Måndagslistan // The Monday-List

For the English version, please go to the bottom of the post

Nu när jag är tillbaka från semestern så kör vi igång med måndagslistan igen. Jag tycker att det ger så mycket att summera både veckan som har varit och den som ska komma. Jag blir direkt mer klartänkt och vet vad jag ska jobba mot.

Det är en hel del roliga saker som ligger och bubblar och jag släpper något riktigt roligt i slutet av månaden, det vill ni inte missa. Det har att göra med Sverige, så jag kommer att befinna mig där ned veckan. Superkul.

När vi ändå pratar om att bubbla så vill jag tipsa om att jag har lagt upp ett recept på hur jag gör Aces kyckling i kokos, koriander och mango på min Instastories i dag (@TessMontgomery). In och kika ni som har smått i någorlunda samma ålder och behöver matinspo.

Veckans mantra – Jag är himlen, allt annat är bara väder. Om jag vet vem jag är och vad jag står för så kan allt annat få svepa förbi. Himlen finns alltid där oavsett vad som händer under.

Veckans affirmation – Jag förtjänar allt gott som kommer och jag litar fullt på min egen förmåga. Varför pratar vår inre röst ibland ner oss när något bra händer? Det är klart man ska vara glad och tro på sig själv när bra saker händer.

Veckans mål – Att börja blicka mot hösten på allvar. Jag ska sätta mig ner och skriva en action plan, gå igenom mina mål, drömmar och viktiga händelser. Det är otroligt viktigt att ha en liten check-in med sig själv då och då, bena ut vad planen är och pumpa pepp.

Veckans dröm – Att få jobba mellan Sverige och London. Jag älskar att bo här, men jag skulle gärna spendera mer tid hemma i Stockholm. Jag har ingenting emot att åka mellan, så länge det är för roliga saker.

Veckans vision – Ace dundrar ner för trappan och in i vårt stora, men hemtrevliga kök på morgonen, han är 16 år gammal och bra mycket längre än mig. Vi äter frukost och snackar tillsammans hela familjen innan alla beger sig mot skola och jobbdagar. En vanlig morgon och en lycklig familj.

Veckans fokus – Framtiden. Framförallt inom jobb. Nu ska jag göra en del val och ta några stora kliv. Det känns bra, jag är redo.

Veckans händelse – Nanna är i London och ska komma och hänga med oss. För er som inte vet så är hon Aces gudmor och en av mina favoritpersoner i hela världen. Det finns ingen som ger så bra och raka råd som Nanna, hon är helt enkelt väldigt vettig. Hon bodde i London ett tag, men har flyttat hem till Sverige igen så jag träffar henne inte så ofta som jag skulle önska.

Lärdom från förra veckan – Gör min egen research och pusha för vad jag tror är rätt. Jag skulle in och tömma bröstbölden för sista gången och blev varken särskilt trevligt bemött eller fick bölden tömd. Mjölken har nämligen stelnat eftersom att det tog så lång tid att få en tid… jäkla NHS. Jag tror att det är dags att gå till en privat läkare istället.

Veckans vardagslyx – Det låter kanske inte lyxigt, men varje kväll efter att Ace har somnat tar jag en promenad med Olive. Det är så skönt att komma ut när solen börjar gå ner och bara kunna gå och samla tankarna i en halvtimma.

Veckans Inspiration – Om ni inte har hört om Simon Sinek, så tycker jag att ni ska börja med det här klippet. Det är lätt att fastna och klicka vidare…

For the English version, click below. 

 Now when I’m back from holiday, I think it’s time to resume our weekly Monday list again. I love to summarize the week that has gone and to plan for the one ahead. It makes me define my goals and find my path. 

I have a whole bunch of fun stuff coming up soon. I will be able to reveal the first one at the end of the month, I think you will like it. It has to do with Sweden, so I will be there that week. I’m very excited!

And on a completely different note, if you have a little bubba in the same-ish age as Ace, don’t forget to check out my Instastory from today. I’m cooking his favorite dish and sharing the recipe.

The mantra of the week  – I am the sky, everything else is just weather. If I know who I am and what I stand for then all the rest can come and go. The sky is there no matter what happens underneath.

This week’s affirmation – I deserve all good that is coming my way and I have confidence in my own abilities. Why do we sometimes doubt ourselves even though we know that we both deserve and can handle all the good things coming our way? We all need to get better at believing in ourselves and not allowing negative self-talk to get us down.

The goal of the week –  To start planning for fall. I’m going to take an hour or two to just sit down and make an action plan, look at my dreams, goals and all the important events coming up. It’s really important to have a little check in with ourselves now and then, to sort all the thoughts, make a plan and motivate ourselves.

Dream of the week – To get to work in-between Sweden and London. I love to live here, but I want to spend more time back home. I wouldn’t mind the traveling, as long as it’s for fun and motivating work.

This week’s vision – Ace comes running down the stairs in our big house here in London. He is 16, a lot taller than me and asks what’s for breakfast. The 4 of us sit down and eat together before we all go our separate ways to work and school. A snapshot from a regular day in a happy family.

The focus of the week – The future, especially work and career. I’m going to make some choices and take a few big steps. I’m ready and excited.

The event of the week – Nanna is visiting from Sweden! She is Ace’s godmother and one of my favorite people in the world. Noone gives as great advice as Nanna do, she is a straight shooter and I really appreciate it. She used to live in London, but these days she is back in Sweden again and we don’t get to see her as often as we would like to.

The lesson from last week  – Always do m own research and push for what I thin ks right. Saturday was meant to be my last visit to the hospital to empty out my breast abcess. And I had such a dissapointing visit . Not only did I get dismissed like a naughty child, I also didn’t get the abscess drained since it’s now to solid… after trying to get appointments for I don’t know how long. Thanks, NHS!

This week’s everyday-luxury – It might not seem like a luxury, but every night after ACe goes to be I walk olive on my own for 30 minutes. I love to just get to go outside in the sunset, breathe some fresh air and be alone with my thoughts.

Inspiration of the week – If you havent heard if Simon Sinek, then I think you should ceck this clip out. Be warned, you might get stuck clicking on another one… and one more.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Hej Tess!

    Har last din blogg i hundra ar (vi stotte ihop nar jag jobbade pa ScandiKitchen, typ fyra ar sedan och jag blev totalt starstruck och mumlade nagonting om att jag ville fria till min kille som Garth friade till dig, haha. Vet inte om du kommer ihag?).

    I vilket fall – for typ fem, sex ar sedan sa hade du planer att ga in mer i skadespeleri och fokusera lite pa det. Ar det nagot som du fortfarande vill halla pa med? Vill minnas att du visade upp lite klipp fran kortfilmer och reklamfilmer och du var sa himla duktig. Tanker du nagonsin att du vill gora det i framtiden?

    Kram!
    Calle

  2. 💙💜❤️ /Världens stoltaste GudNanna