt (!) lack. Shellack är supersnyggt men slet något enormt på mina naglar så jag kommer inte köra på det (ever again). På mig funkar ett vanligt lack i bra kvalité tillsammans med Seche Vite Top Coat 😊

 4. Jag kör på Depends prisvärda gellack och lackar själv hemma med uv-lampa. Har gjort det i sex år nu, och eftersom att jag bara drar av det när det är utväxt istället för att använda deras borttagningsmedel så sliter det inte på naglarna. Jag gör om det varje vecka, men jag är väldigt känslig mot utväxt. Kan verkligen rekommendera.

  1. Jag på Depends Gellack som man fixerar med UV-lampa hemma. Mycket prisvärt eftersom lacken kostar endast ca 90 SEK och jag behöver endast göra om dem var 14e dag, då pga utväxt och inte för att det har flisat sig. Jag drar av naggellacket istället för att använda något medel och jag upplever nageln som frisk och stark trots att jag använt detta i ca 5 år. Supernöjd!

 5. Jag har nästan alltid röda ganska långa mandelformade naglar. Varierar mellan olika röda toner och på våren brukar jag köra rosa, typ hallonfärg. Blir glad av att titta på mina naglar, de ljuser liksom upp tillvaron haha. Jag gör mina på salong, tunt lager akryl på min egen nagel som extra skydd och lack ovanpå. Vet inte vilken typ av lack de använder, men det håller i fem veckor. Så värt det! 😊

 6. Jag har just upptäckt Eddies gel-lack. De lite vridna flaskorna som man målar på som vanligt lack, men det håller SÅ BRA!! Jag tycker tyvärr att Shellack sliter för mycket på mina redan svaga naglar, så det här var helt perfekt!

 7. Jag har använt allt möjligt men för mig funkar inte schellack, det kan börja falla av små bitar på toppen av nageln efter bara någon vecka och det är ju inte så kul.. kan vara för att jag har så dålig kvalitet på naglarna, de skivar sig alltid. Så jag har sedan länge gel-naglar vilket är mycket mer tåligt men kör rätt korta om man jämför med majoriteten. Och med en kulör över hela nageln precis som med vanligt nagellack. Tar typ en timme att fixa och förnyar var 4e vecka (med schellack var jag tvungen att förnya efter 2-3 veckor).

 8. En helt annan fråga du sa ni hade bra baby monitor får man fråga vilken?

 9. Caroline

  Fått lära mig att man bör undvika det mesta för naglarna om man vill ha starka tåliga naglar.

  Jobbade på en fotvårdsklinik och när en stackars tjej kom in och frågade om vi gjorde shellac så blev hon nästan utskälld av ägaren… (dåligt, jag vet).
  Max nagellack.

 10. Har använt Shellac i flera år och skulle aldrig gå tillbaka till vanligt lack (det skavs ju bara av samma dag??). Lacket håller ca 3 veckor på händerna och ca 10 veckor på fötterna men då handlar det om att nageln växer och lacket ”kryper upp” på nageln, inte för att det skavs av. Precis som någon säger här så beror det på vem du går till som skonsamt tar bort det gamla, kan vara värt att lägga några kronor extra. Mina naglar har tvärtemot vad några säger här blivit starka och fina och har aldrig tagit skada av shellac. Jag tycker absolut du ska prova en gång (shellac + borttagning) och utvärdera. För mig är det ovärderligt och sparar tid och jag känner mig alltid fin, något jag absolut kommer unna mig när jag snart blir mamma!